Ο Μαξ Φερστάπεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των οδηγών της ιστορίας της Formula 1 με τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, χάρη στην 5η θέση του στο GP του Λας Βέγκας, εμπρός από τον 6ο Λάντο Νόρις. Οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον υπέγραψαν το κυριαρχικό 1-2 της Mercedes, εμπρός από τον Κάρλος Σάινθ, στους 24 βαθμούς μείωσε η Ferrari τη διαφορά από τη McLaren στους κατασκευαστές.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο θρύλος του Μαξ Φερστάπεν στην ιστορία της Formula 1 γιγαντώνεται, καθώς η 5η θέση στο σημερινό GP του Λας Βέγκας -22ο από τους 24 αγώνες της σεζόν- εμπρός από τον 6ο Λάντο Νόρις ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει στον Ολλανδό το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα της θαυμαστής του καριέρας.
Τον αγώνα στους δρόμους της αμερικανικής πόλης κέρδισε ο Τζορτζ Ράσελ σε ένα επιβλητικό 1-2 της Mercedes, τόσο επιβλητικό που ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανέβει στη 2η θέση ενώ είχε εκκινήσει από την 10η.
Το βάθρο έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, που βγήκε νικητής της μάχης του σε όλο τον αγώνα με τον ομόλογό του Σαρλ Λεκλέρ. Οι δύο οδηγοί της Scuderia πέρασαν στο τέλος τον Φερστάπεν, αλλά αυτό είχε μικρή σημασία για τον Ολλανδό που του αρκούσε να τερματίσει μπροστά (είτε μια θέση πίσω) από τον Λάντο Νόρις.
Και όντως, με την απρόσμενη έλλειψη ταχύτητας της McLaren στις κρύες συνθήκες του Λας Βέγκας, και την επίσης λίγο απρόσμενη ταχύτητα της Red Bull, ο Φερστάπεν τερμάτισε στην 5η θέση, εμπρός από τον 6ο Νόρις, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Όσκαρ Πιάστρι, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Γιούκι Τσουνόντα και Σέρτζιο Πέρεζ.
Έσωσε ευρωπαικό εισιτήριο η Ομόνοια, παρόλα αυτά δεν την λες επιτυχημένη τη χρονιά. Ακόμα και η κατάκτηση του κυπέλλου, θα έμοιαζε με «παρηγοριά στον άρρωστο»…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
05/05 @ 01:00
Εύκολο 1-2 για τη ΜcLaren στο Μαϊάμι! Τα πορτοκαλί μονοθέσια, σάρωσαν στις ΗΠΑ με τον Πιάστρι να πετυχαίνει την 4η σερί νίκη του τη φετινή σεζόν και τον Νόρις να ακολουθεί. Τέταρτος ο Φερστάπεν.
04/05 @ 01:41
Ο Φερστάπεν εξασφάλισε την pole position για το γκραν πρι του Μαϊάμι, αφήνοντας χιλιοστά πίσω του τον Νόρις.
03/05 @ 20:53
Σε ένα βροχερό σκηνικό με πολλές καθυστερήσεις και διακοπές, ο Λάντο Νόρις τερμάτισε πρώτος στο Sprint Race του Μαϊάμι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, με τον Πιάστρι να κάνει το 1-2 για τη McLaren!
02/05 @ 20:10
Ferrari και Lego συνεργάστηκαν στο Grand Prix του Μαϊάμι, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό μονοθέσιο SF-25 με σχεδόν 400.000 τουβλάκια!
02/05 @ 16:36
Η αθλητική κοινότητα δεν μένει ανεπηρέαστη από τους δασμούς του νέου Αμερικανού προέδρου, αλλά τι συμβαίνει με την περίπτωση της F1;
05/05 @ 17:09
Το κράνος, που φορούσε ο θρυλικός οδηγός της Formula 1, Άιρτον Σένα, κατά τη διάρκεια του GP του Βελγίου το 1992, όταν έσωσε τη ζωή του Έρικ Κομάς, πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ!
BEST OF THEMASPORTS