Πολλά τα... ανοιχτά μέτωπα ενόψει της νέας σεζόν
Λαχτάρησαν και όχι άδικα οι οπαδοί της ΑΕΛ βλέποντας την ομάδα τους για έναν ολόκληρο γύρο να κάνει μόλις μία νίκη, αλλά και για αρκετές αγωνιστικές να μην μπορεί ούτε να σκοράρει έστω ένα γκολ!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο Αντώνης Κατσής αναφέρθηκε στη διαδρομή σχεδόν μιας εικοασετίας στα γήπεδα αγωνιζόμενος με τις φανέλες των ΑΕΚ Λάρνακας (2006–09), Ομόνοιας (2009–11*), Ερμή (2010/11, 2022–24), Αλκής (2011-13), Αγίας Νάπας (2012/13, 2015/16), Εθνικού Άχνας (2013/14), Νέας Σαλαμίνας (2014/15), ΑΕΖ Ζακακίου (2016/17), Οθέλλου Αθηαίνου (2017-19, 2020-22), Ομόνοιας Αραδίππου (2019/20), ΠΟ Αχυρώνας/Ονήσιλος (2022) και ΑΣΙΛ (2024/25).
Για την πορεία του στα γήπεδα και τα σημεία αναφοράς:
«Είμαι ευχαριστημένος που έπαιξα στην α' κατηγορία και αρκετά χρόνια στη β' κατηγορία. Είχα την τύχη να ξεκινήσω να αγωνίζομαι από την ηλικία των 17 χρονών στην ΑΕΚ. Ήθελα από μικρός να γίνω ποδοσφαιριστής. Μετά ήρθε η πρόταση από την Ομόνοια και εκπληρώθηκε το παιδικό μου όνειρο. Δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως θα ήθελα όμως έμεινα στην Ομόνοια ένα χρόνο και ξεχωρίζω την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010 και το γεγονός ότι ήμουν στο ρόστερ δίπλα σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, ενώ στη δεύτερη χρονιά έφυγα ως δανεικός. Ξεχωρίζω την συμμετοχή μου σε ένα ματς της εθνικής ανδρών και σε όλα τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων. Έδινα πάντα την ψυχή μου στο γήπεδο, τα χρόνια όμως περνούν και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις. Σίγουρα σε αυτή τη διαδρομή είχα την τύχη να έχω δίπλα μου την οικογένεια μου, τους γονείς μου, τη σύζυγο μου που πάντα με στηρίζουν».
Τι του άφησε το ποδόσφαιρο ως άνθρωπο και ως αθλητή:
«Το να είσαι αθλητής σε επίπεδο επαγγελματισμού και πρωταθλητισμού σε κάνει πιο πειθαρχημένο σε πολλούς τομείς. Αυτό το έμαθα από νεαρή ηλικία. Το ποδόσφαιρο σε κάνει πιο δημιουργικό και σου προσφέρει τη δυνατότητα να θέλεις συνεχώς να βελτιώνεσαι να γίνεσαι καλύτερος. Μου αφήνει φίλους το ποδόσφαιρο και για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό μου μέσα από αυτή την πορεία».
Για την πορεία του ΑΣΙΛ στη σεζόν:
«Ήταν η καλύτερη πορεία που μπορούσα να έχω για να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Η ομάδα χτίστηκε για να μην μπει σε περιπέτειες και κατάφερε να μπει στην οκτάδα με ευκολία. Μπορούσαμε ακόμα περισσότερα. Ήταν τιμή μου που βρέθηκα να φορέσω τη φανέλα αυτής της ομάδας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αποφάσισα να σταματήσω τώρα, είναι το καλύτερο να σταματήσεις να αγωνίζεσαι πριν σε νικήσει ο χρόνος».
Για τους προπονητές που τον βοήθησαν περισσότερο:
«Ξεκίνησα από την ακαδημία του Πάρη Ροτόκλη, είναι άνθρωπος που ξέρει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, σε θέματα νοοτροπίας, τεχνικής κτλ και με βοήθησε για να βάλω τις βάσεις για το μέλλον. Ο πρώτος που με πίστεψε ήταν ο κύριος Μάριος Κωνσταντίνου, αγωνίστηκα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ πριν γίνω 17 ετών. Μετά ακολούθησε ο κύριος Κλίνγκερ, ενώ μετά από εισήγηση του Κώστα Καϊάφα πήγα στην Ομόνοια όπου προπονητής ήταν ο Νεντίμ Τούτιτς. Ο Νίκος Νιόπλιας μου έδωσε τη ευκαιρία να φορέσω την φανέλα της εθνικής ανδρών έστω κι αν αγωνίστηκαν μία φορά. Ο κάθε προπονητής που είχα στη συνέχεια με βοήθησε με τον τρόπο του, ο καθένας μου έδωσε κάτι. Ο κύριος Τέκκης στον ΑΣΙΛ ήταν ο τελευταίος μου προπονητής και ήταν σωστός απέναντι μου».
Για τις μικρές κατηγορίες:
«Οι υποδομές είναι δεδομένο ότι πρέπει να βελτιωθούν, να αναβαθμιστούν. Οι παράγοντες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο όμως χρειάζονται βοήθεια με ένα σχέδιο από την Πολιτεία. Ένας προπονητής μπορεί να βρει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές στη β' κατηγορία, υπάρχει ταλέντο. Είναι κρίμα όμως να μην υπάρχουν οι εγκαταστάσεις για να μπουν οι βάσεις και η β' κατηγορία να γίνει επαγγελματική».
Για την δομή του πρωταθλήματος:
«Ειδικά στην α' κατηγορία η άποψη μου είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός των πλέι οφ. Παίζουν Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ τουλάχιστον τέσσερις φορές σε μία σεζόν. Πλέον χάνει το ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις ένα ντέρμπι. Έχασε την αίγλη του το ντέρμπι και συνολικά το πρωτάθλημα».
Για την είσοδο επενδυτών στο κυπριακό πρωτάθλημα:
«Σαφώς χρειάζονται επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και είναι πολύ θετικό να έρχονται επενδυτές που να αφήνουν γήπεδα, εγκαταστάσεις, έναν βελτιωμένο τρόπο αντιμετώπισης του ποδοσφαίρου, όμως οι μεγάλες ομάδες θα παραμείνουν μεγάλες όσα οικονομικά προβλήματα και να έχουν. Είναι θετικό να αφήνουν κληρονομιά στις ομάδες έργα όμως είναι σημαντικότερο να βλέπουμε να αγωνίζονται περισσότεροι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και παράλληλα να δυναμώνει το πρωτάθλημα».
Για τα τμήματα υποδομής:
«Οι ακαδημίες είναι σαφώς καλύτερες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια όμως δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα που υπάρχουν κάτω από το χαλί. Βλέπουμε παιχνίδια να διεξάγονται και σε γήπεδα που μοιάζουν με χωράφια. Αυτό πρέπει να αλλάξει όπως και πολλά πρέπει να αλλάξουν για να κερδίσουν στο τέλος της ημέρας οι ομάδες και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα».
Για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή:
«Ταλέντο πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Ο νεαρός που θα μάθει να δουλεύει επαγγελματικά και να μην τα βάζει κάτω θα αναδειχθεί. Υπάρχει υλικό και όσοι δουλεύουν ανταμείβονται».
Για το πρωτάθλημα α' κατηγορίας:
«Έχει αναβαθμιστεί λόγω και των επενδυτών, έχουν αλλάξει οι ομάδες που διεκδικούν των τίτλο, οι ισορροπίες αλλάζουν, υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις που οδηγούν στην διάκριση. Στην προσπάθεια που κάνουν ομάδες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό βλέπουμε περισσότερες ομάδες με ανταγωνιστικό ρόστερ και αυτό είναι σημαντικό».
Για την μετάβαση του ποδοσφαιριστή στη ζωή χωρίς ποδόσφαιρο:
«Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο πως θα το διαχειριστεί. Είναι θέμα χαρακτήρα. Να είσαι δυνατός χαρακτήρας. Για μένα η μετάβαση είναι εύκολη. Έχω "αποδεσμευτεί" εδώ και χρόνια οικονομικά από το ποδόσφαιρο. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να γυμνάζομαι, είναι ένα από τα θετικά που σου αφήνει το ποδόσφαιρο. Να θέλεις να είσαι υγιής και να γυμνάζεσαι».
Για το μέλλον του:
«Είμαι από μικρός στα γήπεδα, μια ζωή παίζω ποδόσφαιρο και πλέον μετά την αποχώρηση μου από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής θα παραμείνω στο χώρο και θα συνεχίσω ως προπονητής».