Δημοσίευμα για Κακουλλή και ΑΙΚ: «Τόσα τον κοστολογεί η Ομόνοια»
Ρεπορταζ του fotbollskanalen αναφέρει το ενδιαφέρον της ΑΙΚ για τον Κακουλλή
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και οι συνεργάτες του, πονοκεφαλιάζουν για άλλο ένα σοβαρότατο κεφάλαιο. Αυτό που αφορά το οικονομικό. Τι οφειλές του σωματείου προς το Τμήμα Φορολογίας, όπως και την υπόθεση οφειλών της εταιρίας διαχείρισης της ομάδας (ύψους 6,8 εκατομμυρίων ευρώ), που είχε για πρόεδρο και κύριο μέτοχο τον Αντρέα Σοφοκλέους.
Προχθές έγινε συνάντηση του προέδρου Κωνσταντίνου με τον «Σόφο», στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος, δεν του έδωσε το μήνυμα «άφησε την πάνω μου την «δουλειά» με τις οφειλές της εταιρίας και θα την κανονίσω».
Το σίγουρο είναι ότι ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ, δεν έφυγε καθόλου ικανοποιημένος, απ’ όσα του είπε ένας από τους προκατόχους του και ο μακροβιότερος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία του σωματείου.
Στην παρούσα φάση, μπορεί να μην υπάρχουν επιπτώσεις στο σωματείο και στην ομάδα, όμως πολύ πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο στην πορεία. Το σημαντικότερο είναι πως, αν ο Σοφοκλέους δεν δεσμευτεί ότι θα πληρώσει τα χρέη που η δική του εταιρία δημιούργησε, υπάρχει πιθανότητα να μην… κοντέψει κάποιος επιχειρηματίας να αναλάβει την διαχείριση της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ.
Κατ’ αρχήν ο κόσμος της ΑΕΛ, περιμένει από την διοίκηση, να δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της «μαύρης τρύπας» που άφησε ο Σοφοκλέους. Eπιπρόσθετα αναμένουν ότι θα προχωρήσουν στην λήψη νομικών μέτρων εναντίον του, αν συνεχίσει να μην αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του.
Μερικά μέλη, σκέφτονται να κινήσουν τις διαδικασίες (βάσει του καταστατικού) για να ζητήσουν από τη διοίκηση να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση. Με βασικό θέμα στην ατζέντα, την άσκηση πίεσης προς τον «Σόφο», με τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον του, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του.
Υπάρχει και μερίδα μελών, που προτρέπουν τη διοίκηση, να λάβει νομικά μέτρα εναντίον του Πελεντρίτη νομικού – επιχειρηματία πρώην προέδρου, για το ότι προείσπραξε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας.
Μερικοί είχαν πιέσει και τον πρώην πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να λάβει (η δική του διοίκηση) νομικά μέτρα, αλλά αποφάσισε να μην προβεί σε κάτι τέτοιο.