Ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας και του Σωματείου της Ανόρθωσης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Χωρίς να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση, τα πράγματα φαίνεται να είναι δύσκολα, αλλά το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Ανορθωσιάτες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι ακόμη και το 2019 όταν η κατάσταση ήταν χειρότερη, με τη βοήθεια του απλού του κόσμου ανατρέψαμε την κατάσταση, οδηγήσαμε το καράβι σε ήρεμα νερά, διεκδικήσαμε πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν και την μεθεπόμενη πήραμε το κύπελλο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πρέπει να δώσουμε επιπρόσθετο χρόνο να δούμε τη θα φέρουν οι νέες εξαγγελίες της διοίκησης για οικονομική ενίσχυση και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Ανορθωσιάτες για να σώσουμε αυτό το ιστορικό σωματείο».

Για το ότι πρέπει να υπάρξει μόνιμη λύση και πως δεν γίνεται κάθε φορά να συνεισφέρει ο κόσμος: «Η επόμενη μέρα πρέπει να κάνουμε πιο χαμηλό προϋπολογισμό ώστε να μην έχουμε αυτό το έλλειμμα που θα έχει η φετινή χρονιά. Μιλούν οι αριθμοί. Όταν τα έσοδά σου είναι 6-7 εκατομμύρια ευρώ, τόσα πρέπει να είναι και ο προϋπολογισμός. Εάν έρθουν περισσότερα έσοδα και επιτυχίες, τοτε και μόνο πρέπει να ανεβαίνει ο προϋπολογισμός. Θεωρώ πως δεν πρέπει να κλείσουμε σε κανέναν την πόρτα που θέλει να βοηθήσει».

«Αν έρθουν προτάσεις προς το καλό συμφέρον της Ανόρθωσης, είμαι σίγουρος ότι θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση εάν αξιολογηθεί ως σωστή. Πάντοτε δεν είναι άσπρο και μαύρο τα πράγματα. Όποιος θέλει να προσφέρει πρέπει να τον ακούσουμε προσεκτικά, τι έχει να προσφέρει, τι προτάσεις θα φέρει και ανάλογα θα αποφασίσουμε. Είμαστε καταδικασμένοι να σώσουμε αυτό το σωματείο, το μοναδικό στήριγμά μας που φέραμε από την προσφυγιά και είναι μονόδρομος η σωτηρία του σωματείου», πρόσθεσε.

Για τους χειρισμούς του παρελθόντος: «Ένα πράγμα που δεν θα κάνω και δεν έκανα ποτέ, είναι να επιρρίψω ευθύνες. Τις αλήθειες ο κόσμος μπορεί να έρθει στη Γενική Συνέλευση και να τις ζητήσει και να τις ακούσει. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω προηγούμενους παράγοντες που προσπάθησαν να βοηθήσουν. Φτάνουμε σε σημείο με κάποιες άτυχες στιγμές να γίνονται αυτά. Είχαμε φανταστική πορεία, είχαμε λάθη, ατυχίες, χάθηκαν πόντοι στα τελευταία λεπτά. Εάν αυτά τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά και διεκδικούσαμε διακρίσεις τώρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και δεν θα ερχόταν αυτή η κρίση. Δεν είναι δικαιολογία αλλά δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις αποφάσεις της διοίκησης. Άλλο να είσαι στα διοικητικά εκεί που βράζει το σίδερο και άλλο να κρίνεις τις αποφάσεις όταν είσαι απ’ έξω. Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπουμε εμείς οι απλοί οπαδοί της Ανόρθωσης που είμαστε απ’ έξω του χορού».

«Διαφορετικά είναι τα δεδομένα και τα έσοδα όταν είσαι εντός στόχων και αλλιώς όταν είσαι εκτός. Αν τώρα η ομάδα διακρινόταν θα συνέχιζε με συνεχόμενα sold out και θα έρχονταν και πολλά έσοδα από άλλους τρόπους στο σωματείο. Δεν μου αρέσει να βλέπουμε στο παρελθόν και πρέπει να βρούμε τις λύσεις ώστε η ομάδα στη νέα σεζόν να κτιστεί και να αρχίσει σε μια πιο καλή και υγιή κατάσταση», υπογράμμισε ακολούθως.

Αν μπορεί να βρεθεί το ποσό που ζητά η Ανόρθωση: «Υπάρχει, αλλά και η διοίκηση κάνει και επιπρόσθετες κινήσεις με τις οποίες άρχισε πριν από λίγο καιρό. Πρέπει να δούμε εάν αυτό το πλάνο μπορεί να υλοποιηθεί ή όχι από την διοίκηση».

Για τον Γιάννο Οκκά: «Τα τρία παιχνίδια που ήταν στο πάγκο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Όλοι κρίνονται από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα και μέχρι στιγμής έχουν θετικό αντίκτυπο στην πορεία του Γιαννάκη Οκκά στην ομάδα μας. Υπάρχουν αξιόλογοι και Κύπριοι και ξένοι. Πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αξιολογηθούν. Αυτό ισχύει και για τον Οκκά και πρέπει να δούμε τις εμφανίσεις και τα επόμενα αποτελέσματα. Υπάρχουν απουσίες, προβλήματα, πρέπει να ληφθούν και αυτά υπόψη και να αξιολογηθεί σωστά η κατάσταση για να δούμε εάν θα συνεχίσουμε με τον Οκκά».

«Θεωρώ πως για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα, διαχρονικά χρειάζονται και οι Κύπριοι παίκτες και αυτό το δείξαμε και στο παρελθόν. Θυμηθείτε όταν η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ σάρωναν τους τίτλους πόσους Κύπριους είχαν. Ο Παναγιώτου της Ομόνοιας του δόθηκε η ευκαιρία όταν εγώ ήμουν πρόεδρος και μου είχε πει ο Γιούργκεν Στρέπελ ότι αυτό το παιδί θα γίνει σπουδαίος παίκτης όπως και ο Μιχάλης Ιωάννου. Δεν έχουμε τον επενδυτή όπως ο Άρης, η μόνη διέξοδος να πρωταγωνιστήσεις είναι να βρεις τους κατάλληλους Κύπριους και να υπάρχει ένα μείγμα με καλούς ξένους. Πρέπει να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά, αν δεν έρθει επιτυχία τον επόμενο χρόνο όμως να μην τους… πυροβολήσουμε. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία και να κάνουμε υπομονή για να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Χρειάζεται ένα μίγμα καλών ξένων με Κύπριους παίκτες. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια», σημείωσε επίσης.

Για τις υπόλοιπες ομάδες του σωματείου στα άλλα αθλήματα: «Ονειρεύομαι μια Ανόρθωση που θα αγωνίζεται αξιοπρεπώς σε όλα τα αθλήματα και θα μας κάνει περήφανους. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βλέπουμε όλα μαύρα αν μία χρονιά δεν πάρουμε τίτλους».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίστηκε η γενική συνέλευση στην Ανόρθωση -ThemaSports
23/05 @ 21:30

Ορίστηκε η γενική συνέλευση στην Ανόρθωση

Μετά και την παραχώρηση των μετοχών Πουλλαΐδη στο σωματείο, ορίστηκε γενική συνέλευση

Ανόρθωση: Στο σωματείο οι μετοχές του Πουλλαΐδη - Τι αποφασίστηκε-ThemaSports
23/05 @ 20:46

Ανόρθωση: Στο σωματείο οι μετοχές του Πουλλαΐδη - Τι αποφασίστηκε

Ανακοίνωση από την Ανόρθωση σχετικά με τις μετοχές του κυρίου Πουλλαίδη

Κάθονται ξανά για το πολύκροτο θέμα των μετοχών Πουλλαϊδη… -ThemaSports
23/05 @ 08:36

Κάθονται ξανά για το πολύκροτο θέμα των μετοχών Πουλλαϊδη…

Στην χθεσινή συνεδρία το ΔΣ του σωματείου της Ανόρθωσης, δεν έλαβε απόφαση αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την πρόταση Πουλλαίδη. Για μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας στο σωματείο…

Ανόρθωση για Κορέια: «Δεν μίλησε και ούτε πρόκειται να μιλήσει με άλλη ομάδα»-ThemaSports
21/05 @ 19:42

Ανόρθωση για Κορέια: «Δεν μίλησε και ούτε πρόκειται να μιλήσει με άλλη ομάδα»

Η Ανόρθωση εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του Άντερσον Κορέια.

Αινιγματικό ποστάρισμα με... άρωμα Ανόρθωσης για Τσίκο (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 09:47

Αινιγματικό ποστάρισμα με... άρωμα Ανόρθωσης για Τσίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αινιγματικό μήνυμα στα social media από τον Τσίκο Μπάνζα...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ