Πραγματοποιώντας εκπληκτικό τελευταίο 15λεπτο, ο Ολυμπιακός υπέταξε με 33-28 την ΑΕΚ στον 5o και τελευταίο τελικό της Handball League, κατακτώντας το πρωτάθλημα για τέταρτη φορά στην ιστορία του!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκθρόνισε την ΑΕΚ από την κορυφή της Handball Premier και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ο Ολυμπιακός!

Με ένα απίστευτο ξέσπασμα στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, και έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τους Σάββα, Τζηρά και τον κίπερ, Κοτανίδη, οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν με 33-29 τους «κιτρινόμαυρους» στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της σειράς στο Κλειστό της Ηλιούπολης, κατακτώντας έτσι το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους!

Όπως και τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, έτσι και το αποψινό ήταν θρίλερ μέχρι το 48', όταν η ομάδα του Μπάμπιτς πάτησε το πόδι στο... γκάζι και με ένα εντυπωσιακό 6-0 σερί έκανε το 31-25, μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία του ματς με ξεκάθαρο προβάδισμα.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι Πειραιώτες μπροστά στο κοινό τους, πανηγύρισαν την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ, κατακτώντας παράλληλα τον 9ο τίτλο της ιστορίας τους, καθώς έχουν και τρία Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ.

Το παιχνίδι

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να υποπίπτει σε αρκετά λάθη, αλλά να βρίσκει τέρματα στον αιφνιδιασμό με τους Τζηρά και Παπαβασίλη, την ώρα όπου η ΑΕΚ πήγαινε σε αργές επιθέσεις για το 2-2 στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα.

Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν τα εύκολα και αβίαστα λάθη, η «Ένωση» κατάφερε με δύο γκολ του Λιάπη και το πέναλτι του Μίλερ να προηγηθεί με 5-3 στο 8’, προτού οι Παπαβασίλης και Σάββας μειώσουν σε 5-6 στο 11’, εκμεταλλευόμενοι και τη δίλεπτη αποβολή του Λιάππη. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 15λεπτο, οι δύο ομάδες αντάλλαζαν «χτυπήματα» με τον Λιάππη να ηγείται της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης για το 9-7.

Με ένα γρήγορο σερί 3-1, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 στο 18’, προτού οι Σάββας και Σλίβκοβιτς με δύο πανέμορφα γκολ βάλουν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο σκορ (12-11) στο 21’ για πρώτη φορά από το 1-0!

Με κεκτημένη ταχύτητα, η ομάδα του Μπάμπιτς πήγε στο +2 με τα γκολ των Παπαβασίλη και Σάββα για το 14-12 στο 26’. Στην επόμενη φάση ωστόσο, ο Σάββας τιμωρήθηκε με δίλεπτη αποβολή, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ΑΕΚ και με τα τέρματα των Μπελασέν και Αραμπατζή, έφερε το ματς στα ίσα (14-14) στο 28’.

Μάλιστα, ο Έλληνας διεθνής ίντερ του Ολυμπιακού υπέπεσε σε νέο λάθος, μπαίνοντας νωρίτερα στο τάραφλεξ, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με δεύτερη δίλεπτη αποβολή, αφήνοντας ουσιαστικά τους Πειραιώτες με παίκτη λιγότερο στα τελευταία 4 λεπτά του ημιχρόνου. Ένα «δώρο» που ξετύλιξε η ομάδα του Μπουζόν και χάρη στο εξαιρετικό πλασέ του Μαντάλινιτς σε «νεκρό χρόνο», πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 16-15 στο ημίχρονο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίωρο για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Τσιγαρίδας με πανέμορφο τελείωμα ισοφάρισε σε 16-16, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν και δίλεπτη αποβολή του Σόκολιτς. Ωστόσο, ο Λιάππης, με το έκτο του προσωπικό τέρμα έκανε το 16-17, με τον Σάββα να απαντάει στα «καπάκια» από τα 9 μέτρα (17-17) στο 32', λίγο πριν οι Πειραιώτες μείνουν και εκείνοι με παίκτη λιγότερο, λόγω της δίλεπτης αποβολής που δέχθηκε ο Πασσιάς.

Παρ' όλα αυτά, ούτε η ΑΕΚ μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, καθώς σε αυτό το δίλεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε δύο εύκολα τέρματα για το υπέρ του 19-18 στο 34'. Και ενώ το παιχνίδι είχε καλό και γρήγορο ρυθμό, στο επόμενο 6λεπτο έπεσε αισθητά το τέμπο του ματς. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, που με δύο γκολ του Αραμπατζή μέσα σε ένα τρίλεπτο, έφεραν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (19-20) στο 37', με τον Τζήρα δύο λεπτά αργότερα να ισοφαρίζει με πανεύκολο τελείωμα στο ανοικτό γήπεδο (20-20).

Στο 41', ο Λιάππης έβαλε την ομάδα του Μπουζάν εκ νέου μπροστά στο σκορ (20-21), με τους γηπεδούχους να απαντούν με δύο γρήγορα γκολ για το υπέρ τους 22-21, προτού οι Σαλέμ και Λαίμος με δύο δικά τους γκολ δώσουν προβάδισμα στην ΑΕΚ (22-23) στο 44:30'. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Πασσιάς με ένα πολύ δύσκολο γκολ διαμόρφωσε μία ακόμα ισοπαλία στο ματς για το 23-23 στο 45λεπτο!

Η δίλεπτη αποβολή του Λιάππη λίγο αργότερα, σε συνδυασμό με την αγωνιστική έκρηξη των «ερυθρόλευκων» και στις δύο πλευρές του τάραφλεξ, επέτρεψε στην ομάδα του Μπάμπιτς να τρέξει ένα εντυπωσιακό σερί, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης.

Με τους Σάββα και Τζηρά να πρωταγωνιστούν στην επίθεση και τον Κοτανίδη να «καθαρίζει» πίσω, ο Ολυμπιακός με ένα αναπάντητο σερί 6-0 μέσα σε ένα πεντάλεπτο, εκτόξευσε τη διαφορά στο 31-25 στο 53'!

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμα και στο +7 (33-26) στο 56', με αποτέλεσμα στο τελευταίο τετράλεπτο να διαχειριστεί εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη και την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος με το τελικό 33-29!

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-6, 7-9, 10-11, 13-12, 15-16 (ημχ), 19-19, 20-20, 23-23, 27-25, 32-26, 33-29.

Δείτε το παιχνίδι:

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών-ThemaSports
25/06 @ 13:18

Έρχονται τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση στίβου είναι προ των πυλών.

Φίλιππα Φωτοπούλου: Μεγάλο άλμα στον Πειραιά και... αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες-ThemaSports
23/06 @ 22:51

Φίλιππα Φωτοπούλου: Μεγάλο άλμα στον Πειραιά και... αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση έκανε σήμερα Κυριακή (23/06/24) η Φίλιππα Φωτοπούλου στο άλμα σε μήκος και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Συγκομιδή ΡΕΚΟΡ για την Ελλάδα στο Βελιγράδι με 17 μετάλλια - Δεύτερη στη λίστα όλων των χωρών! (ΠΙΝΑΚΑΣ)-ThemaSports
23/06 @ 21:27

Συγκομιδή ΡΕΚΟΡ για την Ελλάδα στο Βελιγράδι με 17 μετάλλια - Δεύτερη στη λίστα όλων των χωρών! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ονειρική ήταν η παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, κατακτώντας συνολικά 17 μετάλλια στις πισίνες του Βελιγραδίου, ούσα στη 2η θέση μεταξύ όλων των χωρών!

«Παρίσι ερχόμαστε», φώναξαν Kάλια και Νικόλας Αντωνίου!-ThemaSports
23/06 @ 20:30

«Παρίσι ερχόμαστε», φώναξαν Kάλια και Νικόλας Αντωνίου!

Όλα τα καλά μαζεμένα ήρθαν, το τελευταίο τριήμερο, για την κυπριακή κολύμβηση.

Στην 6η θέση η Κάλια Αντωνίου-ThemaSports
22/06 @ 21:09

Στην 6η θέση η Κάλια Αντωνίου

Αποστολή εξετελέσθη για την Κάλια Αντωνίου, με μια ακόμα παρουσία σε τελικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Καλές επιδόσεις στη 2η μέρα των «Αιμίλιος Ηλιάδης» 49ων Παγκύπριων Πρωταθλημάτων κάτω των 16 ετών-ThemaSports
22/06 @ 12:22

Καλές επιδόσεις στη 2η μέρα των «Αιμίλιος Ηλιάδης» 49ων Παγκύπριων Πρωταθλημάτων κάτω των 16 ετών

Έπεσε το βράδυ της Παρασκευής, 21 Ιουνίου 2024, η αυλαία των «Αιμίλιος Ηλιάδης» 49ων Παγκύπριων Πρωταθλημάτων κάτω των 16 ετών, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ