Άλλος παίκτης στον Πειραιά
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ήρθε στη ζωή ως Κέβιν Αντόνιο Ζοέλ Ζισλέν Μιραλάς υ Καστίγιο, αλλά όλοι τον γνώρισαν με την απλοποιημένη εκδοχή του ονόματός του, Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής ήρθε στην Ελλάδα ως ένα… στοίχημα, αλλά πολύ σύντομα είδε την καριέρα του να απογειώνεται όταν από το άκρο της επίθεσης μετατοπίστηκε σε πιο κεντρικό ρόλο. Κάτι σαν αυτό δηλαδή που συνέβη με τον Λιβάι Γκαρσία στην ΑΕΚ.
Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού έγινε… εφιάλτης, αφού ειδικά στα ντέρμπι αποδείχτηκε καθοριστικός. Για τους φίλους της ομάδας όμως μετατράπηκε σε ίνδαλμα και τραγούδι που τον είδαν μέσω της εξαιρετικής απόδοσής του να ανεβάζει τις μετοχές του, να κερδίζει θέση στην εθνική Βελγίου που ήταν γεμάτη με μεγάλα ονόματα και φυσικά να βοηθά τους Πειραιώτες να κατακτούν τίτλους.
Το καλοκαίρι-στοίχημα
Στην Ελλάδα βρέθηκε το καλοκαίρι του 2010, ένα από τα πιο παράξενα της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του, ενώ οι ερυθρόλευκοι μόλις είχαν χάσει το πρωτάθλημα, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο εκείνα τα χρόνια. Τα ηνία της ΠΑΕ πέρασαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ προπονητής της ομάδας ήταν ο Έβαλντ Λίνεν.

Η αναταραχή και η αβεβαιότητα για το μέλλον εντάθηκε μετά τον πικρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μακάμπι. Ο Γερμανός τεχνικός απομακρύνεται κακήν-κακώς, στη θέση του έρχεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, για να ακολουθήσει ένα μεταγραφικό ντεμαράζ. Οι Πειραιώτες ανακοινώνουν διαδοχικά Άλμπερ Ριέρα, Μοϊσές Ουρτάδο, Νταβίδ Φουστέρ, Κρίστιαν Νέμεθ, Ντένις Ρόμενταλ, Μάρκο Πάντελιτς και Αριέλ Ιμπαγάσα.
Μετά από αυτές τις προσθήκες οι λύσεις μεσοεπιθετικά αυξάνονται και λίγοι είναι αυτοί που ποντάρουν στον Βέλγο. Άλλωστε η πορεία μέχρι εκείνη τη στιγμή στην καριέρα του έμοιαζε καθοδική. Στην Σεντ Ετιέν δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο που είχε πιάσει στη Λιλ νωρίτερα και οι περισσότεροι θα ήταν χαρούμενοι αν απλά μπορούσε να συνεισφέρει κάπως, έστω ως εναλλακτική λύση.

Η φαεινή ιδέα του Βαλβέρδε
Ο ίδιος ο Κέβιν Μιραλάς είχε αποδώσει τις μέτριες (σχετικά) εμφανίσεις του με τους «στεφανουά» στις αποφάσεις των προπονητών του. Θεωρούσε ότι δεν τον βόλευε ούτε ο σχηματισμός της γαλλικής ομάδας ούτε οι συχνές αλλαγές στη θέση που τον χρησιμοποιούσαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μέσα από τις προπονήσεις αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι είδους υπερόπλο έχει στα χέρια του. Από τον Οκτώβρη και μετά ο Βέλγος ανεβάζει απόδοση και κάνει αυτό που φαινομενικά είχε χάσει. Βρίσκει δίχτυα με μεγάλη συνέπεια. Αντί να τον αφήσει στον… ασβέστη, ο Ισπανός προπονητής του δίνει διαφορετικό ρόλο.
Τον φέρνει πιο κοντά στον άξονα. Εκεί ως δεύτερος επιθετικός ή ως ψευτοεννιάρι, αν προτιμάτε, έχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και την ευκαιρία να ξεδιπλώσει πλήρως τα πολλά ποδοσφαιρικά πλεονεκτήματά του.
Ειδικά από τον Ιανουάριο εκείνης της σεζόν και μετά όταν αποκτήθηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο Μιραλάς απογειώνεται και μαζί του το ίδιο συμβαίνει και με ολόκληρη την ομάδα. Ο ίδιος σκοράρει κατά ριπάς και μοιράζει ταυτόχρονα και ασίστ, ενώ παροιμιώδης είναι η παρουσία του στα μεγάλα ματς. Ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 33 συμμετοχές, 14 τέρματα και 5 τελικές πάσες, αλλά και με την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός καταβάλει τα 4 εκατομμύρια ευρώ της σχετικής ρήτρας και τον ντύνει σε μόνιμη βάση στα ερυθρόλευκα.

Η εκτόξευση και η μεταγραφή
Η επόμενη χρονιά θα αποδειχτεί ακόμη καλύτερη. Ο Βέλγος, ο οποίος πλέον καθιερώνεται και στην εθνική ομάδα της χώρας του, πανηγυρίζει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ενώ και οι προσωπικές επιδόσεις του είναι ακόμη πιο ανεβασμένες. Μάλιστα τη σεζόν 2011-2012 κατακτά και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, αλλά και του MVP της διοργάνωσης!
Όπως είναι φυσικό, μπαίνει ξανά στο μικροσκόπιο ομάδων από κορυφαία πρωταθλήματα. Εκείνη που τελικά τον κάνει δικό της είναι η Έβερτον. Φεύγοντας, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, από τον Πειραιά, ο Κέβιν Μιραλάς έχει απολογισμό 71 συμμετοχές, με 34 γκολ και 13 ασίστ! Στα υπέρ του προφανώς και το γεγονός ότι υπήρξε καθοριστικός στα μεγάλα ματς, σκοράροντας εντός και εκτός έδρας σε παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Κυρίως, όμως, έφυγε από την Ελλάδα έχοντας αλλάξει πλήρως το status του στο διεθνές στερέωμα, χάρη σε μια απλή αλλαγή θέσης. Μετά το πέρασμά του από την Έβερτον, θα επιστρέψει για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό, ξανά ως δανεικός το 2018. Πλέον, όμως, δεν είναι ο ίδιος παίκτης όπως παλιά και αποχωρεί με συγκομιδή μόλις 2 γκολ και 3 ασίστ. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, από την προηγούμενη θητεία του είχε κερδίσει για πάντα μια θέση στις καρδιές των φίλων της ομάδας…
Με παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν την Τετάρτη οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις οφειλές του Σωματείου ΑΠΟΕΛ προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλα ταμεία, συνολικού ύψους €2,3 εκ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/03 @ 20:15
Δύσκολες ώρες για τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά και την οικογένειά του, καθώς, όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος του πατέρας
25/03 @ 10:29
Τι δήλωσε ο πατέρας του Καρέτσα για τον… Κωνσταντίνο που δεν γνωρίζουμε ακόμη τόσο καλά.
25/03 @ 09:38
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας δεν έχει καμία αμφιβολία για την επιλογή του να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.
25/03 @ 17:45
Η νεανική ενδεκάδα της Εθνικής Eλλάδας που παρατάχθηκε κόντρα στη Σκωτία τρέλανε όλη την Ευρώπη. Από πού όμως αναδείχτηκαν αυτά τα ταλέντα;
25/03 @ 18:31
Ο Γιάννης Ταραλίδης αποκάλυψε την απόπειρα του Μάκη Ψωμιάδη να τον πάρει στην ΑΕΚ, ενώ πήγαινε να υπογράψει στον Ολυμπιακό.
25/03 @ 18:54
Η χρηματιστηριακή αξία της 11άδας της Εθνικής Ελλάδας εναντίον της Σκωτίας είναι εντυπωσιακή και να σκεφτεί κανείς πως θα ανέβει τις επόμενες μέρες.
BEST OF THEMASPORTS