Σηκώθηκε από τον πάγκο. Δάγκωσε τη φανέλα. Δεν μπορούσε ν' αντέξει να δει τις τελευταίες στιγμές του ματς. Ο φόβος που είχε στα μάτια, επιβεβαιώθηκε. Η Κροατία δέχθηκε το γκολ και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης «πόνεσε» μαζί με τον Λούκα Μόντριτς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κροάτης master της μεσαίας γραμμής και ένας από τους πιο συμπαθείς ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο, έμεινε να δακρύζει, να τα βάζει με τον εαυτό του, με την τύχη, με τις συγκυρίες και να ξέρει πως μάλλον έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ενώ είχε φροντίσει να εκδικηθεί για το χαμένο του πέναλτι και να σκοράρει απέναντι στον Ντοναρούμα, όταν αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ήθελε απλά να σπρώξει το χρόνο να φύγει και να διατηρηθεί το 1-0.

Η μοίρα του ματς της Δευτέρας με τους Ιταλούς, ήθελε τον Ματία Τζακάνι να σκοράρει στο 90' + 8' με φοβερό τρόπο και την Ιταλία να παίρνει το βαθμό που επιβεβαίωσε την πρόκρισή της στους «16» του Eurο.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε όλοι, η αλήθεια είναι πως προκάλεσαν στεναχώρια γι' αυτό τον legend του αθλήματος. Και βλέποντάς τον, ήταν σαν να βιώναμε τα συναισθήματα του.

Από το άγχος, το φόβο, το δάγκωμα της φανέλας, στην απόγνωση, στη «βύθιση» στον πάγκο ώστε το σκοτεινό μέρος να μη βοηθά τις κάμερες. Κι έπειτα στα δάκρυα, τη λύπη, το ξέσπασμα με τη φανέλα στο πρόσωπο.

Λίγο αργότερα φωτογραφήθηκε με το βραβείο του MVP δίχως να χαμογελάσει ούτε για μια στιγμή, ώστε να θυμάται τουλάχιστον την ανάμνηση της προσπάθειας που κατέβαλε.

Η αναφορά του δημοσιογράφου που πήρε το λόγο στη συνέντευξη Τύπου και ήθελε να συγχαρεί τον Κροάτη για όσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο, λέγοντάς του πως... εύχεται να μην αποσυρθεί ποτέ, είναι το επιστέγασμα μιας παρουσίας που έκανε τους φιλάθλους να θέλουν να δουν τον Μόντριτς να πετυχαίνει στο τελευταίο του Euro...

Το γεγονός πως μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει σε 4+ Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ή ότι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του τουρνουά σε ηλικία 38 ετών 289 ημερών, προφανώς δεν του λένε κάτι αυτή τη στιγμή...

-

-

-

-

Πηγή: england365.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro-ThemaSports
29/06 @ 10:27

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro

Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη-ThemaSports
29/06 @ 09:47

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη

Το Βερολίνο φοράει τα καλά του και υποδέχεται το πρώτο παιχνίδι των νοκ-άουτ του Euro 2024 ανάμεσα στην Ελβετία και την Ιταλία.

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης-ThemaSports
29/06 @ 09:29

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης

Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για μία θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»-ThemaSports
28/06 @ 23:31

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»

Ο αρχηγός των Ολλανδών, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, προειδοποίησε την ομάδα του ότι θα χρειαστεί να βελτιωθεί σημαντικά, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δικές τους ιδιότητες.

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»-ThemaSports
28/06 @ 22:29

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»

Για το ερχόμενο τεράστιο ματς της Γεωργίας κόντρα στην Ισπανία μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, λέγοντας πως ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την ομάδα της Ισπανίας.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!-ThemaSports
28/06 @ 15:39

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!

Οι Άγγλοι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να φθάσουν στη κορυφή του EURO2024. Το τρόπαιο θα φέρει φήμη και μπόλικο χρήμα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ