Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Απόλλωνα:

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Μια ευχάριστη εμπειρία έζησε το πρωί της Παρασκευής ο Μουσάγκα Μπακενγκά ο οποίος επισκέφθηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα, το οποίο έχει ως όραμα τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου, ενός σχολείου για όλους.

Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, ο οποίος είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, με αποκορύφωμα τη δημιουργία ενός σχολείου στο Κογκό, πατρίδα των προγόνων του.

Ο «Μους», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του αφιέρωσε πολλά χρήματα και πολύ χρόνο στη συντήρηση και ανάπτυξη του σχολείου του στη Κεντρική Αφρική.

Για αυτό τον λόγο το Δημοτικό σχολείο Ύψωνα προσκάλεσε τον ποδοσφαιριστή μας να επισκεφθεί το σχολείο και να μιλήσει στα παιδιά για το έργο του, να τα εμπνεύσει αλλά και να τους εξηγήσει για την ανάγκη του ανθρώπου να προσφέρει.

Πέρα από την ομιλία του, με την οποία ανέλυσε το έργο του, ο ποδοσφαιριστής, μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά του σχολείου.

Με τη φετινή δράση του σχολείου υπό την ονομασία «Μαζί χτίζουμε όνειρα!» οι άνθρωποι του σχολείου ευελπιστούν όπως καταφέρουν να ανακαινίσουν και να εξοπλίσουν το σχολείο Sunrise Preparatory School στο Kwahu Adawso, στην Γκάνα.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Για να εκπληρώσουν το πιο πάνω όνειρο, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, έχουν ετοιμάσει διάφορα χειροποίητα προϊόντα, όπως βραχιόλια, κολιέ, μπρελόκ, κάρτες, κλειδοστάτες, ρολόγια τα οποία θα πουληθούν σε παζαράκι στο χώρο του σχολείου, την ερχόμενη Πέμπτη 25/04/24, στις 07:30-08:30.

Να σημειωθεί ότι το Γ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δράσεις για στήριξη των χωριών της Γκάνα. Κατά την περσινή σχολική χρονιά το σχολείο κατάφερε με τη συλλογή προϊόντων που κατασκεύασαν τα παιδιά, να επιδιορθώσει μια γεώτρηση στο χωριό Adankwa στην Γκάνα, με την οποία προμηθεύονται καθαρό νερό δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, όπως και το να εξοπλίσει με βιβλιοθήκες, πόρτες και παράθυρα το σχολείο Gyeke Darko M στο χωριό Kyereban».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσιμο καλοκαίρι για την επιστροφή του Απόλλωνα στις... «εργοστασιακές ρυθμίσεις»-ThemaSports
21/05 @ 22:30

Κρίσιμο καλοκαίρι για την επιστροφή του Απόλλωνα στις... «εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Άνοιξε... διάπλατα η πόρτα εξόδου στον Απόλλωνα, αφού σήμερα αποτέλεσαν και επίσημα παρελθόν οκτώ ποδοσφαιριστές και έπεται συνέχεια!

Απόλλωνας για Φιλιώτη-ThemaSports
21/05 @ 17:48

Απόλλωνας για Φιλιώτη

Ο Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης αποχωρεί από τον Απόλλωνα με την ομάδα της Λεμεσού να τον ευχαριστεί για όσα πρόσφερε με την πιο κάτω ανάρτηση:

Παρελθόν 8 ποδοσφαιριστές!-ThemaSports
21/05 @ 16:07

Παρελθόν 8 ποδοσφαιριστές!

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα.

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το τιμ του Απόλλωνα-ThemaSports
21/05 @ 14:36

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το τιμ του Απόλλωνα

Ο επικεφαλής αποκατάστασης στο ιατρικό τιμ του Απόλλωνα, Χρήστος Εμμανουήλ ανακοίνωσε την αποχώρηση του με ανάρτηση στα σόσιαλ.

Απόλλων: Το παλεύει… -ThemaSports
17/05 @ 21:06

Απόλλων: Το παλεύει…

Ο Απόλλωνας δεν παράτησε την περίπτωση του Γκόντσγουιλ Εκπολό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ