Ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν «οργιάζουν» στα playoffs απέναντι στη Μακάμπι κι οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο Final 4.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες παραστάσεις σε επίπεδο playoffs και... φαίνεται. Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα, που με την απόδοσή του οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο Final 4, καθώς πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στη σειρά απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο 34χρονος γκαρντ έχει πετύχει ή δημιουργήσει το 33,8% των πόντων της ομάδας του στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν γίνει. Συγκεκριμένα έχει σημειώσει 61 πόντους και από τα δικά του χέρια έχουν προέλθει άλλοι τόσοι (61), συνολικά 122 από τους 360 που έχουν πετύχει οι «πράσινοι».

Μάλιστα, αν εξαιρέσουμε το Game 3 όπου ο Σλούκας είχε μείνει άποντος και σέρβιρε 7 πόντους από ασίστ, στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια η «παραγωγή» του σε πόντους από σκορ ή ασίστ αγγίζει το 41,5%!

Από κοντά με τον ηγέτη του Παναθηναϊκού ακολουθεί κι ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος στη διάρκεια της σειράς έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και μαζί με τον Σλούκα συνθέτει ένα ασυναγώνιστο δίδυμο. Ο Αμερικανός πρώην ΝΒΑερ έχει πετύχει ή δημιουργήσει το 26,6% των πόντων της ομάδας του στη σειρά με τη Μακάμπι.

Μάλιστα, ο 28χρονος άσος είχε δικούς του 32 πόντους στο Game 3 και 36 στο Game 4 (συνολικά σκόραρε 52 και δημιούργησε 16), πράγμα που σημαίνει πως από τα χέρια του πέρασε το 38,2% των πόντων που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι.

Σημειώνεται πως στο Game 4, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε το 2-2 κι ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας (88-95), ο Σλούκας είχε 36 και ο Ναν 34 πόντους, από σκορ ή ασίστ.

Αν αφαιρέσουμε μια ασίστ του πρώτου στον δεύτερο για τρίποντο, ο δυο τους πέτυχαν ή δημιούργησαν τους 67 από τους 95 πόντους που πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή το 70,5%.

Θα είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για τους «πράσινους» στο Game 5 οι δύο σταρ της ομάδας να είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωλίγκα: Κατέθεσε υποψηφιότητα και τρίτη πόλη για το Final-4 του 2025!-ThemaSports
18/05 @ 14:27

Ευρωλίγκα: Κατέθεσε υποψηφιότητα και τρίτη πόλη για το Final-4 του 2025!

Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει το Final-4 της Ευρωλίγκας έλαβε και έκανε γνωστή και επίσημα η Βαρκελώνη.

Ωραία τα Final 4 της Ευρωλίγκας, όμως ήρθε η ώρα να τα... καταργήσουμε-ThemaSports
11/05 @ 15:39

Ωραία τα Final 4 της Ευρωλίγκας, όμως ήρθε η ώρα να τα... καταργήσουμε

Μήπως ήρθε η ώρα η σεζόν στην Ευρωλίγκα να μην κλείνει… βιαστικά σε ένα τριήμερο, αλλά να έχει το σασπένς που αξίζουν να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι;

Αταμάν στους παίκτες: «Μηδέν πιθανότητες να έφευγα! Θα πάρουμε τον τίτλο με άλλες δύο νίκες» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/05 @ 01:47

Αταμάν στους παίκτες: «Μηδέν πιθανότητες να έφευγα! Θα πάρουμε τον τίτλο με άλλες δύο νίκες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την πρόκριση στο Final 4.

Μπηχτή Γιαννακόπουλου: «Εμείς θέλουμε την κούπα, τα συγχαρητήρια για το Final Four είναι για άλλες ομάδες»-ThemaSports
08/05 @ 00:45

Μπηχτή Γιαννακόπουλου: «Εμείς θέλουμε την κούπα, τα συγχαρητήρια για το Final Four είναι για άλλες ομάδες»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος λίγα λεπτά μετά την πρόκριση του Τριφυλλιού στο Final Four του Βερολίνου, έστειλε το μήνυμά του για την επιστροφή των «πράσινων».

Ξέσπασμα Κάτας: «Δεν γίνεται οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν το τέλος, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως ο Παναθηναϊκός»-ThemaSports
08/05 @ 00:37

Ξέσπασμα Κάτας: «Δεν γίνεται οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν το τέλος, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως ο Παναθηναϊκός»

Μετά τις... αμετάφραστες αιχμές στη Nova, ο Κάτας έγινε πολύ πιο σαφής στη συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ντροπιασμένος για το απίθανο 35-10 υπέρ του Παναθηναϊκού στις βολές.

Αταμάν: «Αυτές οι γροθιές είναι για όλους όσοι μας στηρίζουν - Τώρα είμαστε υποψήφιοι για πρωταθλητές Ευρώπης»-ThemaSports
08/05 @ 00:26

Αταμάν: «Αυτές οι γροθιές είναι για όλους όσοι μας στηρίζουν - Τώρα είμαστε υποψήφιοι για πρωταθλητές Ευρώπης»

Διαβάστε τι ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ