Νυχτερινό "χτύπημα" για τα περί Καζάκου επενδυτή...
Η ΑΕΛ ξεκαθαρίζει την θέση της με επίσημη ανακοίνωση για τα περί Καζάκου επενδυτή
Ακολουθήστε μας στο Google news
«Νοσηλεία» ή «κατ’ οίκον» φροντίδα; Καθημερινή ή εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση; Η δίκη για τις συνθήκες του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα την Τρίτη (22/4) στράφηκε γύρω από τις οδηγίες και τις συνθήκες της ανάρρωσης ότι το είδωλο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής δεν επέζησε τον Νοέμβριο του 2020.
Επτά επαγγελματίες υγείας – γιατροί, ψυχίατρος, ψυχολόγος, νοσηλευτές – δικάζονται από τις αρχές Μαρτίου στο Σαν Ισίδρο, προάστιο του Μπουένος Άιρες, για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», κατηγορία που προκύπτει όταν κάποιος επιδεικνύει αμέλεια γνωρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο.
Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών, στις 25 Νοεμβρίου 2020, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή επιπλεγμένη με πνευμονικό οίδημα, σε μια ιδιωτική κατοικία στο Τίγκρε, κοντά στο Σαν Ισίδρο, όπου ανάρρωνε για δύο εβδομάδες μετά από νευροχειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στο κεφάλι. Την Τρίτη (22/4), στη 12η συνεδρίαση της δίκης, στελέχη ιδιωτικής εταιρείας που παρείχε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υπηρεσίες, κατέθεσαν ότι η ομάδα που φρόντιζε τον Μαραντόνα – ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων – είχε επιλέξει τότε αραιή ιατρική παρακολούθηση και ελάχιστο εξοπλισμό.
Αρχικά, ο Ενρίκε Μπάριο, συντονιστής κατ' οίκον φροντίδας για την ομάδα που ήταν δίπλα στον Μαραντόνα, είπε: «Ζητούσε μια επίσκεψη από έναν (εξωτερικό) γιατρό μία φορά την ημέρα» στον τόπο ανάρρωσής του, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ επειδή «το αίτημα έγινε εβδομαδιαία». Τόνισε επίσης ότι η ομάδα του δεν προσφέρει υπηρεσίες «κατ' οίκον νοσηλεία», αλλά μάλλον «κατ' οίκον νοσηλεία», η οποία περιλαμβάνει χαμηλότερο επίπεδο πολυπλοκότητας και εξοπλισμού, όπως χωρίς απινιδωτή ή καρδιολογικό όργανο. Ο μόνος εξοπλισμός που τους ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης του Μαραντόνα ήταν μια «καρέκλα τουαλέτας», πρόσθεσε.
Οι συνθήκες αυτής της ανάρρωσης βρίσκονται από την αρχή στο επίκεντρο της δίκης: τόσο όσον αφορά την επιλογή του τόπου, το επίπεδο του εξοπλισμού – μια «σκηνή φρίκης», όπως τη χαρακτήρισε η εισαγγελία – όσο και το επίπεδο της φροντίδας και της παρακολούθησης, αλλά και το ποιος τελικά έπαιρνε τις αποφάσεις στο περιβάλλον του εξαντλημένου σωματικά σταρ.
Την περασμένη Τρίτη, η μεγαλύτερη κόρη του Μαραντόνα, Ντάλμα, κατέθεσε ότι η ίδια και η αδερφή της, Γιανίνα, «δεν είχαν μεγάλη επιρροή». Και κατηγόρησε την ομάδα γύρω από τον πατέρα της ότι «εξαπάτησε» την οικογένεια, υποσχόμενη μια «σοβαρή κατ’ οίκον νοσηλεία» που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Οι επαγγελματίες υγείας που δικάζονται, οι οποίοι αρνούνται κάθε ευθύνη για τον θάνατο, αντιμετωπίζουν ποινές από 8 έως 25 χρόνια κάθειρξης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Ιούλιο, με δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα.
athletiko.gr