Το 2ο επεισόδιο της πρωτοποριακής εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey» ανάμεσα σε άλλα είχε καλεσμένο τον Ελλαδίτη άσο Τάσο Δώνη. Μίλησε στον Άρη Κυριάκου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Είμαστε χαρούμενοι εδώ, είναι ιδανικές συνθήκες για δουλειά για να προετοιμαστούμε για το πρώτο στόχο της σεζόν. Είναι η πρώτη μου προετοιμασία μετά από τρία χρόνια, είμαι συγκεντρωμένος να είμαι υγιής και να κάνω καλή χρονιά.

Ένας αθλητής μετά από σοβαρό τραυματισμό έχει απογοήτευση. Έμεινα έξω 8-9 μήνες, αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά με το σώμα μου. Πέρσι ήταν μεταβατική χρονιά για μένα, η χρονιά με βοήθησε να είμαι σε καλό επίπεδο με στόχο φέτος να κάνω πολύ καλή σεζόν.

Γνωρίζω τις απαιτήσεις της ομάδας και του κόσμου, είναι πολύ ψηλές. Αυτό με κάνει να είμαι συγκεντρωμένος για το καλύτερο.

Κρατάω ότι γύρισα υγιής μετά από τον σοβαρό τραυματισμό. Καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια. Είμασταν πάντα ενωμένοι και το πιστεύαμε μέχρι το τέλος και το καταφέραμε. Αν πάρουμε καθαρά το ποδοσφαιρικό κομμάτι είχαμε την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίκτες και με την αξία μας πήραμε το πρωτάθλημα.

Ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος να πάρουμε μία πρόκριση για να εξασφαλίσουμε τον όμιλο στο Conference League. Έτσι μας φεύγει ένα άγχος Εμείς όμως θα κοιτάξουμε μακριά, για μας πρωταρχικος στόχος είναι το τσάμπιονς λιγκ. Έχουμε τρεις εβδομάδες για τον πρώτο στόχο και θα τα καταφέρουμε.

Εμείς με τον κόουτς είμαστε 10 μέρες. Υπάρχει τακτικά ένα ξεκάθαρο πλάνο. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο κάθε προπονητής είναι ξεχωριστός, έχει το πλάνο του. Έχουμε τον κατάλληλο προπονητή και θα πετύχουμε.

Ο Σα Πίντο είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, τελείωσε τη σεζόν πετυχημένα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχε άψογη σχέση με τους ποδοσφαιριστές. Ήταν σωστός. Ποδοσφαιρικά ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του.

Υπάρχουν πειράγματα για τον πατέρα μου... Πέτυχε πολλά ο πατέρας μου, μπήκε δύο φορές στους ομίλους του Champions League. Έχει πετυχημένη πορεία στον ΑΠΟΕΛ, αυτό θέλω να κάνω και εγώ ως ποδοσφαιριστής. Συζητάμε με τον μπαμπά... Είναι ο πρώτος που με έπεισε να έρθω στον ΑΠΟΕΛ.

Έχουμε συχνή επικοινωνία ως οικογένεια, με τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Το έχουμε συνηθίσει, έτσι είναι η ζωή. Όταν υπάρχει ευκαιρία με το πρώτο ρεπό συναντιόμαστε.

Θεωρώ πως το Κυπριακό ποδόσφαιρο ανέβηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αρκετές ομάδες διακρίνονται στην Ευρώπη. Είδαμε την ΑΕΚ, τον Άρη... τώρα είναι η δικιά μας σειρά. 

Πρέπει οι ομάδες να στηρίζουν περισσότερο τους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Αγωνίστηκα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Τώρα στόχος είναι να κάνω καλή χρονιά και ίσως να γυρίσω στη Γερμανία. Τώρα σκέφτομαι μόνο το ΑΠΟΕΛ. Είμαι, ευχαριστημένος, χαρούμενος εδώ. Είναι ιδανικές οι συνθήκες και για την οικογένειά μου.

Για αρκετά χρόνια ήμουν μέλος της Εθνικής Ελλάδος. Θεωρώ πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ανέβηκαν πολύ. Ήταν άτυχη στιγμή που δεν περάσαμε στο Euro.

Συγκάτοικος μου τώρα είναι ο Παναγιώτης Καττιρτζής, είναι υποσχόμενο ταλέντο, θα κάνει συμμετοχές φέτος. Είναι πολύ καλό παιδί, πολύ καλός παίκτης με μέλλον.

Έχουμε πολλούς καλούς νέους ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε τον Σατσιά... παίζει από 18 χρονών. Είδαμε τον Γαβριήλ πέρσι και πήγε εξωτερικό. Στην Κύπρο πρέπει να στηρίζουν τους Κύπριους παίκτες.

Ο Κρέσπο, ο Εφραίμ ήταν ηγέτες εντός και εκτός. Έχουμε τον Γιώργο τώρα σε διαφορετικό ρόλο, είναι σημαντικό για εμάς. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα στην ομάδα.

Η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό στάδιο της σεζόν γιατί κτίζεις τη φυσική κατάσταση και ο προπονητής δουλεύει στο τακτικό κομμάτι. Άμα μία ομάδα είναι καλή θα πετύχει.

Το ΑΠΟΕΛ είναι μία τεράστια ομάδα, η πιο πετυχημένη στην Κύπρο. Στόχος μας οι ομίλοι του τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες τη νέα σεζόν. Θα είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με 4-5 δυνατές ομάδες.

Από τη στιγμή που δουλεύεις συγκεντρωμένα και έχεις πειθαρχία σίγουρα θα πετύχεις. Η ζωή δεν είναι εύκολη όμως η επιτυχία θα έρθει.

Έχω ευχάριστα πράγματα με τον κόσμο έξω... ευχάριστες στιγμές. Μπορεί να έρθει ένας να με πλησιάσει να μου πει... ΑΠΟΕΛάρα. Είναι όμορφα με τον κόσμο.

Ο κόσμος θα δει ένα εντελώς διαφορετικό Δώνη φέτος. Θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα, Πέρσι έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο κόσμος για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να είναι και φέτος δίπλα μας και θα πετύχουμε πολλά πράγματα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!-ThemaSports
01/07 @ 15:21

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!

Ο Φαμπιάνο παραχώρησε συνέντευξη στο OMONOIA TV.

Φιλικό... 0-0-ThemaSports
29/06 @ 17:47

Φιλικό... 0-0

Σε φιλικό αγώνα που έδωσε η Έλφσμποργκ, αντίπαλος της Πάφος FC στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με αντίπαλο τη Νορβηγική Φρέντρικσταντ.

Γέμισε η πτήση σε 45 λεπτά!-ThemaSports
29/06 @ 14:00

Γέμισε η πτήση σε 45 λεπτά!

Ενημέρωση από την Πάφο.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ-ThemaSports
29/06 @ 15:46

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ... καταπίνουν χιλιόμετρα με διπλές προπονήσεις με τον Χουάν Φεράντο να περιμένει ότι την κατάλληλοι στιγμή θα είναι έτοιμοι για 90λεπτα.

Επίσημο με Ντρέκσα-ThemaSports
29/06 @ 13:23

Επίσημο με Ντρέκσα

Στην ΑΕΖ συνεχίζει την καριέρα του ο Πάβελ Ντρέκσα

DEAL με Σακκά-ThemaSports
29/06 @ 13:25

DEAL με Σακκά

Συνεχίζει στην Ομόνοια Αραδίππου, ο τερματοφύλακας, Λούκας Σακκάς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ