Με βασικούς τους Σπόραρ, Τσέριν και με τον Βέρμπιτς να μπαίνει αλλαγή στο 67’, η Σλοβενία βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να πάρει τον βαθμό (1-1) κόντρα στη Δανία, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ισόπαλη η πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Euro 2024 ανάμεσα σε Σλοβενία και Δανία!

Οι Δανοί ήταν ανώτεροι και πιο επιθετικοί στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας το προβάδισμα από το 17' με γκολ του Έρικσεν, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ στην επιστροφή του σε Euro μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διοργάνωση του 2021, ενώ οι Σλοβένοι αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζοντας σαφώς καλύτερη αγωνιστική εικόνα και ισοφαρίζοντας για το τελικό 1-1 με τον Γιάνζα, στο 77'!

Βασικοί για την ομάδα του Ματίας Κεκ οι Σπόραρ και Τσέριν του Παναθηναϊκού, με τον πρώτο να συμμετέχει διαρκώς στις επιθέσεις της ομάδας του, χάνοντας ευκαιρίες για να σκοράρει, και με τον δεύτερο να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, με πολλές κερδισμένες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Αγωνίστηκε και ο Βέρμπιτς, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 67'.

Αγγλία-Σερβία το έτερο αποψινό ματς του ομίλου, θα ξεκινήσει στις 22:00, ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθούν τα Σλοβενία-Σερβία και Δανία-Αγγλία.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Δανία να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και με τους ποδοσφαιριστές της να έχουν συνεχώς την κατοχή της μπάλας, ενώ η Σλοβενία έδινε έμφαση στα αμυντικά της καθήκοντα, περιμένοντας στο δικό της μισό του γηπέδου. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση των Σλοβένων στο 6’, ο Σπόραρ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το συρτό γύρισμα για τον Σέσκο, με την άμυνα να απομακρύνει, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα ανάλογο γύρισμα του Μπα, για τους Δανούς.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σλοβενία ήταν εκείνη που έφτιαξε την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 16’, με τον Σέσκο να βρίσκει χώρο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και να σουτάρει με δύναμη, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ. Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα η Δανία προηγήθηκε, με τον Έρικσεν να εκμεταλλεύεται την άψογη ασίστ με τακουνάκι του Βιντ, σκοράροντας στην επιστροφή του σε Euro μετά το τρομακτικό καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί, στη διοργάνωση του 2021!

Αμέσως μετά το γκολ της Δανίας, η Σλοβενία πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γιάνζα να απειλεί την εστία των Δανών με μακρινό σουτ και με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού πριν καταλήξει κόρνερ. Στο 28’ η Δανία έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από δυνατό γύρισμα του πολύ δραστήριου Έρικσεν, η μπάλα κόντραρε στον Μλάκαρ μετά από απομάκρυνση του Σέσκο, περνώντας λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 30’ ο Γιάνζα πέρασε έξυπνη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Δανών, αλλά ο Σπόραρ δεν κατάφερε να κοντρολάρει και να βγει τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ, ενώ στο 34’ ο Έρικσεν έβγαλε συρτή σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπιγιόλ να κόβει τελευταία στιγμή με τάκλιν, προ του Χόιλουντ. Στο 37’ και μετά από πολύ καλή σέντρα του Καρνίτσικ, ο Σπόραρ μπήκε στη φάση αλλά δεν έκανε σωστό τελείωμα. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τη Δανία, με τον Βίντ να συνεργάζεται ξανά με τον Έρικσεν, αλλά με τον δεύτερο να πλασάρει πολύ ψηλά από πολύ πλεονεκτική θέση.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ήταν η Σλοβενία εκείνη που μπήκε πιο ορεξάτη, απειλώντας την εστία του Σμάιχελ με δύο συνεχόμενες μακρινές εκτελέσεις πλαγίων άουτ στο 51’. Στην πρώτη ο Σπόραρ δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα για να την στείλει προς την εστία, ενώ στη δεύτερη ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Άντερσεν, με τη φάση να εξετάζεται από τους VAR, οι οποίοι δεν είδαν παράβαση.

Στο 55’ η Δανία απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν και εναέρια μονομαχία των Κρίστενσεν με Μπίγιολ, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Όμπλακ, ενώ στη συνέχεια η Δανία ανέβασε ξανά στροφές, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 65’, όταν ο Κρίστιανσεν έκανε το συρτό γύρισμα από τα αριστερά, ο Χόιλουντ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το πλασέ, για να δει τον Όμπλακ να του αρνείται το γκολ.

Οι Σλοβένοι απάντησαν δευτερόλεπτα αργότερα (65’), μετά από «πράσινη» συνεργασία, «γλυκιά» σέντρα του Σπόραρ και κεφαλιά του Τσέριν που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 67’ ο Κεκ πέρασε στο παιχνίδι και τον τρίτο παίκτη του Παναθηναϊκού, Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Έχοντας ανεβάσει ρυθμούς, η Σλοβενία έχασε μία ακόμα ευκαιρία στο 74', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σπόραρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή προβολή, ενώ στο 76' ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε τη κεφαλιά-πάσα στον Σέσκο και εκείνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σουτ-βολίδα!

Τελικά, το 1-1 ήρθε στο 77', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της δανικής άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Γιάνζα, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Χιούλμαντ και να καταλήγει στα δίχτυα!

Μάλιστα, στο 82' η Σλοβενία έχασε ευκαιρία για να κάνει και την ολική ανατροπή, με τον Σπόραρ να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και να σουτάρει από πλάγια θέση, βλέποντας τον Σμάιχελ να αποκρούει σε κόρνερ.

Τελικά, το 1-1 δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με έναν βαθμό τις υποχρεώσεις τους στον 3ο όμιλο.

MVP: Ο Γιάνζα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για τη Σλοβενία από το αριστερό άκρο της άμυνας. Με πολλές κερδισμένες μονομαχίες αμυντικά κόντρα στον πολύ δραστήριο δεξιό μπακ-χαφ της Δανίας, Μπα, ο ποδοσφαιριστής της πολωνικής Γκόρνικ Ζάμπρζε είχε και πολλές επιθετικές προσπάθειες, ενώ ήταν και εκείνος που χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό, με το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο 77'!

Σλοβενία (Κεκ, 4-4-2): Όμπλακ - Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς (67’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (75’ Τσέλαρ), Μλάκαρ (75’ Στάνκοβιτς) - Σέσκο (90'+4' Κούρτιτς), Σπόραρ (90'+4' Μπρέκαλο)

Δανία (Χιούλμαντ, 3-4-1-2): Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ– Μπα, Χιούλμαντ (89' Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (83' Νόργκααρντ), Κρίστιανσεν (78’ Μάελε) – Έρικσεν - Βιντ (83' Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83' Πόουλσεν).

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Γήπεδο: MHP Arena (Στουτγκάρδη)

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία-ThemaSports
26/06 @ 00:05

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία

Ο τρίτος όμιλος ολοκληρώθηκε και η Σλοβενία τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Δανία με βάση την καλύτερη θέση από το ranking των προκριματικών, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να προκριθούν στους "16" του Euro 2024.

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!-ThemaSports
25/06 @ 23:59

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!

Η Δανία πήρε το 0-0 που της έφτανε, αντέχοντας στην πίεση της Σερβίας, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και άφησε εκτός συνέχειας τη Σερβία, η οποία αποχαιρέτησε το Euro 2024.

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία-ThemaSports
25/06 @ 23:57

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Αγγλία -που προβλημάτισε εκ νέου- και η Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν ως 1η και 3η στους «16».

Άσχημες εικόνες πριν το Δανία -Σερβία: Επεισόδια στο κέντρο του Μονάχου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/06 @ 22:50

Άσχημες εικόνες πριν το Δανία -Σερβία: Επεισόδια στο κέντρο του Μονάχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι' ακόμη μία φορά, υπήρξαν άσχημες εικόνες στο κέντρο του Μονάχου, με συλλήψεις και επεισόδια πριν από το παιχνίδι Δανία - Σερβία.

Euro 2024: Χαμός μετά την πρωτιά της Αυστρίας - Μονοπάτι "φωτιά" στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά-ThemaSports
25/06 @ 22:14

Euro 2024: Χαμός μετά την πρωτιά της Αυστρίας - Μονοπάτι "φωτιά" στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά

Η πρωτιά της Αυστρίας στον 4ο όμιλο του Euro 2024 έχει ανακατεύσει την "τράπουλα" των νοκάουτ, με την Ισπανία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και την Γαλλία να έχουν κοινό μονοπάτι.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγγλία-Σλοβενία / Δανία-Σερβία-ThemaSports
25/06 @ 21:42

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγγλία-Σλοβενία / Δανία-Σερβία

Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη των ομάδων του τρίτου ομίλου του Euro 2024 μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ