Η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν πλησιάζει και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών θα ήθελε να καλέσει όλους τους ιθύνοντες των ομάδων και ειδικά των ακαδημιών, να λαμβάνουν υπόψη τις μετρήσεις των ειδικών και να παίρνουν τα ανάλογα μέτρα κατά τις μέρες που παρατηρούνται υψηλές και επικίνδυνες θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑ.Σ.Π. το καλοκαίρι του 2022, παρουσίασε το «Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών (Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών)» το οποίο έχει εκπονηθεί με βάση διεθνή ιατρικά εγχειρίδια (FIFA Football Medicine Manual, Sports Medicine Australia κ.α.) και το διάταγμα θερμικής καταπόνησης του Υπουργείου Εργασίας που στηρίζεται στις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο κάνει συστάσεις και δίνει κατευθύνσεις στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων.

Στα επαγγελματικά πρωταθλήματα πρέπει να τηρούνται τα διατάγματα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και ο κώδικας πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων (περί Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Νόμoς).

Δυστυχώς ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν έχει υιοθετήσει ή θεσπίσει κάποιο πρωτόκολλο για τη θερμική καταπόνηση των αθλητών και αυτό αφήνει απροστάτευτο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα τις ακαδημίες. Η αδιαφορία μερικών μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες σε κάποιους αθλητές. Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι σε περίπτωση τραγικών περιστατικών θερμοπληξίας;

Καλούμε όλες τις ακαδημίες αλλά και τους γονείς των παιδιών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλεύονται το Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης του ΠΑ.Σ.Π. το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων της σεζόν 2024-2025-ThemaSports
04/07 @ 16:27

Η Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων της σεζόν 2024-2025

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δημοσίευσε την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Κοριτσιών Κ-15, Κ-13, Κ-11 αγωνιστικής περιόδου 2024-2025-ThemaSports
04/07 @ 17:52

Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Κοριτσιών Κ-15, Κ-13, Κ-11 αγωνιστικής περιόδου 2024-2025

Η Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Κοριτσιών Κ-11, Κ-13 και Κ15 για την ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025 δημοσιεύεται αυτούσια από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Αμαθούς Αγίου Τύχωνα: Με Γιακουμή προπονητή, θα κυνηγήσει άνοδο… -ThemaSports
28/06 @ 09:18

Αμαθούς Αγίου Τύχωνα: Με Γιακουμή προπονητή, θα κυνηγήσει άνοδο…

Ψηλούς στόχος θέτει η Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, η οποία θέλει να επανέλθει στην δύναμη της ΚΟΠ (ήταν εκεί πριν μερικά χρόνια).

Εθνική Παίδων Κ-15: Κλήση για περιφερειακές προπονήσεις Λευκωσίας-ThemaSports
21/06 @ 19:30

Εθνική Παίδων Κ-15: Κλήση για περιφερειακές προπονήσεις Λευκωσίας

Μετά τις περιφερειακές προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-15 σε Λεμεσό - Πάφο και Λάρνακα - Αμμόχωστο, σειρά παίρνει η Λευκωσία. Οι προπονήσεις θα γίνουν στις 25 - 26 - 27 και 28 Ιουνίου.

Τα νέα καθήκοντα του Σάνι Κίνγκσλεϊ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
19/06 @ 17:46

Τα νέα καθήκοντα του Σάνι Κίνγκσλεϊ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ ενημέρωσε για τα νέα καθήκοντα του Σάνι Κίνγκσλεϊ.

ΕΝΠ: Εγγραφές και πρόγραμμα των ακαδημιών-ThemaSports
13/06 @ 21:39

ΕΝΠ: Εγγραφές και πρόγραμμα των ακαδημιών

Η Ακαδημία ΕΝΠ Παραλίμνι Kids Soccer ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών για τη νέα περίοδο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ