Με άλλο ένα μετάλλιο στις αποσκευές του φεύγει ο Παύλος Κοντίδης από τη Μασσαλία, όπου αρχές Αυγούστου (1-6) θα διεξαχθούν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Ο Κύπριος ιστιοπλόος πήρε το Αργυρό μετάλλιο σε Coach Regatta, η οποία έγινε στα πλαίσια του πρώτου μεγάλου καμπ πριν από το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καμπ είχε κατακτήσει το Χάλκινο στη Magic Regatta.

 

«Είχαμε αρκετές διαφορετικές συνθήκες, κάποιες ημέρες πήγα πολύ καλά, κάποιες ημέρες όχι τόσο καλά. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν» δηλώνει o Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012 και προσθέτει: «Σε γενικές γραμμές, όμως, βλέπω ότι είμαι σε πάρα πολύ κατάσταση. Σωματικά και στρατηγικά, ανεβαίνει το επίπεδό μου συνεχώς».

Ο 34χρονος ιστιοπλόος βρίσκεται από τα μέσα Μαΐου στη Μασσαλία και στη διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία να βελτιώσει το δικό του αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας. «Στην τεχνική και τη στρατηγική αρχίσαμε να βγάζουμε σημαντικά συμπεράσματα, αλλά και πώς συμπεριφέρεται ο άνεμος, μιας και ο κόλπος εκεί επηρεάζεται γεωγραφικά και από τις ξηρές περιοχές που έχει γύρω» τονίζει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και 2018.

Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι το παρών τους έδωσαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοί του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί κι απέναντί τους. Στην τελευταία Coach Regatta έλαβαν μέρος ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders που απουσίαζαν στη Μagic Regatta, ενώ οι μοναδικοί που δεν συμμετείχαν στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το καμπ ήταν ο Νορβηγός Hermann Tomasgaard και ο Γερμανός Philipp Buhl.

«Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό σημείο ετοιμότητας. Έχουμε κάποια πράγματα να δουλέψουμε αυτό τον ενάμιση μήνα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες» αναφέρει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ο οποίος στην τελευταία ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης των σκαφών τύπου Laser επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα (σ.σ. ένατος).
Σημειώνεται ότι η Coach Regatta κράτησε τέσσερις ημέρες, από τις 6 μέχρι τις 9 Ιουνίου, με τον Παύλο Κοντίδη να κερδίζει την τελευταία από τις οκτώ κούρσες, ενώ κατέγραψε μία δεύτερη θέση, δυο τρίτες και μία τέταρτη. Στις υπόλοιπες ιστιοδρομίες τερμάτισε 18ος, 21ος και 28ος. Με 52 βαθμούς ποινής, ήταν τρεις πίσω από τον Vadnai Jonatán (49β.) από την Ουγγαρία και έναν μπροστά από τον Κορεάτη Jeemin Ha (53β.).

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 θα επιστρέψει στη Μασσαλία στις 20 Ιουνίου, για να λάβει μέρος σε ακόμη μια Coach Regatta, την τελευταία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η VITA Group και η Hartmann Holdings LTD.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία - Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου-ThemaSports
28/05 @ 10:49

H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία - Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νατάσα Λάππα εξασφάλισε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024» στην Ιστιοπλοΐα / iQFOiL Γυναικών και έγινε το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου.

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!-ThemaSports
22/05 @ 13:05

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!

Χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακά νερά κατάκτησε ο Παύλος Κοντίδης, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στη Magic Regatta που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι κούρσες της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το συγκεκριμένο καμπ είναι το πρώτο από τα δύο στα οποία θα λάβει μέρος ο Κύπριος ιστιοπλόος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρει την ετοιμότητά του, αντιμέτωπος με τους πλείστους ιστιοπλόους που θα συναντήσει και στο Παρίσι. «Πήρα το χάλκινο μετάλλιο, αυτό δείχνει μια πολύ καλή ετοιμότητα, αλλά σίγουρα αυτοί οι δυο μήνες που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικοί για να βγει σωστά η προετοιμασία» δηλώνει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και προσθέτει: «Θα πρέπει να δουλέψουμε τα πράγματα που χρειάζονται για να είμαστε στην ετοιμότητα που επιθυμούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» Στη διάρκεια του τριήμερου αγώνα, υπήρξαν διαφορετικές καιρικές συνθήκες. «Αυτό ήταν πολύ καλό για να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, με τον αέρα και την τεχνική μας και που να επικεντρωθούμε αυτό το διάστημα» σημειώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, συμπληρώνοντας ότι: «Βγήκαν πολλά θετικά από τον αγώνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σημεία που θα δουλέψουμε αυτή την περίοδο που ακολουθεί». «Με ποιότητα Ολυμπιακών Αγώνων» Στο καμπ στη Μασσαλία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι από τους αθλητές που έχουν εξασφαλίζει την παρουσία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». «Από τα μεγάλα ονόματα απουσίαζαν ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders. Όλοι οι άλλοι ήταν εδώ» λέει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, που τονίζει ότι «στην ουσία ήταν σχεδόν η ποιότητα που θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Σημειώνεται ότι την πρώτη θέση στο καμπ πήρε ο Vadnai Jonatán από την Ουγγαρία, ενώ δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Matt Wearn, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ