Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπου η ανάδειξη του «φίλαθλου πνεύματος» αποτελεί προτεραιότητα, καλλιεργώντας κοινωνικές αξίες αλληλοσεβασμού στη νέα γενιά για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου, Κύπριοι αθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας μυοπαθείς συνανθρώπους μας, μέσω του Telethon.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Παύλος Κοντίδης, Καρολίνα Πελενδρίτου και η Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας Γυναικών Κύπρου, με πρωτοστάτη την πρωταθλήτρια Κύπρου, Άντρη Χριστοφόρου, έχουν ξεκινήσει τη δική τους κοινωφελή προσπάθεια, διεξάγοντας προσωπικούς ηλεκτρονικούς εράνους μέσω της ιστοσελίδας του Telethon, με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικής στήριξης προς τους πάσχοντες με μυοπάθεια, καθώς και για την ενίσχυση των ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

«Η συμμετοχή μου στο Telethon δεν είναι απλά μια προσωπική δέσμευση, αλλά ένα κάλεσμα προς όλους μας να συνεισφέρουμε στην υλοποίηση έργων κοινωνικής αξίας και να υποστηρίξουμε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη», δηλώνει ο Παύλος Κοντίδης, ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους στον κόσμο, ο οποίος μέσω του προσωπικού του εράνου, έχει ξεκινήσει τον δικό του αγώνα, αυτή τη φορά μακριά από τα κύματα και τη θάλασσα. Ο Παύλος, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και διανύει μια πολύ σημαντική αγωνιστική χρονιά, έχει αποδείξει έμπρακτα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιέπαινης διαδρομής του, τις κοινωνικές του ευαισθησίες, προωθώντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη προς συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αντιστοίχως, η Καρολίνα Πελενδρίτου, στην τεράστια συλλογή της από μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις, έρχεται να προσθέσει και αυτό της κοινωνικής προσφοράς, με την ένταξή της στην ομάδα των υποστηρικτών του Telethon. Η πρωταγωνίστρια του παγκόσμιου παραολυμπιακού αθλητισμού, αποτελώντας πηγή έμπνευσης, αναφέρει: «Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να προσφέρει ελπίδα και υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Η δική μου πορεία στον αθλητισμό με έχει διδάξει τη σημασία της ανθεκτικότητας και του να μην εγκαταλείπεις ποτέ τους στόχους σου, αξίες που θέλω να μοιραστώ μέσω της συμμετοχής μου στον θεσμό του Telethon και τον προσωπικό έρανο που έχω ξεκινήσει».

Τέλος, η Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας Γυναικών Κύπρου δίνει και αυτή σύσσωμη το παρόν της στην εκστρατεία στήριξης του θεσμού Telethon, με πρωτοστάτη την πρωταθλήτρια Κύπρου, Άντρη Χριστοφόρου, η οποία δηλώνει: «Ως αθλήτρια, ξέρω καλά πως οι προκλήσεις στον αθλητισμό απαιτούν σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ομαδικό πνεύμα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη νίκη είναι να μπορούμε να δώσουμε πίσω στην κοινωνία και να εμπνέουμε θετική αλλαγή. Συμμετέχοντας με το προσωπικό μας έρανο στο Telethon, αισθάνομαι περήφανη που μπορώ μαζί με τις συναθλήτριές μου να συμβάλω στο έργο του θεσμού, ιδιαίτερα σε μια χρονιά ορόσημο, όπου συμπληρώνει 30 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία της Κύπρου».

Με τη συμμετοχή τους στο Telethon, οι αθλητές αυτοί αναδεικνύουν πως η αθλητική αριστεία μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με την κοινωνική συνεισφορά, καθιστώντας τον αθλητισμό όχι μόνο μέσο διάκρισης, αλλά και έκφρασης ανθρωπιστικών αξιών. Η στήριξη από διακεκριμένους αθλητές όπως ο Παύλος Κοντίδης, η Καρολίνα Πελενδρίτου και η Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας Γυναικών Κύπρου με την Άντρη Χριστοφόρου, ενισχύουν την αποστολή του θεσμού να φέρει την κοινωνία πιο κοντά, ενσωματώνοντας την αλληλεγγύη στην καρδιά της αθλητικής και κοινωνικής πράξης.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στους τελικούς του NCAA η Ελένα Κουλιτσένκο-ThemaSports
26/05 @ 00:01

Στους τελικούς του NCAA η Ελένα Κουλιτσένκο

Δύο άλματα ήταν αρκετά για την Ελένα Κουλιτσένκο, ούτως ώστε να τις εξασφαλίσουν και πάλι την πρόκρισή της για την τελική φάση των Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στην 4η θέση ο Μίλαν Τραΐκοβιτς-ThemaSports
25/05 @ 22:43

Στην 4η θέση ο Μίλαν Τραΐκοβιτς

Στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ στην πόλη Νανσί της Γαλλίας έτρεξε πριν από λίγο ο Μίλαν Τράικοβιτς.

Στους τελικούς του NCAA η Χριστιάνα Έλληνα!-ThemaSports
24/05 @ 18:13

Στους τελικούς του NCAA η Χριστιάνα Έλληνα!

Την πρώτη της παρουσία στην τελική φάση των Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εξασφάλισε πριν από λίγο (23/5/24) η Χριστιάνα Έλληνα!

Αυτοί βρίσκονται στον... «Δρόμο για το Παρίσι»-ThemaSports
23/05 @ 14:47

Αυτοί βρίσκονται στον... «Δρόμο για το Παρίσι»

Σαράντα παρά μία... ημέρες απομένουν για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου, για να κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Από την 1η Ιουλίου 2023 άρχισαν να μετράνε τα πάρα πολύ ψηλά όρια για την απευθείας πρόκριση, τα οποία μέχρι στιγμής δεν πέτυχε κάποιος Κύπριος αθλητής ή αθλήτρια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ