Ο Ρόδρι αναμένεται να χάσει όλη τη σεζόν με τραυματισμό στον χιαστό, κάτι που πληγώνει τη Σίτι, η οποία χάνει με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα αγώνες όταν δεν έχει τον Ισπανό!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη και πληρέστερη ομάδα του κόσμου.
Ακόμη και το (φαινομενικά) ανίκητο σύνολο, ωστόσο, του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει τον «κρυπτονίτη» του. Αυτός δεν είναι άλλος από την απαραίτητη παρουσία του Ρόδρι, χωρίς τον οποίο οι «πολίτες» αποδυναμώνονται αισθητά.
Ο Ισπανός αμυντικός χαφ, κατά πολλούς κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του, τραυματίστηκε στο πρόσφατο ντέρμπι με την Άρσεναλ στον χιαστό και αναμένεται να χάσει όλη τη φετινή σεζόν. Τι σήμαινει αυτό για τη Σίτι; Μερικά νούμερα που προσφέρει η Opta δίνουν την απάντηση.
Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που ήρθε στη Σίτι, τη σεζόν 2019-20, ο Ρόδρι έχει χάσει 21 αγώνες Premier League. Από αυτούς, οι «πολίτες» έχουν ηττηθεί στους 7, στο 1/3 δηλαδή των αναμετρήσεων! Όχι και τόσο ανίκητη...
Τα νούμερα γίνονται πιο εντυπωσιακά αν συγκριθούν με αυτά στους 174 αγώνες που ο Ισπανός έχει παίξει. Η Σίτι έχει ηττηθεί μόλις στους 19, κάτι που σημαίνει πως χάνει περίπου 1 στους 10 αγώνες που ο Ρόδρι βρίσκεται στη «φαρέτρα» της.
Με άλλα λόγια, όταν η Σίτι δεν έχει τον 28χρονο, γνωρίζει ήττες με τριπλάσια συχνότητα!
Τα εν λόγω στατιστικά από την Opta:

Πηγή: sport-fm.gr
Με προπόνηση στο «Partizan Stadium», η ΑΕΚ ολοκλήρωσε απόψε την προετοιμασία της, ενόψει του αυριανού (17/07, 22:00) επαναληπτικού αγώνα με αντίπαλο την Παρτιζάν, για τον Α' προκριματικό του Europa League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/07 @ 19:57
Σπάνια τιμωρία από την UEFA, τίθεται εκτός Ευρώπης ομάδα από το Μαυροβούνιο για 10 χρόνια, για χειραγώγηση αγώνων, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
16/07 @ 19:10
Ο Ρομάνο Μπενίτο Φλοριάνι Μουσολίνι, δισέγγονος του Μπενίτο Μουσολίνι, θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Serie A με τη φανέλα της Κρεμονέζε.
16/07 @ 18:58
Τρομερή ανατροπή στην υπόθεση της μεταγραφής του Γουίλ Ράιτ, με τον υψηλόσωμο σέντερ φορ της Σάλφορντ να πλησιάζει τελικά στην Άρσεναλ, και όχι στη Λίβερπουλ! Οι «κανονιέρηδες» δίνουν πολύ περισσότερα χρήματα, ο παίκτης είναι ανοιχτός σε αμφότερα ενδεχόμενα.
16/07 @ 17:29
Όσο ψάχνεται για την περίπτωση του Αλεξάντερ Ίσακ, η Λίβερπουλ έχει στα υπ'όψιν της και την περίπτωση του Ούγκο Εκιτικέ για την κορυφή της επίθεσής της, κάνοντας ήδη μάλιστα την πρώτη της κρούση για τον Γάλλο.
16/07 @ 17:20
Ο νέος μέσος της Μίλαν, Λούκα Μόντριτς, παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του στην Ιταλία στο Milan TV, και τόνισε πως στόχος της ομάδας πρέπει να είναι οι τίτλοι.
16/07 @ 15:22
Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι δεν έκρυψε την δυσφορία του για την ήττα της ρουμανικής ομάδας στην Ανδόρα από την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες (2-1) παρά την πρόκριση στον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Champions League.
BEST OF THEMASPORTS