Πάρτι έκανε στην Βεστφαλία η Ντόρτμουντ που «φιλοδώρησε» με επτά τέρματα την Σέλτικ (7-1) σε ματς που εξελίχθηκε σε προσωπικό show του Καρίμ Αντεγέμι που πέτυχε χατ τρικ κερδίζοντας και πέναλτι!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Ντόρτμουντ. Μόλις στο 6' οι Βεστφαλοί κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γκίτενς από τον Σμάιχελ με τον Εμρέ Τζαν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και στο 7' να κάνει το 1-0 υπέρ των φιναλίστ του περσινού Champions League!
Η Ντόρτμουντ κατάφερνε από πολύ νωρίς να μπει σε θέση οδηγού στο ματς. Όμως αντί να το εκμεταλλευτεί, να «πατήσει» στο μομέντουμ, δέχθηκε πολύ γρήγορα το 1-1.
Στο 9' κοιμήθηκε όλη η άμυνα των Γερμανών με αποτέλεσμα μία σέντρα στην περιοχή της να φέρει σύγχυση και ο Μαέντα να κάνει το 1-1.
Το ματς, όμως, είχε τρελό ρυθμό με την Ντόρτμουντ στο 11' να φθάνει στο 2-1 με τον Αντεγέμι να εκμεταλλευτεί μπαλιά του Μπραντ.
Οι Γερμανοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Έκαναν φάσεις και με τον Γκιρασί για να έρθει στο 29' ο Αντεγέμι να σκοράρει το 2ο προσωπικό του γκολ και να γράψει το 3-1 για την Μπορούσια.
Η Σέλτικ κινδύνευε με διασυρμό με τον Γκιρασί να κάνει στο 40' με πέναλτι το 4-1 με την Ντόρτμουντ όχι μόνο να μην σταματά, αλλά να φθάνει και σε 5ο γκολ με τον Αντεγέμι στο 42'.
Ο 22χρονος στράικερ είχε καταφέρει μέσα σε 42 λεπτά να πετύχει χατ τρικ και να κερδίσει ένα πέναλτι απέναντι σε μία Σέλτικ που δεν σταμάτησε να μετρά... γκολ!
Ταυτόχρονα ο Αντεγέμι έγραφε ιστορία, καθώς γινόταν ο πρώτος Γερμανός που κατάφερνε να φθάσει τα 10 γκολ στο Champions League πριν καν γίνει 23 ετών.
Λογικό και αναμενόμενο στο β' ο ρυθμός του ματς να πέσει με τον τεχνικό της Μπορούσια με δεδομένο και το σκορ να αποσύρει στο 49' τον Αντεγέμι που φάνηκε να ΄χει και πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και τους Γκρος, Μπραντ και Κόουτο στο 61'!
Ακόμη και έτσι, όμως, η Ντόρτμουντ βρήκε και άλλο γκολ. Στο 66' ήταν η σειρά του Γκιρασί με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 6-1!
Η Ντόρτμουντ δεν είχε καμία διάθεση να σταματήσει αφού και αυτοί που μπήκαν στο ματς, ήθελαν να δείξουν πράγματα, όπως Νμέτσα που στο 79' έκανε το 7-1! Σκορ που έμελλε να μην αλλάξει έως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.
Πηγή: sdna.gr
Ο Ανδρέας Σιήκκης αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Απόλλωνα και μίλησε για πρώτη φορά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, www.apollon.com.cy για τις σκέψεις του μετά την ένταξή του στην ομάδα και για το νέο του ξεκίνημα στη Λεμεσό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/05 @ 13:37
Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Αγγλία, Ιταλία και Βέλγιο συμπληρώθηκε το α' μέρος του παζλ της League Phase του Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει και άλλους πιθανούς αντιπάλους.
25/05 @ 11:36
Κλειδώνουν σήμερα άλλα πέντε εισιτήρια για τη league phase του επόμενου Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει κι άλλους πιθανούς αντιπάλους.
08/05 @ 17:41
Είναι ν’ απορείς πού μπορεί να βρίσκει αυτή τη δύναμη, αλλά είναι και οι στιγμές που ο Λουίς Ενρίκε θα ήθελε πολύ να μην είναι απλά στο μυαλό του η μικρή Σάνα, αλλά να την είχε μαζί στο γήπεδο…
08/05 @ 16:00
Πικάρει... ό,τι κινείται. Και ειδικά για τους «εχθρούς» της Γιουνάιτεντ έχει πάντα έμπνευση. Κάπως έτσι η Άρσεναλ έδωσε άλλη μια αφορμή στον Πατρίς Εβρά ν’ ασχοληθεί μαζί της, μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
08/05 @ 15:48
Υπερηφάνεια, αξιοπρόσεκτη πορεία, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Αποκλεισμός. Και αυτός ήρθε σε σημείο του Τσάμπιονς Λιγκ που υπενθύμισε σε όλους στην Άρσεναλ ότι την πιο κρίσιμη στιγμή, τα τελευταία χρόνια, το βήμα που χρειάζεται και κρίνεται απαραίτητο για ν’ αλλάξει η ιστορία της ομάδας, δεν γίνεται.
08/05 @ 11:40
Ο Λουίς Ενρίκε πέταξε την «μπηχτή» του όταν άκουσε από ρεπόρτερ να του υπενθυμίζει πως η Παρί φέτος έφτασε στον τελικό του Champions League με νίκες κόντρα σε όλες τις αγγλικές ομάδες.
BEST OF THEMASPORTS