Στην κουβέντα θα μπει και η κόπωση των παικτών για να χρεωθεί ορθά και δίκαια το μερίδιο της ευθύνης σε όσους αναλογεί. Ωστόσο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει την ευτυχία να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες τριών παικτών που ξεχώρισαν ο καθένας με τον τρόπο και τις επιδόσεις του σε συλλογικό επίπεδο, αλλά είναι παντελώς αναποτελεσματικοί στο Euro 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ομοσπονδιακός κόουτς δέχθηκε άδεια ποτήρια και μπουκάλια από τους οπαδούς της εθνικής ομάδας λίγο μετά το 0-0 με τη Σλοβενία. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήρθε με άνεση και δίχως... πολλά – πολλά από τη στιγμή που δυο γκολ με μια νίκη και δυο ισοπαλίες αρκούσαν. Ωστόσο, η εικόνα των «τριών λιονταριών» είναι τέτοια που εύκολα στις σκέψεις των οπαδών υπάρχει και ο πρόωρος και σοκαριστικός αποκλεισμός στα νοκ-άουτ.

Σε αυτό το πλαίσιο και προσπαθώντας να βρει κανείς ποδοσφαιριστή που να ξεχώρισε ή να πρόσφερε κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους, όντως, ο Μπέλιγχαμ είχε το γκολ στο εναρκτήριο παιχνίδι με τους Σέρβους και ο Κέιν αυτό με τους Δανούς. Και τίποτα άλλο. Ο Φόντεν είχε ένα δοκάρι και κάποια καλά πατήματα, αλλά ήταν ανεπαίσθητα και φυσικά δεν μένουν στο μυαλό του οπαδού απ' όσα παρακολούθησε.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναρωτήθηκε πώς γίνεται να τερματίζει μια ομάδα στην κορυφή του ομίλου της και να δέχεται τόση κριτική, τόσες αποδοκιμασίες και να φτάνει ο κόσμος σε σημείο να πετά μέχρι και αντικείμενα. Βέβαια, μέχρι ενός σημείου, ανάλογες εικόνες παρατηρήσαμε και στο Βέλγιο όπου ο Ντε Μπρόινε αντιλαμβανόμενος την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου μετά το 0-0 με την Ουκρανία, σε ένα γκρουπ όπου οι Ρουμάνοι πέρασαν ως πρωτοπόροι στους «16».

Επιστρέφουμε στην Αγγλία όμως και στην αναζήτηση των αιτιών για τη χείριστη εικόνα της Αγγλίας στο τουρνουά.

Ο κόσμος περίμενε πολλά από τον Μπέλιγχαμ. Κι εκείνος ήδη από τα πρώτα λεπτά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την κίνηση στην περιοχή των Σέρβων και την κεφαλιά για το 1-0 έδειξε ν' ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Και μετά... τίποτα. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ισπανίας με τη Ρεάλ, χάθηκε. Το ίδιο και ο Κέιν. Ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga με φοβερή χρονιά με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι και η παρουσία του ήταν αναιμική και... στατική. Γι' αυτό και προκλήθηκε η κόντρα με τα σχόλια των Σίρερ και Λίνεκερ αναφορικά με όσα δεν προσφέρει στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Φιλ Φόντεν αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ και στο Euro 2024 δεν μπορεί να βρει τρόπο να βοηθήσει. Είχε ένα δοκάρι, επιχείρησε για κάποιες πολύ μεμονωμένες στιγμές να κάνει πιο ελεύθερες κινήσεις, αλλά και πάλι έκανε μια τρύπα στο νερό, προκαλώντας ξανά συζητήσεις για την καλύτερη τοποθέτησή του και τις πτέρυγες ή το κέντρο.

Τρεις παίκτες που με τον τρόπο και στο κομμάτι τους αναδείχθηκαν κορυφαίοι πριν από λίγο καιρό, ξαφνικά έχουν μηδενικό αντίκτυπο στο πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό stage. Και ξαναλέμε πως το κομμάτι της κόπωσης μπαίνει στο «παιχνίδι». Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ίσως θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και να έχει προσέξει τη διαχείριση τους, αν όντως είναι «σκασμένοι».

Στον πάγκο έχει επιλογές που μπορούν να δώσουν και φρεσκάδα και πιο καθαρό μυαλό. Ο Μέινου, ο Πάλμερ, ο Γουότκινς, περιμένουν. Ο ομοσπονδιακός κόουτς πρέπει να βρει λύσεις... χθες. Η Κυριακή και το ματς με τη Σλοβενία στους «16», είναι πιο κοντά απ' όσο μπορεί να νομίζει...

Πηγή: england365.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγλία-Σλοβακία: Πρόκριση για το φαβορί ή τεράστια έκπληξη;-ThemaSports
30/06 @ 09:17

Αγγλία-Σλοβακία: Πρόκριση για το φαβορί ή τεράστια έκπληξη;

Με πλήρη δράση συνεχίζονται τα νοκ άουτ του Euro 2024, καθώς ένα ακόμη από τα φαβορί της διοργάνωσης μπαίνει στο «παιχνίδι».

Συνέβη ξανά: Η ιδιαίτερη παράδοση που «παρέσυρε» και την Ιταλία!-ThemaSports
29/06 @ 23:05

Συνέβη ξανά: Η ιδιαίτερη παράδοση που «παρέσυρε» και την Ιταλία!

Η Ιταλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EURO 2024 με κατεβασμένα τα χέρια χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Ελβετών, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια αρνητική παράδοση που θέλει την κάτοχο του τροπαίου να αποκλείεται στη φάση των «16».

Εκνευρισμένος ο Ντοναρούμα με τον αποκλεισμό της Ιταλίας: «Ήμασταν… τραγικοί, αυτή είναι η αλήθεια!»-ThemaSports
29/06 @ 21:50

Εκνευρισμένος ο Ντοναρούμα με τον αποκλεισμό της Ιταλίας: «Ήμασταν… τραγικοί, αυτή είναι η αλήθεια!»

Απόλυτα εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος ο Τζίτζι Ντοναρούμα, λίγα λεπτά μετά το φινάλε της συνάντησης της Ελβετίας με την Ιταλία!

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται!-ThemaSports
29/06 @ 16:09

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται!

Η «μοίρα» έφερε αντιμέτωπες την Ιταλία και την Ελβετία για τη φάση των «16» του EURO 2024. Θα έπρεπε όμως οι «ατζούρι» να χαρούν, που θα έχουν την ομάδα του Μουράτ Γιακίν για αντίπαλο;

«Βλέπει Σμάιχελ και… τρέμει η Γερμανία»: Ο Κάσπερ θέλει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Δανίας, όπως ο πατέρας του το 1992! -ThemaSports
29/06 @ 16:09

«Βλέπει Σμάιχελ και… τρέμει η Γερμανία»: Ο Κάσπερ θέλει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Δανίας, όπως ο πατέρας του το 1992!

Γερμανία και Δανία έρχονται αντιμέτωπες (29/06, 22:00) στην δεύτερη χρονικά αναμέτρηση για τους «16» του EURO 2024. Αρχηγός των Σκανδιναβών είναι φυσικά ο Κάσπερ Σμάιχελ, που θέλει να ηγηθεί της ομάδας του, όπως έκανε ο πατέρας του στο μακρινό 1992!

Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος «χρυσώνει» τον Κβαρατσχέλια και την… παρέα του για την ιστορική πρόκριση-ThemaSports
29/06 @ 15:45

Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος «χρυσώνει» τον Κβαρατσχέλια και την… παρέα του για την ιστορική πρόκριση

Οι Γεωργιανοί έχουν πλέον πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενοι. Εκτός από την ανεπανάληπτη πρόκριση στους «16» του EURO 2024, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί θα «φουσκώσουν» χάρη σε έναν γενναιόδωρο συμπατριώτη τους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ