Βράδυ, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, με ένα ποδήλατο, να διασχίζει χώρες, για να καταφέρει να φτάσει στο «Ολντ Τράφορντ». Και εκεί, να εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ. Και πώς να μην βάλει τα κλάματα, πώς να μην αισθάνεται πως κάποιος τον… κοροϊδεύει; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και δεν λαμβάνει χώρα μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, για 1,5 ώρα, κάθε… Κυριακή!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Πέρασε ένας χρόνος από τότε. Ένας χρόνος από τότε που μία αγγλική ομάδα φρόντιζε να μας αποδείξει για μία ακόμη φορά, για ποιον λόγο το ποδόσφαιρο που «υπηρετεί» είναι ξεχωριστό.
Δεν είναι μόνο η Premier League, που αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι οι άνθρωποι που την περιβάλλουν, οι οποίοι το καθιστούν ιδιαίτερο. Είναι οι ομάδες που λειτουργούν διαφορετικά, είναι ολόκληρο το πλαίσιο που υποστηρίζει το αγγλικό ποδόσφαιρο, «ρομαντικό»!
Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν από 365 ημέρες, αποφάσισε να χαρίσει σε έναν οπαδό της από τη Μογγολία, την πιο ομορφότερη ημέρα της ζωής του. Ονομάζεται Ochirvaani. Δεν κατάγεται από πλούσια οικογένεια. Ζει εκτός Ευρώπης, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάρει αεροπλάνο και να φτάσει μέχρι το Μάντσεστερ.
Αποτελούσε όνειρο ζωής για αυτόν, να πάει να δει το «Ολντ Τράφορντ» και την αγαπημένη του ομάδα. Της έγραψε ένα γράμμα. Της είπε πως το ταξίδι ξεκινά και πως ο μοναδικός τρόπος για να βρεθεί στην Αγγλία, είναι να πάρει το ποδήλατό του. Μέρα – νύχτα, πάνω σε ένα τιμόνι, για να βρεθεί στο «σπίτι» των «κόκκινων διαβόλων», διασχίζοντας 20 χώρες!
Ήθελε να «τεστάρει» και τα όριά του. Είχε επισημάνει στο γράμμα του, πως ο αγαπημένος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για εκείνον, είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ. Με το που αφίχθη στο γήπεδο της ομάδας του, άπαντες ήταν διατεθειμένοι να τον ξεναγήσουν. Και κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας, εμφανίστηκε ο Άγγλος επιθετικός.
Ο Ochirvaani έβαλε τα κλάματα. Τον πήρε αγκαλιά, δεν το πίστευε. Ένιωθε πως είναι όνειρο, αλλά ήταν πραγματικότητα. Και όλα ξεκίνησαν από την αδιανόητη, δύναμη ψυχής που είχε ο ίδιος. Μία αξέχαστη ιστορία και μία πηγή έμπνευσης για όλους μας… Όλοι πρέπει να ονειρευόμαστε. Και δεν υπάρχει «δεν μπορώ». Υπάρχει «δεν θέλω»!
Πηγή: england365.gr
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 00:00
Με το τέλος του τελικού του Champions League, ο Λουίς Ενρίκε φόρεσε ένα μπλουζάκι, αφιερωμένο στην μνήμη της κόρης του, Ξάνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών το 2019.
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κερδίζει στον τελικό με πέντε γκολ διαφορά, μετά τον θρίαμβο με σκορ 5-0 επί της Ίντερ.
31/05 @ 23:56
Δείτε τη Χρυσή Βίβλο του Champions League μετά την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά από την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό με την Ίντερ!
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία! Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γαλλίας, κατέκτησε και το Champions League, πετυχαίνοντας το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της. Δεύτερο για τον Λουίς Ενρίκε!
31/05 @ 22:22
Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε μια εξωπραγματική πρόταση για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Αλ Χιλάλ!
31/05 @ 23:52
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
BEST OF THEMASPORTS