Η Ιταλία δεν μάσησε από το γκολ της Αλβανίας στα 23’’, βρήκε απαντήσεις με Μπαστόνι-Μπαρέλα ως το 16’ και επικράτησε 2-1 στην πρεμιέρα της, έχοντας πειστική εμφάνιση για σχεδόν 60 λεπτά αγώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με το δεξί στο Euro μπήκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλίας! Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν εξαιρετική για 60 λεπτά, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και κατάφερε να λυγίσει με 2-1 την Αλβανία για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο.

Αξιόμαχοι οι Αλβανοί αλλά ταυτόχρονα και φοβικοί. Προηγήθηκαν στα 23 δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Μπαϊράμι, σκοράροντας το ταχύτερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά δέχτηκαν την ανατροπή ως το 16ο λεπτό. Λίγο έλειψε πάντως να μοιράσουν εγκεφαλικά στο 90’ με το πλάγιο τετ-α-τετ του Μανάι αλλά δεν το κατάφεραν!

Την ίδια ώρα, η «σκουάντρα ατζούρα» γύρισε το ματς με τα τέρματα των Μπαστόνι, Μπαρέλα, θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερα από τα δύο γκολ που έβαλε, αλλά δεν είχε ουσία και τα χαλούσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ντερμπάρα κορυφής ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία τη 2η αγωνιστική (20/06), με την Κροατία που δεν έχει επίσης βαθμό κοντράρεται η Αλβανία στη μάχη της 3ης θέσης (19/06).
Το ματς

Απολαυστικό πρώτο ημίχρονο σε όλη τη διάρκειά του. Η Αλβανία πάγωσε την Ιταλία και έβαλε φωτιά στις κερκίδες όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 30 χιλιάδες οπαδοί της. Μετά από λάθος πλάγιο του Ντιμάρκο, ο Μπαϊράμι βρέθηκε στην περιοχή και με κεραυνό εκτέλεσε τον Μπαϊράμι για το 1-0 στα 23 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το ταχύτερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το γρήγορο γκολ των Αλβανών δεν πτόησε τη «σκουάντρα ατζούρα». Με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, τις γραμμές πολύ ψηλά στο γήπεδο και φοβερή ένταση στο παιχνίδι της, η Ιταλία άγγιξε με τη σέντρα την ισοφάριση αλλά ο Πελεγκρίνι δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση.


Η άμυνα της Ιταλίας έπαιζε υπερβολικά ψηλά, οι Μπαστόνι-Καλαφιόρι ήταν… χαφ και ο Ντι Λορέντσο ο μοναδικός που έκλεινε σε θέση στόπερ, με τους Αλβανούς να μοιάζουν εγκλωβισμένοι στο επιθετικό παιχνίδι των «ατζούρι» και την εξαιρετική τακτική του Σπαλέτι. Στο 33’ ο Σκαμάκα με υπέροχη κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Φρατέζι, αλλά η λόμπα του τελευταίου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Και λίγο αργότερα, ο Σκαμάκα μετά την κεφαλιά-πάσα του Πελεγκρίνι δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση με το εξωτερικό.

Το 2-1 του ημιχρόνου έμοιαζε φτωχό για τους κυρίαρχους Ιταλούς και κολακευτικό για τους Αλβανούς, οι οποίοι ναι μεν είχαν κοντά τις γραμμές τους και έβγαζαν περίσσιο πάθος, αλλά δυσκολεύονταν να φανούν επικίνδυνοι. Η «σκουάντρα ατζούρα» μπήκε με αντίστοιχο τρόπο στο δεύτερο μέρος, πίεζε για το τρίτο τέρμα αλλά αυτό δεν ερχόταν. Ο Κιέζα άγγιξε το γκολ στο 60ο λεπτό, αλλά η μπάλα έγλυψε το δεξί δοκάρι και στη συνέχεια η ομάδα του Σπαλέτι άρχισε να κατεβάζει το τέμπο του αγώνα, βγάζοντας και κούραση. Οι αλλαγές άργησαν να έρθουν από πλευράς του Ιταλού τεχνικού, με τον Σιλβίνιο να κάνει τις κινήσεις του, ρίχνοντας στον αγώνα προοδευτικά τους Χότζα, Λάτσι, Μανάι και Μούτσι. Παρόλα αυτά, η ομάδα του αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες, ακόμη και να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, αφού οι «ατζούρι» ήταν καλοστημένοι στο γήπεδο και καθάριζαν κάθε υποψία.

Η Ιταλία ήλεγχε το ματς με συνεχόμενο passing game, δεν επέτρεπε στους Αλβανούς να απειλήσουν και ο Σπαλέτι στο τελευταίο τέταρτο έριξε κατά σειρά τους Κριστάντε, Καμπιάσο, Νταρμιάν, Ρετέγκι και Φολορούνσο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν καθάριζαν το ματς με τρίτο γκολ αλλά έκαναν διαχείριση και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο φινάλε, αφού από το πουθενά η ομάδα του Σιλβίνιο βρήκε μια μεγάλη ευκαιρία. Μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη του Καλαφιόρι, ο Μανάι βρέθηκε σε πλάγιο τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του δεν βρήκε για λίγο εστία και ενώ ο Ντοναρούμα είχε επαφή όσο έπρεπε με την μπάλα. Το 2-1 παρέμεινε, όπως και οι… καρδιές στις θέσεις των οπαδών της «σκουάντρα ατζούρα», η οποία ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου.

MVP: Ο Μπαρέλα τα έκανε όλα! Ρυθμιστής στον χώρο της μεσαίας γραμμής για την Ιταλία, με αστείρευτα τρεξίματα και συμμετοχή σε δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι. Για κερασάκι στην τούρτα σκοράρει το τέρμα της ανατροπής στο 16ο λεπτό με απίθανο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής!

Ιταλία (Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντι Μάρκο (83' Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (90+2' Φολορούνσο), Φρατέζι, Κιέζα (77' Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (77' Κριστάντε), Σκαμάκα (83' Ρετέγκι)).

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Μπαϊράμι (87' Μούτσι), Σεφέρι (68' Λάτσι), Ασάνι (68' Χάτσι), Μπρόγια (76' Μανάι).

LIVE:

Έναρξη αγώνα

1' Γκοοολ για την Αλβανία! Αδιανόητο λάθος του Ντιμάρκο με πλάγιο άουτ, ο Μπαϊράμι κλέβει και με απίστευτο τελείωμα στο παραθυράκι του Ντοναρούμα κάνει το 1-0 στα 23 δευτερόλεπτα.

2' Τεράστια φάση για την Ιταλία! Ο Κιέζα γυρίζει παράλληλα, ο Σκαμάκα αφήνει και ο Πελεγκρίνι πιάνει αμαρκάριστος το πλασέ στην κίνηση που περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ταχύτερο γκολ στην ιστορία του Euro αυτό της Αλβανίας, μόλις στα 23 δευτερόλεπτο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 67 δευτερόλεπτα...

11' Γκοοοολ για την Ιταλία! Ο Πελεγκρίνι εκτελεί το κόρνερ με πάσα για τον Ντιμάρκο, αυτός του την επιστρέφει και ο Πελεγκρίνι κάνει γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο αμαρκάριστος Μπαστόνι εκτελεί τον Στρακόσα για το 1-1.

16' Γκοοοολ για την Ιταλία! Ο Σκαμάκα σουτάρει, η μπάλα κοντράρει και στρώνεται από κακή απομάκρυνση στον Μπαρέλα, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση με το εξωτερικό αφήνει άγαλμα τον Στρακόσα για το 2-1.

21' Κάρτα στον Πελεγκρίνι, ο οποίος πανέξυπνα με φάουλ έκοψε την επικίνδυνη κόντρα της Αλβανίας.

31' Πήγε να κάνει να πιάσει το ανάποδο ψαλίδι ο Πελεγκρίνι, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

44' Σουτ του Ασάνι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ντοναρούμα.

Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45'+2' Απειλεί ξανά η Ιταλία. Φαλτσαριστή σέντρα του Κιέζα, ο Πελεγκρίνι μπαίνει με φόρα στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπορεί να τη στείλει προς την εστία.

Τέλος ημιχρόνου.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές συνεχίζουν οι δύο ομάδες.

56' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία, αλλά μετά την υπέροχη πάσα του Ντιμάρκο ο Φρατέζι δεν μπορεί να νικήσει τον Στρακόσα. Οφσάιντ ο δεύτερος, ως μη γενόμενη η φάση.

60' Νέα απειλή της Ιταλίας! Ο Κιέζα πιάνει φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από τα όρια της περιοχής, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

 68' Χότζα και Λάτσι στις θέσεις των Ασάνι και Σεφέρι για την Αλβανία.

75' Δυνατό φάουλ χωρίς λόγο του Χότζα στον Φρατέζι, κιτρινίζεται ο Αλβανός.

76' Μέσα ο Μανάι, έξω ο Μπρόγια για την Αλβανία.

77' Κριστάντε και Καμπιάσο μέσα για την Ιταλία, έξω οι Πελεγκρίνι, Κιέζα.80' Ξερό σουτ του Ντιμάρκο, μπλόκαρε ο Στρακόσα.

83' Νταρμιάν και Ρετέγκι μέσα, Ντιμάρκο και Σκαμάκα έξω για την Ιταλία.

87' Ο Μούτσι μπαίνει στο ματς, έξω ο Μπαϊράμι για την Αλβανία.

90' Πολύ μεγάλη φάση για την Αλβανία! Μπαλιά στην πλάτη του Καλαφιόρι, ο Μανάι μπαίνει από πλάγια θέση στην περιοχή και τσιμπάει, η μπάλα περνά λίγο άουτ. Την βρήκε ίσα-ίσα ο Ντοναρούμα, δεν το είδε ο διαιτητής!

4 λεπτά ο έξτρα χρόνος.

Έχουμε μικρή διακοπή λόγω εισβολής ενός οπαδού στο γήπεδο.

90'+2' Φολορούσνο μέσα, έξω ο Μπαρέλα.

Τέλος αγώνα.

Ιταλία (Σπαλέτι, 4-2-3-1): Ντοναρούμα - Ντιμάρκο, Καλαφιόρι, Μπαστόνι, Ντι Λορέντζο - Μπαρέλα, Ζορζίνιο - Κιέζα, Πελεγκρίνι, ρατέζι - Σκαμάκα.

Στον πάγκο οι: Βικάριο, Μερέτ, Γκάτι, Μαντσίνι, Νταρμιάν, Μπουοντζόρνο, Μπελανόβα, Καμπιάζο, Φολορούνσο, Φατζόλι, Κριστάντε, Ρασπαντόρι, Ρετέγκι, Τζακάνι, Ελ Σαράουι.

Αλβανία (Σιλβίνιο, 4-3-3): Στρακόσα - Χισάι, Τζιμσίτι, Αχέτι, Μιτάι - Ασλάνι, Ραμαντάνι, Μπαϊράμι - Ασάνι, Σεφέρι, Μπρόχα.

Στον πάγκο οι: Μπερίσα, Καστράτι, Μπάλιου, Γκιασούλα, Μιχάι, Κουμπούλα, Αλίχι, Λάτσι, Αμπράσι, Χότζα, Μάναϊ, Μπερίσα, Μούτσι, Ντάκου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Παρασκευή 14/6: Γερμανία-Σκωτία 5-1
Σάββατο 15/6: Ουγγαρία-Ελβετία 1-3
2η αγωνιστική – Τετάρτη 19/6
Γερμανία-Ουγγαρία (19:00)
Σκωτία Ελβετία (22:00)
3η αγωνιστική – Κυριακή 23/6
Ελβετία-Γερμανία (22:00)
Σκωτία-Ουγγαρία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γερμανία 3 (5-1)
Ελβετία 3 (3-1)
Ουγγαρία 0 (1-3)
Σκωτία 0 (1-5)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική  Σάββατο 15/6
Ισπανία-Κροατία 3-0
Ιταλία-Αλβανία 2-1
2η αγωνιστική
Τετάρτη 19/6: Κροατία-Αλβανία (16:00)
Πέμπτη 20/6: Ισπανία-Ιταλία (22:00)
3η αγωνιστική – Δευτέρα 24/6
Αλβανία-Ισπανία (22:00)
Κροατία-Ιταλία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ισπανία 3 (3-0)
Ιταλία 3 (2-1)
Αλβανία 0 (1-2)
Κροατία 0 (0-3)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική - Κυριακή 16/6
Σλοβενία-Δανία (19:00)
Σερβία-Αγγλία (22:00)
2η αγωνιστική – Πέμπτη 20/6
Σλοβενία-Σερβία (16:00)
Δανία-Αγγλία (19:00)
3η αγωνιστική – Τρίτη 25/6
Αγγλία-Σλοβενία (22:00)
Δανία-Σερβία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Κυριακή 16/6: Πολωνία-Ολλανδία (16:00)
Δευτέρα 17/6: Αυστρία-Γαλλία (22:00)
2η αγωνιστική – Παρασκευή 21/6
Πολωνία-Αυστρία (19:00)
Ολλανδία-Γαλλία (22:00)
3η αγωνιστική – Τρίτη 25/6
Ολλανδία-Αυστρία (19:00)
Γαλλία-Πολωνία (19:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική – Δευτέρα 17/6
Ρουμανία-Ουκρανία (16:00)
Βέλγιο-Σλοβακία (19:00)
2η αγωνιστική
Παρασκευή 21/6: Σλοβακία-Ουκρανία (16:00)
Σάββατο 22/6: Βέλγιο-Ρουμανία (22:00)
3η αγωνιστική Τετάρτη 26/6
Σλοβακία-Ρουμανία (19:00)
Ουκρανία-Βέλγιο (19:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική – Τρίτη 18/6
Τουρκία-Γεωργία (19:00)
Πορτογαλία-Τσεχία (22:00)
2η αγωνιστική – Σάββατο 22/6
Γεωργία-Τσεχία (16:00)
Τουρκία-Πορτογαλία (19:00)
3η αγωνιστική – Τετάρτη 26/6
Γεωργία-Πορτογαλία (22:00)
Τσεχία-Τουρκία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους:
1. Συνολικοί βαθμοί στα μεταξύ τους
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους
4. Συνολική διαφορά τερμάτων
5. Συνολικά γκολ υπέρ
6. Αν οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες αγωνίζονται αντίπαλες στην τελευταία αγωνιστική, τότε η τελική κατάταξη ορίζεται με διαδικασία πέναλτι μετά τα 90′.
7. Χαμηλότεροι Πόντοι Fair Play (κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, κόκκινη κάρτα = 3 πόντοι, δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα = 3 πόντοι)
8. Υψηλότερη θέση στην προκριματική φάση
Κριτήρια για τις καλύτερες τρίτες:
1. Πόντοι
2. Διαφορά τερμάτων
3. Καλύτερη επίθεση
4. Περισσότερες νίκες
5. Χαμηλότεροι πόντοι Fair Play
6. Συνολική Βαθμολογία Προκριματικών EURO

Οι διασταυρώσεις στα νοκ άουτ:

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο… ατομιστής Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο «Mr. ασίστ» στην ιστορία του EURO! -ThemaSports
22/06 @ 22:55

Ο… ατομιστής Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο «Mr. ασίστ» στην ιστορία του EURO!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το κατάφερε και αυτό. Ο άνθρωπος-ρεκόρ συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει ιστορία σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει και το EURO δεν θα μπορούσε να του… ξεφύγει.

Είναι…. ειρωνικό το ποδόσφαιρο; «Σαν σήμερα» το χέρι του Μαραντόνα και ένας Τσέχος πήγε να το αναβιώσει! -ThemaSports
22/06 @ 16:42

Είναι…. ειρωνικό το ποδόσφαιρο; «Σαν σήμερα» το χέρι του Μαραντόνα και ένας Τσέχος πήγε να το αναβιώσει!

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σκοράρει απέναντι στην εθνική Αγγλίας με το χέρι. Ουδείς παρεμβαίνει, ουδείς το αντιλαμβάνεται. Η Αργεντινή προηγείται. Ακριβώς, 38 χρόνια μετά, το «χέρι του Θεού» πάει να επαναληφθεί. Αλλά… ευτυχώς για όλους, και κυρίως για τους Γεωργιανούς, «σήμερα» υπάρχει ο VAR στο ποδόσφαιρο!

Τρέχει για να κλείσει τον Καλαφιόρι η Λίβερπουλ!-ThemaSports
22/06 @ 15:39

Τρέχει για να κλείσει τον Καλαφιόρι η Λίβερπουλ!

Έχει επιταχύνει τις συζητήσεις για να κάνει δικό της τον Ρικάρντο Καλαφιόρι η Λίβερπουλ.

Μαρτίνεθ: «Πληρωμένη» απάντηση σε δημοσιογράφο για τον χρόνο του Κριστιάνο Ρονάλντο!-ThemaSports
22/06 @ 15:27

Μαρτίνεθ: «Πληρωμένη» απάντηση σε δημοσιογράφο για τον χρόνο του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του μετά από ερώτηση που αφορούσε τον χρόνο συμμετοχής του Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΣΟΚ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...-ThemaSports
22/06 @ 15:06

ΣΟΚ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Ένας οπαδός της Πολωνίας τραυματίστηκε στο ματς με την Αυστρία, αφού έπεσε στο κενό μετά το γκολ της δεύτερης.

Οι ενδεκάδες του αγώνα Γεωργία-Τσεχία-ThemaSports
22/06 @ 14:54

Οι ενδεκάδες του αγώνα Γεωργία-Τσεχία

Δείτε τις ενδεκάδες με τις οποίες θα αγωνιστούν η Γεωργία και η Τσεχία για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro 2024.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ