Το Βέλγιο... επανεμφανίστηκε στη διοργάνωση και «έκαμψε» την αντίσταση της πολύ αξιόμαχης Ρουμανίας (2-0). Λουκεμπάκιο και Ντε Μπρόινε έβαλαν σφραγίδα στη νίκη, σε έναν όμιλο, όπου οι τέσσερις μονομάχοι ισοβαθμούν με τρεις βαθμούς. Η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού, η πίεση βρισκόταν στην πλευρά των Βέλγων, οι οποίοι έβλεπαν τις τρεις ανταγωνίστριες ομάδες να έχουν συλλέξει ήδη από τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι με τη Ρουμανία ήταν αυτό που καλείται «do or die». Και ο Γιούρι Τίλεμανς μερίμνησε ώστε από πολύ νωρίς η πίεση αυτή να αποσυμφορηθεί. Μόλις στο 2ο λεπτό ο μέσος του Βελγίου, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ. Την ασίστ πιστώθηκε ο Ρομέλου Λουκάκου.

Η Ρουμανία προσπάθησε να απαντήσει και κράτησε τη μπάλα, έχοντας και μία πολύ μεγάλη στιγμή από στημένη φάση και κεφαλιά του Μπούρκα ο οποίος στο 5’ ανάγκασε σε σωτήρια επέμβαση τον Καστέλς.

Στο 18’ ήταν η σειρά  του Νίτα να εκτιναχθεί εντυπωσιακά στη γωνία του, με σκοπό να αποσοβήσει την απειλή του Λουκεμπάκιο. Είχε στο μεταξύ προηγηθεί μία ανεπανάληπτη, χαμένη ευκαιρία από τον Λουκάκου στο 13ο λεπτό, με τον επιθετικό των Βέλγων να… αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Η Ρουμανία σε αυτό το σημείο έμοιαζε με «σάκο του μποξ», έρμαιο στις ορέξεις της ομάδας του Ντομένικο Τεντέσκο.

Νέα μεγάλη στιγμή, η επέλαση του Ζερεμί Ντοκού στο 31’ δοκίμασε την ετοιμότητα του Ρουμάνου κίπερ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός «έσβησε» με τους Ρουμάνους να προσπαθούν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και να πάρουν κάτι από τις αντεπιθέσεις. Την ίδια στιγμή, το Βέλγιο ήταν κινητικό και στηριζόταν στην ποιότητα των πολύ καλών μεσοεπιθετικών του. Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι Ρουμάνοι μπήκαν με διάθεση να ψάξουν ένα τέρμα ισοφάρισης. Μαν και Μιχάιλα βρήκαν στιγμές υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Για το Βέλγιο, ο Ντε Μπρόινε ήταν μόνιμη πηγή προβληματισμού για την άμυνα της Ρουμανίας (σε δύο περιπτώσεις 52’ και 55’).

Στο 64’ ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση, έπειτα από υποδειγματική ανάπτυξη του Βελγίου και μαγική πάσα του Ντε Μπρόινε, ωστόσο το γκολ που σημείωσε ο Βέλγος επιθετικός και πάλι ακυρώθηκε (ως οφ σάιντ). Είναι το τρίτο τέρμα του Ρομέλου Λουκάκου που ακυρώνεται στη διοργάνωση!

Στο 66’ και πάλι ο Βέλγος θηριώδης επιθετικός προσπάθησε να σκοράρει, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στον Νίτα. Στο 68’ ήταν η σειρά της Ρουμανίας να απειλήσει με τον Μαν.

Tο Βέλγιο λυτρώθηκε οριστικά στο 80’ από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ που έχει με τον Νίτα για να «γράψει» το 2-0 και να κλειδώσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που φέρνει και τις τέσσερις ομάδες του πέμπτου ομίλου, ισόβαθμες με τρεις βαθμούς. Η ασίστ προήλθε από τον Καστέλς.

Ο Λουκάκου ακόμη… έχανε ευκαιρίες για το πρώτο του γκολ (89’), ενώ τα πάντα επί της ουσίας είχαν κριθεί για τις δύο ομάδες.

LIVE:

Σέντρα στο ματς!

2' ΓΚΟΛ το Βέλγιο, 1-0!

Ο Λουκάκου έφυγε στην κόντρα, μοίρασε στον Ντοκού, που έδωσε ξανά στον φορ της ομάδας και αυτός έστρωσε την μπάλα στον Τίλεμανς, που με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

5' Απειλεί η Ρουμανία! Κεφαλιά του Μπούρτσα και ο Βέλγος τερματοφύλακας παραχωρεί κόρνερ.

11' Σουτ του Τίλεμανς στα σώματα. Από το σημείο πάνω-κάτω που σκόραρε πριν.

 13' Μεγάλη ευκαιρία για το Βέλγιο! Ο Λουκάκου απαλλάχθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο με το εκτόπισμά του, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως ήθελε από εξαιρετική θέση, η μπάλα κόντραρε στον Ντραγκούσιν και πήρε το κόρνερ.

 18' Ευκαιρία για το Βέλγιο! Ο Οντουκεμπάκιο βρέθηκε σε καλή θέση, έφερε την μπάλα στο αριστερό, αλλά ο Νίτσα απέκρουσε.

23' Νέα καλή στιγμή για το Βέλγιο! Ο Ντοκού βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά τον έκοψε η άμυνα της Ρουμανίας την ύστατη στιγμή.

24' Επικίνδυνη κόντρα για τη Ρουμανία, με τον Μιχάιλα να είναι ο εκφραστής της, αλλά το σουτ του βρήκε στον Βερτόνχεν.

Μίνι διακοπή στο ματς. Cooling break για την ακρίβεια επί τη ευκαιρία του τραυματισμού παίκτη των Ρουμάνων.

34' Σουτ του Λουκεμπάκιο έπειτα από κόντρα των Βέλγων, κόντρα και κόρνερ.

72%-28% η κατοχή της μπάλας υπέρ των Βέλγων.

35' Κίτρινη στον Λουκεμπάκιο για φάουλ στον Ντράγκουσιν.

37' Σουτ του Μαν, μπλόκαρε ο Καστέλς.

 43' Απειλεί το Βέλγιο! Εδώ θα μπορούσε να κάνει το 2-0, καθώς ο Λουκεμπάκιο μοίρασε κάθετα για τον Ντε Μπρόινε, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν εξαιρετικά αδύναμο.

45' Άστοχη κεφαλιά του Μπούρτσα.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

Ημίχρονο στο ματς: Βέλγιο-Ρουμανία 1-0!

Το γκολ του Τίλεμανς στα 74'' χωρίζει τις δύο ομάδες, θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα η ομάδα του Βελγίου, η οποία καίγεται για τη νίκη.

Έναρξη στο β' μέρος!

46' Σουτ του Μαν, στην αγκαλιά του Καστέλς.

48' Ευκαιρία για τη Ρουμανία! Η ομάδα του Ιορντανέσκου βγήκε στην κόντρα με τον Μιχάιλα, αλλά το σουτ που έπιασε ήταν άστοχο, με την μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από την αντίπαλη εστία.

 51' Ωραία προσπάθεια του Ντοκού απ' τ' αριστερά, αλλά το γύρισμά του εκτός από δυνατό ήταν και πιο ψηλά από εκεί που ήθελε ο Λουκάκου.

 52' Φαλτσαριστό σουτ του Ντε Μπρόινε λίγο έξω απ' την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω.

55' Απειλεί το Βέλγιο! Σουτ του Ντε Μπρόινε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Νίτσα.

56' Αλλαγή για το Βέλγιο: Ο Τροσάρ στη θέση του Λουκεμπάκιο.

57' Πολύ άστοχο σουτ του Μιχάιλα, σε εκτός περιοχής προσπάθεια.

58' Καλή στιγμή για το Βέλγιο. Λουκάκου και Ντε Μπρόινε συνεργαστήκαν, με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα για τον Ντοκού, αλλά ήταν πολύ κακό

59' Απειλεί η Ρουμανία! Ο Ράντιου έφυγε κάθετα, αλλά ο Βερτόνχεν γύρισε, κάλυψε και απομάκρυνε.

60' Κίτρινη στον Μπάντσου.

63' ΓΚΟΛ το Βέλγιο, 2-0!

Κάθετη του Ντε Μπρόινε για τον Λουκάκου, που εκτελεί τον Νίτσα.

Οριακή φάση...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΚΟΛ, παραμένει το 1-0! Είναι οριακά οφσάιντ.

Εντάξει, είναι και άτυχος ο Λουκάκου (του ακυρώθηκαν δύο γκολ στην πρεμιέρα).

65' Κίτρινη στον Μ. Μάριν

66' Ευκαιρία για το Βέλγιο! Σουτ του Λουκάκου πάνω τον Νίτσα.

67' Κακό σουτ του Ντε Μπρόινε, η μπάλα πάρα πολύ πάνω από την αντίπαλη εστία.

67' Ολάρου και Χάτζι αντί Μ. Μαρίν και Μιχάιλα.

68' Σούπερ ευκαιρία για τη Ρουμανία! Ο Μαν βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά τον νίκησε ο Καστέλς.

 72' Καράσκο και Μανγκαλά αντί Τίλεμανς και Ντοκού.

 75' Πολύ μακρινό και πολύ άστοχο σουτ του Ρ. Μαρίν.

77' Ντεμπάστ στη θέση του Τεάτ.

80' ΓΚΟΛ το Βέλγιο, 2-0!

Βολέ του Καστέλς, η μπάλα φτάνει στον Ντε Μπρόινε, που βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

82' Ευκαιρία για το Βέλγιο, με τον Τροσάρ να βγαίνει σε θέση βολής έπειτα από μπαλιά του Καράσκο, αλλά δίστασε να εκτελέσει, θέλησε να βρει τον Λουκάκου και η αντίπαλη άμυνα έκοψε.

85' Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρουμανία με τον Άλιμπεκ, έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Καστάνιε.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

Τέλος στο ματς: Βέλγιο-Ρουμανία 2-0!

Τα γκολ από Τίλεμανς (2') και Ντε Μπρόινε (80') έδωσαν τη νίκη στους "διαβόλους".

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς - Καστάνιε, Φάες, Βερτόνχεν - Ντοκού, Τίλεμανς, Ονάνα, Τεάτε - Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο, Λουκάκου


Ρουμανία (Εντουάρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα - Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου - Μ. Μαρίν, Μαν, Ρ. Μαρίν, Στάντσιου, Μιχάιλα, Ντράγκους

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γκόρντον έπεσε από το... ποδήλατο και δέχθηκε τα πειράγματα όλης της ομάδας-ThemaSports
28/06 @ 00:07

Ο Γκόρντον έπεσε από το... ποδήλατο και δέχθηκε τα πειράγματα όλης της ομάδας

Ο Άγγλος επιθετικός Άντονι Γκόρντον έγινε αντικείμενο καλοπροαίρετων πειραγμάτων από τους συμπαίκτες του στο EURO 2024, διότι έπεσε από το ποδήλατό του σε μια βόλτα πριν απ’ την προπόνηση της ομάδας.

Εθνική Γεωργίας: Ολιγάρχης δωρίζει 10 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους "16" και υπόσχεται άλλα τόσα για νίκη επί της Ισπανίας-ThemaSports
27/06 @ 22:07

Εθνική Γεωργίας: Ολιγάρχης δωρίζει 10 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους "16" και υπόσχεται άλλα τόσα για νίκη επί της Ισπανίας

Η ιστορική πρόκριση της Γεωργίας στους "16" του Euro 2024 έφερε παράκρουση στη χώρα, με τον δισεκατομμυριούχο και άλλοτες πρωθυπουργό της Μπιζντίνα Ιβανισβίλι να προσφέρει ένα τεράστιο ποσό στην ομάδα ως δώρο για το 2-0 επί της Πορτογαλίας.

Γκουέχι: "Στηρίζουμε όλοι τον Σάουθγκεϊτ, το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του-ThemaSports
27/06 @ 21:26

Γκουέχι: "Στηρίζουμε όλοι τον Σάουθγκεϊτ, το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του

Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο φινάλε του ματς με την Σλοβενία με αποδέκτη τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν αγγίζουν τους Άγγλους διεθνείς, με τον Μαρκ Γκουέχι να ξεκαθαρίζει πως όλοι στην ομάδα στηρίζουν απόλυτα τον ομοσπονδιακό τεχνικό

Εθνική Κροατίας: Παραμένει στο τιμόνι της "χρβάτσκα" ο Ντάλιτς-ThemaSports
27/06 @ 21:10

Εθνική Κροατίας: Παραμένει στο τιμόνι της "χρβάτσκα" ο Ντάλιτς

Ο αποκλεισμός στη φάση των ομίλων του Euro 2024 δεν αλλάζει τον προγραμματισμό της εθνικής Κροατίας, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του πως ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα παραμείνει στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο Όλιβερ διαιτητής στο Γερμανία-Δανία, ο Μαρτσίνιακ στο Ελβετία-Ιταλία-ThemaSports
27/06 @ 22:25

Ο Όλιβερ διαιτητής στο Γερμανία-Δανία, ο Μαρτσίνιακ στο Ελβετία-Ιταλία

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» στο Euro 2024.

Η πρώτη φορά που έμεινε δίχως γκολ! Μήπως αυτό προκάλεσε τα νεύρα του Κριστιάνο;-ThemaSports
27/06 @ 16:00

Η πρώτη φορά που έμεινε δίχως γκολ! Μήπως αυτό προκάλεσε τα νεύρα του Κριστιάνο;

Έγινε αλλαγή, δυσαρεστήθηκε, άρχισε να κλωτσά πράγματα και η έκφραση του προσώπου του μόνο ηρεμία και σκέψεις για τα νοκ-άουτ δεν απέπνεε...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ