Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση στίβου είναι προ των πυλών.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθούν τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών.
Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριές μας θα ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας ως στόχο να αναδειχθούν παγκυπριονίκες, αλλά και για να καταγράψουν την καλύτερη επίδοσή τους στη χρονιά.
Για κάποια παιδιά τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα αποτελούν μία τεράστια ευκαιρία για να προσθέσουν σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού την Κυριακή (30/6) εκπνέουν τα όρια που έθεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Ήδη το εισιτήριο με το όριο απευθείας πρόκρισης έχει εξασφαλίσει η Ελένα Κουλιτσένκο (ύψος), ενώ πάρα πολύ κοντά, εξαιτίας της υψηλής θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη στον «Δρόμο για το Παρίσι», βρίσκονται ο Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια) και η Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.).
Τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα, καλούνται να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό η Ναταλία Χριστοφή (100μ. με εμπόδια), ο Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία) και η Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος), ενώ καλό 100άρι θέλει και η Ολίβια Φωτοπούλου. Τη μεγάλη βολή θα ήταν καλό να κάνουν στη σφυροβολία η Βαλεντίνα Σάββα και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης και για μελλοντικούς στόχους.
Τα όρια πρόκρισης «τρέχουν» για συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, που είναι για φέτος το Ευρωπαϊκό Κ18 και για του χρόνου τα Ευρωπαϊκά Κ20 και Κ23, αλλά και για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, κάτι που ωθεί τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριές μας να τα «κυνηγήσουν» με όλες τους τις δυνάμεις. Κι όπως γίνεται κάθε χρόνο σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, κάποια νεαρά παιδιά θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» την παράσταση με επιτυχίες και καλές επιδόσεις.
Η ΚΟΕΑΣ θέλει να παρουσιάσει και φέτος το καλύτερο θέαμα και στους θεατές που θα βρεθούν στο ΓΣΠ και στους τηλεθεατές της Cablenet, η οποία θα μεταδώσει απευθείας τη διήμερη δράση. Γι’ αυτό έθεσε συγκεκριμένα όρια συμμετοχής σε κάθε αγώνισμα, που είναι η 10η θέση της περσινής διοργάνωσης και σε κανένα αγώνισμα οι συμμετοχές δεν θα ξεπεράσουν τις 16.
Όπου κριθεί απαραίτητο θα διεξαχθούν πρωινά προκριματικά, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν το σαββατοκύριακο στη Λευκωσία. Οι έξι Γυμναστικοί Σύλλογοι έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με όλες τις πρόνοιες και όλες τις διατάξεις των επερχόμενων Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών / Γυναικών, ούτως ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να παρουσιάσουν την πιο δυνατή ομάδα τους.
Μέχρι στιγμής βαθμολογίες…
Με την αγωνιστική δράση του σαββατοκύριακου, 29 και 30 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν και τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών του 2024 και θα αναδειχθεί ο πολυνίκης σύλλογος και στις δύο κατηγορίες. Μετά τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, 10.000μ. και Σύνθετων Αγωνισμάτων, η μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη είναι η ακόλουθη:
ΑΝΔΡΕΣ
(1) Γ.Σ. Ολύμπια 37β.
(2) Γ.Σ. Ευαγόρας 18β.
(3) Γ.Σ. Ζήνων 9β.
(4) Γ.Σ. Πράξανδρος 7β.
(5) Γ.Σ. Παγκύπρια 4β.
(6) Γ.Σ. Κόροιβος 2β.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
(1) Γ.Σ. Ολύμπια 62β.
(2) Γ.Σ. Παγκύπρια 4β.
(3) Γ.Σ. Ζήνων 3β.
(4) Γ.Σ. Πράξανδρος 2β.
Από ιστοσελίδα ΚΟΕΑΣ
Ολοκληρώθηκε απόψε η Εκλογική Συνέλευση του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας με συμμετοχή πέραν των 100 μελών, όπου εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Πάρη Ανδρέου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 10:57
Τεράστια ικανοποίηση άφησαν στους προπονητές και προπονήτριες των Ακαδημιών των Γυμναστικών μας Συλλόγων, τα αποτελέσματα των 70ών Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Γυμνασίων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.
06/05 @ 12:41
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ, ενημερώνει ότι έχει αποφασίσει το διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, αλλά και για το ότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την επανεξέταση πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή.
05/05 @ 09:22
Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, είναι κάθε χρόνο ένας αρκετά σημαντικός μήνας για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο, καθώς αρχίζουν πιο έντονη αγωνιστική δράση, μετά την πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία τους, για το «βασικό μενού» της χρονιάς, το οποίο διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
05/05 @ 09:10
Για δεύτερη φορά, στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (UMBC), ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά αναδεικνύεται χρυσός πρωταθλητής στην περιφέρεια του Πανεπιστημίου του, την America East.
05/05 @ 08:58
Η εντυπωσιακή παρουσία τής Βαλεντίνας Σάββα, με τη φανέλα του πανεπιστημίου Μπέρκλι της Καλιφόρνια, συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025, καθώς έριξε άλλη μία τεράστια βολή πέραν των 69 μέτρων.
03/05 @ 20:36
Αδιανόητη ανατροπή από την Σαντ Αντρέου, που με buzzer beater της Άντον νίκησε 9-8 τη Σαμπαντέλ στον τελικό και κέρδισε το πρώτο Champions League της ιστορίας της.
BEST OF THEMASPORTS