Γιάννης Ιωάννου

Όλα δείχνουν ότι μόνο... δύο από τους ξένους και κοινοτικούς παίκτες που είχε η ΑΕΛ στον Κατάλογο Α της περσινής σεζόν θα βρίσκονται στο ρόστερ της νέας περιόδου (2024-2025), ο Μεντόγεβιτς και ο Ντε Λούκας, αφού ο Μίντσεφ, ο... τρίτος της παρέας που «επιβίωσε», θα αποχωρήσει με μεταγραφή!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με απλά λόγια, η Λεμεσιανή ομάδα θα κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ... 15 (!) μεταγραφές, αν έχει σκοπό να εξαντλήσει τις 17 κινήσεις που δικαιούται, χώρια οι Κύπριοι που αποκτήθηκαν (Ζαχαρίου, Μάμας, Φιλιώτης), ενώ από πέρσι, αναμένεται να παραμείνουν οι Φραντζής, Παπαφώτης, Μακρής, Ανδρέου και Γερολέμου.

Όσον αφορά τους νεαρούς Θεμιστοκλέους και Νεοφύτου που πήραν χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια, επειδή θα υπάρχει... πολυκοσμία στο φετινό ρόστερ ενδέχεται να παραχωρηθούν δανεικοί όπως ο Κολιάς, αν και δεν το αποκλείουμε ο Κόλμαν να ζητήσει να τους πάρει στην αποστολή για το βασικό στάδιο προετοιμασίας για να τους αξιολογήσει και μετά να παρθεί η οριστική απόφαση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν η ΑΕΛ εξαντλήσει τις μεταγραφές που δικαιούται για τον Κατάλογο Α και προσθέσουμε και τους Κύπριους που υπάρχουν στο ρόστερ, θεωρείται απίθανο να γίνουν κινήσεις για τον Κατάλογο Β, δηλαδή με παίκτες κάτω των 23 ετών, εκτός κι αν προκύψει κάνα... «λαβράκι».

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα σε μια μεταγραφική περίοδο μπορεί να προκύψουν ανατροπές στον μεταγραφικό σχεδιασμό... Αν για παράδειγμα προκύψει πρόταση σε Κύπριο παίκτη που ήταν και πέρσι στην ομάδα και αποχωρήσει, τότε είναι πολύ πιθανόν είτε να αντικατασταθεί με άλλον γηγεγή, είτε με νεαρό του Καταλόγου Β.

Μπορεί επίσης να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ή ο προπονητής να διαπιστώσει μέσω των φιλικών αγώνων, κάποιο κενό και να ζητήσει επιπλέον ενίσχυση, είναι πολλά τα «αν», οπόταν πρέπει να περιμένουμε...

Για την ώρα, το ρόστερ είναι λειψό, αλλά είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να γεμίζει. Από την στιγμή που η ΑΕΛ δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει και λόγος βιασύνης. Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε ότι έχουν ήδη κλείσει κάποιοι παίκτες και περιμένουν την... κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσουν τα «κτυπήματα» μαζεμένα.

Αυτό πάντως που φαίνεται να έχουν αντιληφθεί φέτος στη Λεμεσιανή ομάδα, είναι ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με τις μεταγραφές που θα κάνουν, με σκοπό να μειώσουν όσο γίνεται το περιθώριο λάθους. Το να υπάρξει 100% επιτυχία στις κινήσεις ενίσχυσης είναι ανθρωπίνως αδύνατο, όμως θέλουν το ποσοστό «ευστοχίας» να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, γιατί μετά από τρεις σερί σεζόν στο Β' γκρουπ και τους διεκδικητές της εξάδας να αυξάνονται, δεν τους παίρνει να μην καταφέρουν ούτε φέτος να φτιάξουν μία ανταγωνιστική ομάδα που να μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους της και για την οποία θα καμαρώνει ο περήφανος κόσμος της ΑΕΛ...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίκτης ψυχολογίας ο Μάριος Ηλία - Τρίτη ευκαιρία και... «φαρμακερή»;-ThemaSports
28/06 @ 23:16

Παίκτης ψυχολογίας ο Μάριος Ηλία - Τρίτη ευκαιρία και... «φαρμακερή»;

Μία ακόμα ευκαιρία για το... άλμα στην καριέρα του θα έχει ο Μάριος Ηλία μετά τη μεταγραφή του στην κυπελλούχο Πάφος FC.

Δύο φιλικά που προσφέρονται για το 2/2 και ψυχολογικό... μπουστάρισμα ενόψει Nations League-ThemaSports
01/06 @ 00:10

Δύο φιλικά που προσφέρονται για το 2/2 και ψυχολογικό... μπουστάρισμα ενόψει Nations League

Σε ρυθμούς... φιλικών αγώνων θα μπει η Εθνική Κύπρου των Ανδρών τις επόμενες ημέρες, αφού θα προετοιμαστεί για τα δύο φιλικά του Ιουνίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ