Πρώτη φορά... συνέβη στο ΓΣΠ - «Έσπασε» ο νόμος της Πάφου
Η Πάφος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ, όμως στο τέλος ηττήθηκε.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, διανύει μια περίοδο… προβληματική, έχοντας μείνει αρκετά πίσω στη διεκδίκηση της Premier League, ενώ έμεινε πρόωρα εκτός Champions League, μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Αυτό, δεν είναι αρκετό βέβαια, για να αμφισβητήσει κανείς τις τεράστιες επιτυχίες που έχει με τον Αγγλικό σύλλογο, και όχι μόνο.
Ο πρώην εμβληματικός τεχνικός της Μπαρτσελόνα, είναι υπεύθυνος για τις επιτυχίες των Καταλανών, φυσικά όμως δεν ήταν μόνος του σε αυτό.
Όπως αναφέρει το Sport Bible, ο Γκουαρδιόλα είχε δηλώσει το 2018, πως ένας από τους παίκτες που είχε συνεργαστεί, τον βοήθησε να καταλάβει καλύτερα το ποδόσφαιρο.
Μια… αντανακλαστική σκέψη, λέει πως δεν θα ήταν άλλος, από τον Λίονελ Μέσι.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, όσο ο Αργεντίνος έκανε τα «μαγικά» του, ο Αντρές Ινιέστα ήταν εκείνος που έβαλε το… λιθαράκι του, στον τρόπο που προπονεί ο Γκουαρδιόλα.
Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως ο Ισπανός χαφ είναι μέρος της ιστορίας που άφησε η Μπαρτσελόνα τα τελευταία 15-20 χρόνια, ενώ το μόνο που μπορεί να του πει είναι «ευχαριστώ».
«Ο κόσμος πιστεύει πως ο προπονητής βοηθάει τους παίκτες, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, και ο Ινιέστα είναι μια από αυτές, οι παίκτες βοηθούν τον προπονητή και εκείνος με βοήθησε να καταλάβω το ποδόσφαιρο καλύτερα.
Απλά να τον βλέπεις, τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Το πόσες μονομαχίες κέρδιζε, ο τρόπος που αγωνιζόταν, ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι κανείς επαγγελματίας, εντός και εκτός γηπέδου.
Του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Όταν αποφασίσει να αποσυρθεί, που ελπίζω να μην το κάνει για άλλα δέκα χρόνια, μπορεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ειδικά στη Μπαρτσελόνα, για να διδάξει τους νέους ή ακόμα και τους επαγγελματίες παίκτες.
Ήταν πραγματικά ευχαρίστησή μου. Είχε χάρισμα. Δεν ήταν εύκολο για μένα και το επιτελείο στην αρχή, αλλά ήταν εκεί, να μας βοηθήσει, πάντα πίστευε πως θα λειτουργήσει. Είμαι σίγουρος πως θα μνημονεύεται για το ποδόσφαιρό του και αυτό λέει πολλά».
ole.gr