Πόλυς ΧαραλάμπουςΣτο χτίσιμο της ΑΕΛ, είναι ξεκάθαρος ο προσανατολισμός των τεχνικών υπευθύνων να δημιουργηθεί μια δυνατή «μαγιά» με Κύπριους παίχτες.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ήδη έχουν γίνει «Λεμεσιανοί» οι Παναγιώτης Ζαχαρίου και Ραφαήλ Μάμας. Ειδικά για τον εξελίξιμο χαφ, πρώην παίχτη της ΑΕΚ, είναι αυτονόητο ότι έπαιξε ρόλο για να φορέσει τα γαλαζοκίτρινα ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ Παναγιώτης Γιάννου. Λόγω της κοινής παρουσίας που είχαν τα τελευταία χρόνια στην «ΑΕΚ Αρένα».
Το πιθανότερο σενάριο, είναι την 3η προσθήκη Κύπριου παίχτη, να αποτελέσει ο έμπειρος πλέον Αντρέας Παναγιώτου – Φιλιώτης (σήμερα έχει γενέθλια, κλείνει τα 29 του χρόνια).
Δεν είναι παίχτης πρωτοκλασάτος, όμως οι εμπειρίες που απεκόμισε στα 4 χρόνια που ήταν στον Απόλλωνα, τον έχουν καταστήσει πιο ώριμο. Πρόκειται επίσης για την κλασσική περίπτωση του «τίμιου» παίχτη, ο οποίος μπορεί να ξέρει «6», αλλά δίδει τα πάντα στο γήπεδο, φτάνοντας ενίοτε μέχρι και το «8».
Είχε πάει αρκετά καλά στον Απόλλωνα, ειδικά κατά τα δυο πρώτα χρόνια που ήταν στο Κολόσσι, όπου οι κυανόλευκοι έχασαν το πρωτάθλημα από την Ομόνοια την προτελευταία αγωνιστική το 2021 με τον Γιάννη Πετράκη, ενώ την επόμενη το κατέκτησαν με προπονητή τον Γερμανό Τσόρνιγκερ.
Αγαπήθηκε από τον κόσμο του Απόλλωνα, αρκετοί εκπλάγηκαν που δεν του έδωσε νέο συμβόλαιο η διοίκηση.
Πολύ κοντά στην επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια, είναι ο Ευαγόρας Αντωνίου, ένα παιδί που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ. Eίχε πάει στην Ελλάδα, στον ΠΑΟ Β’ πριν τρία χρόνια.
Σε κάποια στιγμή πήγε στην άσημη Ισπανική ομάδα Θέουτα (πριν ένα χρόνο), αλλά τον Σεπτέμβριο «επαναπατρίστηκε» για λογαριασμό της ΑΕΖ Ζακακίου. Ήταν από τους παίχτες που ξεχώρισαν, τουλάχιστον για όσο διάστημα η ομάδα των δυτικών προαστοίων της Λεμεσού, διεκδικούσε ακόμα την παραμονή στην κατηγορία. Ο 21χρονος παίχτης, είναι κεντρικός αμυντικός.
* To σκέφτεται για μετακόμιση στη Λεμεσό ο Παρούτης!
Ο παίχτης που μπήκε στην μετεγγραφική ατζέντα της ΑΕΛ τα τελευταία 24ωρα, είναι ο Δανιήλ Παρούτης. Βασικά εξαρτάται από τον ίδιο τον 23χρονο εξτρέμ, αν θα βρει τον τρόπο να απελευθερωθεί από την Ανόρθωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι πολλές οι πιθανότητες να παίξει στην ομάδα που θήτευσε ο μπαμπάς του (Σάββας Παρούτης) προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80.
Έχει γραφτεί εδώ και μέρες, ότι θα κάνει κίνηση η ΑΕΛ και για τον Ματία Σπόλιαριτς, αν και εφόσον ο Κύπριος διεθνής χαφ, επιλέξει οριστικά να αποχωρήσει από τον Άρη. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πήρε σαφώς λιγότερο χρόνο συμμετοχής στην «ελαφρά ταξιαρχία».
Ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται ως γνωστό από την Παρασκευή (27/06) στην Κύπρο και είναι πανέτοιμος για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, το οποίο για τον ίδιο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και είναι αποφασισμένος να πετύχει παρά τις δυσκολίες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
29/06 @ 20:00
Στις 2 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ, όπου τα μέλη του Σωματείου θα ενημερωθούν για την πώληση μετοχών προς την εταιρεία IC Markets, ιδιοκτησίας του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου, Andrew Budzinski.πφ
29/06 @ 19:15
Μία ανάρτηση στο X-Twitter από τον λογαριασμό «Hora do Mercado», έκανε λόγο για ενδιαφέρον των ΑΕΛ, Απόλλων και ΟΦΗ για τον 23χρονο Πορτογάλο αριστερό εξτρέμ, Ενρίκε Περέιρα, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπενφίκα.
28/06 @ 20:40
Η ΑΕΛ ενημερώνει για το kids day που θα διοργανώσει
27/06 @ 15:23
Την ερχόμενη Τρίτη (01/07) στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποηθεί η παρουσίαση του Μέγα Χορηγού της ΑΕΛ στην αίθουσα τύπου του "Alphamega".
27/06 @ 13:27
Νέες σημαντικές χειρονομίες του A. Budzinski στον αθλητισμό της Κύπρου
27/06 @ 12:23
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΑΕΛ για την προετοιμασία της ομάδας.
BEST OF THEMASPORTS