«ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ»

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Κορυφαίοι Αντισφαιριστές 2023 η Ραλούκα Σερμπάν και ο Στυλιανός Χριστοδούλου  

Το Αριστείο της ΟΑΚ στον Νώντα Μεταξά

Μεταθανάτια Τιμητική Διάκριση στον Ντίνο Μιχαηλίδη

Τιμήθηκαν οι Κυριάκος Ζήσιμος και Γιώργος Βασιλειάδης

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), στην παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Κυπριακού Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στο “Lemon Park”, την ετήσια εκδήλωση «Ημέρα του Τένις», στο πλαίσιο της οποίας απονεμήθηκαν τα βραβεία των αρίστων αθλητών για το 2023. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Γεώργιος Χρυσοστόμου, η Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Κάλλη Χατζηιωσήφ, και εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρoς του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Δημήτρης Λεοντής έκανε αναφορά και συνεχάρη τους  αντισφαιριστές για τις επιτυχίες τους κατά το 2023 τόσο στις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών όσο και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Καταθέτοντας ένα μικρό απολογισμό των σημαντικότερων ενεργειών που έχουν γίνει αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανακαίνισης του Εθνικού Κέντρου Τένις, τη φιλοξενία στην Κύπρο του Officiating Congress της Διεθνούς Ομοσπονδίας στη Λάρνακα, τα πρώτα βήματα οργάνωσης του Wheelchair Tennis στην Κύπρο, που συνοδεύτηκε από την ένταξη της ΟΑΚ στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ), καθώς και στην αύξηση των διεθνών πρωταθλημάτων που διοργανώνονται στην Κύπρο από την ITF και την Tennis Europe. 

Στον χαιρετισμό της η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συνεργασία ΚΟΑ-ΟΑΚ, και για την ολοκλήρωση μιας καθόλα επιτυχημένης χρονιάς που ταυτόχρονα αποτελεί και το σημείο εκκίνησης για τα επόμενα βήματα προόδου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο ΚΟΑ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά της ΟΑΚ και ανοίγει τους ορίζοντες για να ενταχθεί υπό τη σκέπη της Ομοσπονδίας το νέο για την Κύπρο άθλημα του Padel, με ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αξιωματούχοι της ΚΟΕ και του ΚΟΑ, τα Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ, o Επίτιμος Πρόεδρος ΟΑΚ κ. Φίλιος Χριστοδούλου, και οι πρώην Πρόεδροι ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και Πάμπος Στυλιανού. Παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, η κα Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη (Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), ο κ. Γιώργος Χρυσοστόμου (Πρεσβευτής Fair Play), εκπρόσωποι κομμάτων, και εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, γονείς, προπονητές, αθλητές και φίλοι του αθλήματος.

Μεταθανάτια Διάκριση στον Ντίνο Μιχαηλίδη
Σημαντικότερη και πιο συγκινητική «στιγμή» της βραδιάς η απονομή μεταθανάτιας τιμητικής διάκρισης στον Ντίνο Μιχαηλίδη τέως Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην παρουσία της συζύγου του Τασούλας Μιχαηλίδη και της κόρης του Νικολέτας Μιχαηλίδου. Προβλήθηκε μικρή ταινία στην οποία παρουσιάστηκαν οι σημαντικότεροι σταθμοί στην 60χρονη πορεία του ως αθλητή, προπονητή, εκπαιδευτικού και αθλητικού παράγοντα. Αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ, ο Πρόεδρος Δημήτρης Λεοντής σημείωσε τα ακόλουθα : «Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, υπήρξε ένας άνθρωπος που σημάδεψε τον κυπριακό αθλητισμό, με την ανιδιοτελή του προσφορά από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπήρξε Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής την πενταετία 2016-2020. Ανέκαθεν ήταν κοντά στην ΟΑΚ, υποστηρίζοντας το άθλημα μας, και πίστευε στις προοπτικές που είχε η χώρα μας στο Τένις». 
Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους της οικογένειας του τιμώμενου, η κόρη του Νικολέτα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε την ΟΑΚ για την απόφαση της και κάλεσε όλους τους νέους αντισφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ντίνου Μιχαηλίδη βιώνοντας τον αθλητισμό στο πλαίσιο του Ολυμπισμού και των Αρχών και Αξιών που πρεσβεύει.

Αριστείο της ΟΑΚ στον Νώντα Μεταξά 
Το Δ.Σ. της ΟAK αποφάσισε και απένειμε το “Αριστείο της ΟΑΚ” για το 2023, την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ομοσπονδίας, στον τέως Πρόεδρο της ΟΑΚ κ. Νώντα Μεταξά για την προσφορά του στον Αθλητισμό γενικά και στην Αντισφαίριση ειδικότερα.
Ανάμεσα στα άλλα πολλά σημαντικά που έγιναν κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του, ο Νώντας Μεταξάς πέτυχε την μετακίνηση του Ο.Α.Λάρνακας σε νέες μοντέρνες εγκαταστάσεις σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.  Επίσης έγινε αναβάθμιση των γηπέδων του Ο.Α. Πάφου. Από το 2020 έχει διοριστεί μέλος της Επιτροπής Καταστατικού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Τιμήθηκαν οι Κυριάκος Ζήσιμος και Γιώργος Βασιλειάδης
Η ΟΑΚ απένειμε τιμητική διάκριση στον Κυριάκο Ζήσιμο ως πρωτεργάτη της παράκτιας Αντισφαίρισης στην Κύπρο (Beach Tennis. Ο κ. Ζήσιμος, τo 2005 έφερε και ανέπτυξε το άθλημα στην Κύπρο το 2005 και έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς στην Επιτροπή Παράκτιας Αντισφαίρισης της ΟΑΚ από τη δημιουργία της, μέχρι και πέρυσι που αποφάσισε να παραδώσει τη σκυτάλη.

Ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ και επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, βραβεύτηκε από την Tennis Europe ο Επιδιαιτητής Γιώργος Βασιλειάδης για την πολύχρονη προσφορά του ως Επιδιαιτητής σε Κύπρο και Ευρώπη. Το βραβείο παρέδωσε στον Γιώργο Βασιλειάδη ο κ. Ντίμπα Λάιφμαν (Marketing Manager of Tennis Europe).

Κορυφαίοι η Ραλούκα Σερμπάν και ο Στυλιανός Χριστοδούλου
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικό δίπλωμα της ΟΑΚ και δόθηκαν τα χρηματικά βραβεία στους «Αριστείς Αθλητές 2023», με βάση το Ενιαίο Σχέδιο Κινήτρων της ΟΑΚ, το οποίο επιχορηγεί ο ΚΟΑ, οι τέσσερις κορυφαίοι αντισφαιριστές ανά ηλικιακή κατηγορία για την περασμένη χρονιά. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία σε 10 ηλικιακές κατηγορίες (Ανδρών/Γυναικών/Εφήβων/Νεανίδων).

Κορυφαία Αντισφαιρίστρια για το 2023 αναδείχτηκε η Ραλούκα Σερμπάν η οποία το 2023 τερμάτισε στην 179η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Γυναικών (WTA) και στην 1η θέση της Παγκύπριας Κατάταξης Γυναικών. Οι σημαντικότερες επιτυχίες της σε διεθνή πρωταθλήματα Γυναικών το 2023 στο Απλό ήταν: WTA $60,000 Irapuato,Mexico (φιναλίστ), W $25,000 Alaminos,Κύπρος (φιναλίστ), WTA $60,000 Caserta, Italy (φιναλίστ), WTA $60,000 Rome, Italy (φιναλίστ) , WTA $115,000 BCR Iasi, Romania (ημιτελικός).

Αντισφαιριστής της χρονιάς αναδείχτηκε ο Στυλιανός Χριστοδούλου το 2023 τερμάτισε στην 1109 θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Ανδρών (ATP) και στην 995η θέση στο Διπλό. Είναι βασικό μέλος της εθνικής ομάδας Ανδρών και με τη συμμετοχή του στην ομάδα Davis Cup, τον Ιούνιο 2023, η Κύπρος κατάφερε να προκριθεί από τον 3ο Όμιλο στον 2ο  Όμιλο της Ευρωπαϊκής Ζώνης. Κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Απλό στους ΑΜΚΕ 2023 στη Μάλτα καθώς επίσης και την 1η θέση στο Διπλό στα Επαγγελματικά Πρωταθλήματα Ανδρών Μ15 στη Λάρνακα τον Μάρτιο 2023 και στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο 2023

Κορυφαίος Έφηβος 2023 αναδείχτηκε ο Ανδρέας Τίμινη . Ολοκλήρωσε το 2023 στην 169η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη Αγοριών (-18) και την 1η θέση στην Παγκύπρια Κατάταξη Αγοριών (-18). Σήμερα βρίσκεται στην 96η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη Αγοριών (-18).

Κορυφαία Νεάνιδα 2023 αναδείχτηκε η Νίνα Ανδρονίκου. Στο τέλος του 2023, τερμάτισε στην 104η θέση της Ευρωπαϊκής Κατάταξης Κοριτσιών (-16) και στην 1η θέση της Παγκύπριας Κατάταξης Κοριτσιών (-16). Σήμερα βρίσκεται στην 60η  θέση της Ευρωπαϊκής Κατάταξης Κοριτσιών (-16).

Μετά από εισήγηση του Συνδέσμου Προπονητών Αντισφαιρίσεως Κύπρου και έγκριση του Δ.Σ. της ΟΑΚ, βραβεύτηκε ο Marc Pataki, (προπονητής της Raluca Serban), ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς με βάση τα κριτήρια επιλογής του καλύτερου προπονητή της χρονιάς του ΣΠΑΚ.  
Προπον

Βραβεύτηκαν επίσης οι κορυφαίοι αθλητές του Beach Tennis καθώς και οι κορυφαίοι ανά ηλικιακή κατηγορία βετεράνοι αθλητές. 

Ακολουθούν όλες οι «Βραβεύσεις ΟΑΚ 2023»
Αριστείο ΟΑΚ : Νώντας Μεταξάς
Μεταθανάτια Τιμητική Διάκριση : Ντίνος Μιχαηλίδης
Τιμητική Βράβευση : Κυριάκος Ζήσιμος
Τιμητική Βράβευση από Tennis Europe : Γιώργος Βασιλειάδης
«Αντισφαιριστής της Χρονιάς» 2023 : Στυλιανός Χριστοδούλου
«Αντισφαιρίστρια της Χρονιάς» 2023 : Ραλούκα Σερμπάν 
Καλύτερος Έφηβος Αντισφαιριστής 2023: Ανδρέας Τίμινη    
Καλύτερη Νεάνιδα Αντισφαιρίστρια 2023: Νίνα Ανδρονίκου
«Προπονητής της Χρονιάς» 2023: Marc Pataki (προπονητής Ραλούκα Σερμπάν)

Βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία (τέσσερις πρώτοι):
Ανδρών: 1. Νικήτα Σκλεαρένκο, 2. Στυλιανός Παπαμιχαήλ, 3. Ανδρέας Παπαδόπουλος, 4. Ανδρέας Σταύρου
Εφήβων U18:    1. Ανδρέας Τίμινη, 2. Νικήτα Σκλεαρένκο, 3. Ανδρέας Παπαδόπουλος, 4. Κωνσταντίνος Μεγάλεμος
Αγοριών U16: 1. Κωνσταντίνος Μεγάλεμος, 2. Αχιλλέας Μακρής, 3. Μάρκος Ιακωβίδης, 4. Ανδρεανός Κυριακίδης
Αγοριών U14: 1. Μιχάλης Γενεθλίου, 2. Ανδρέας Μονογιός, 3. Άθως Καρακατσιάνης, 4. Βασίλης Βραχίμης και Νικόλας Λοττίδης (ισοβαθμία)
Αγοριών  U12: 1. Γιάννης Λεοντής, 2. Κρίστοφερ Αθηνάκης, 3. Αναστάσης Μωσαϊκός, 4. Μάριος Χατζηχάννας 
Γυναικών: 1. Ραλούκα Σερμπάν, 2. Ντάρια Φρέιμαν, 3. Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 4. Μαρία Κοβάσεβιτς και Εύα Πάνοβα (ισοβαθμία)
Νεανίδων U18: 1. Έμμα Φαντούση, 2. Μαρία Κοβάσεβιτς, 3. Ελεωνόρα Φωτίου, 4. Κλειώ Μαρία Ιωάννου    
Κοριτσών U16: 1. Νίνα Ανδρονίκου, 2. Εύα Πάνοβα, 3. Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, 4. Ελεωνόρα Φωτίου
Κοριτσιών U14: 1. Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, 2. Μαίρυλιν Σεραφείδου, 3. Χρύσα Μάιρα Τιτοπούλου, 4. Άννα Μαρία Ηλία
Κοριτσιών U12: 1. Θέλμα Χρυσάφη, 2. Νάντια Τζάσερ, 3. Ζωή Νόλα, 4. Βαλέρια Καμίνσκαγια

Για σημαντικές επιτυχίες σε πρωταθλήματα στο εξωτερικό βραβεύτηκαν επίσης οι : 1. Όλγα Ντανίλοβα, 2. Νικόλας Πετούσης, 3. Στυλιανός Χριστοδούλου.

Κατηγορίες Seniors : 
Άνδρών : Γιάννης Δράκος (30+), Ανδρέας Μιχαηλίδης (35+), Γιάννης Μισιρλής (40+), Αντώνης Αντωνίου (40+), Αντρέι Ναρούτσκι (45+), Ζαχαρίας Αμύρωτος (50+), Ανδρέας Γεωργιάδης (55+), Χάικ Αστζιάν (70+).
Γυναικών : Φρόσω Ππέκρη (30+), Νίνα Ντούποβετς (40+), Μιχαέλα Οριτσεάνου (45+), Μόνικα Αουάτ (90+)
Beach Tennis : 
Ανδρών: 1. Έρικ Γρηγορίου & Ραφαήλ Κασινόπουλος, 2. Ανδρέας Θαλασσινός & Μάριος Βυρίδης
Γυναίκες : 1. Μαριάννα Τσακκιστού & Μιχαέλα Οριτσεάνου, 2. Ελπίδα Σάββα & Θέκλα Μάρκου

Βραβείο Εφήβων-Νεανίδων U12-U18 : Δύο εισιτήρια εισόδου Roland Garros 2025 (ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους τέσσερις καλύτερους κάθε κατηγορίας): Κωνσταντίνος Μεγάλεμος

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση-ThemaSports
20/04 @ 20:04

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση

Με τέρμα του Χάιντουκ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός κέρδισε με 28-27 την Sabbianco Ανόρθωση, στον πρώτο τελικό της σειράς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης».

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ