Φοβερές εικόνες: Το εντυπωσιακό PYRO SHOW των Μαχητών (ΒΙΝΤΕΟ)
Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στη μεγάλη γιορτή της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά:
«Το δεύτερό της αργυρό μετάλλιο στους τελικούς της περιφέρειάς της, κατέκτησε το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαΐου 2025, η Ελένα Κουλιτσένκο. Η τελειόφοιτη αθλήτρια του πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, μετά το αργυρό το 2023 και το χρυσό το 2024, στη νοτιοανατολική περιφέρεια (SEC), ανέβηκε και φέτος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών στο ύψος.
Κι αυτό εξαιτίας του ότι η Νοτιοαφρικανή Κρίστι Πέρες-Σνάιμαν (Μισούρι) έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με νέα ατομική επίδοση, στο 1,90μ., έχοντας ατομικό το 1,88μ. και φετινό μόλις το 1,79μ.!!! Η Κουλιτσένκο έδειχνε να ελέγχει τον τελικό, ούσα στην 1η θέση με καθαρές προσπάθειες μέχρι το 1,87μ. (πέρασε με την πρώτη 1,81μ., 1,84μ., 1,87μ.), όμως «κόλλησε» στο 1,90μ., το οποίο η Πέρες-Σνάιμαν πέρασε στη δεύτερη προσπάθειά της, έχοντας προηγουμένως υπερβεί το 1,87μ. στο τρίτο άλμα της! Έτσι, η 7η Ολυμπιονίκης τους Παρισιού έμεινε στη 2η θέση με 1,87μ., όσα πέρασε και η 3η Ρέιτσελ Γκλεν (Άρκανσας).
Η πιο σημαντική περίοδος για την Ελένα Κουλιτσένκο ουσιαστικά αρχίζει από το μέσο Ιουνίου (11-14) και στους τελικούς τού NCAA στο Όρεγκον, εκεί όπου θα κυνηγήσει την υπεράσπιση του περσινού χρυσού μεταλλίου της. Πρώτα, θα διεκδικήσει στο τέλος Μαΐου (28-31) την πρόκρισή της για τους τελικούς, μέσω των προκριματικών της Ανατολής, στο Τζάκσονβιλ τής Φλόριντα. Αυτήν τη στιγμή, με το καλύτερο φετινό της άλμα στον ανοικτό στο 1,89μ., η αθλήτρια τού Ράιαν Μπέιλι έχει την 4η καλύτερη επίδοση σε όλο το NCAA.
Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο, η Ελένα Κουλιτσένκο αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο στους τελικούς του NCAA και λίγες ημέρες αργότερα κατέλαβε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Κλειστού! Ο μεγαλύτερος φετινός στόχος της είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο ανοικτού στίβου, τον Σεπτέμβριο στο Τόκιο, και άρα θέλει εκείνη την περίοδο να βρίσκεται στην κορυφαία αγωνιστική της κατάσταση.
Συγχαρητήρια Ελένα Elena Kulichenko για μία ακόμα επιτυχία σου στις ΗΠΑ και στον προπονητή σου. Καλή συνέχεια...».