Η UEFA ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι τρεις αναμορφωμένες διοργανώσεις της τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η UEFA γνωστοποίησε το καλεντάρι σε Champions League, Europa League και Conference League για τη σεζόν 2024-2025, το οποίο αποτυπώνει και τις μεγάλες αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη νέα σεζόν.

Η πιο σημαντική εξ αυτών αφορά το τέλος των οκτώ ομίλων και την έναρξη της εποχής του ενός ομίλου, καθώς και οι "αποκλειστικές εβδομάδες", ήτοι μία εβδομάδα με παιχνίδια μόνο μιας διοργάνωσης.

Η φάση πρωταθλήματος στις δύο πρώτες διοργανώσεις θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου με τη διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής, ενώ αυτή της τρίτης στα μέσα Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής.

Η "αποκλειστική εβδομάδα" του Champions League αφορά την 1η αγωνιστική, όταν θα διεξαχθούν αγώνες την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη μεταξύ 17 και 19 Σεπτεμβρίου. Ομοίως, την Τετάρτη και την Πέμπτη Σεπτεμβρίου της επόμενης εβδομάδας θα διεξαχθούν μόνο αγώνες της πρεμιέρα του Europa League, ενώ η εβδομάδα του Conference League περιορίζεται σε μία ημέρα, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και την τελευταία αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, τα προκριματικά αρχίζουν στις 9 Ιουλίου, με το Euro 2024 να βρίσκεται σε εξέλιξη, και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου με τα playoffs. Τα νοκ άουτ των τριών διοργανώσεων αρχίζουν τον Φεβρουάριο, χωρίς να υπάρχει η καθιερωμένη διακοπή μηνών για τις δύο πιο σημαντικές διοργανώσεις.

Τέλος, το Super Cup Ευρώπης θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου.

Το καλεντάρι του Champions League

cal

Το καλεντάρι του Europa League 2024-2025

cal

Το καλεντάρι του Conference League 2024-2025

cale

Sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!-ThemaSports
03/05 @ 00:57

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ η Τσέλσι, πλησιάζοντας τις θέσεις της Premier League που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 23:18

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ κατηγόρησε ευθέως τον αγγλικό Τύπο, που σε κάθε μεταγραφική περίοδο βγάζει… στο σφυρί όλο του το ρόστερ.

Αυτά είναι τα τέσσερα παιχνίδια που «πόνταρε» ο Τονάλι: Πόσο έπαιξε, αν σκόραρε και τι έκανε η Νιούκαστλ;-ThemaSports
02/05 @ 23:04

Αυτά είναι τα τέσσερα παιχνίδια που «πόνταρε» ο Τονάλι: Πόσο έπαιξε, αν σκόραρε και τι έκανε η Νιούκαστλ;

Τέσσερα παιχνίδια, «πονταρίσματα» που δεν θυμάται, όλα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο, με κοινό χαρακτηριστικό τους να κερδίσει η Νιούκαστλ. Ο Σάντρο Τονάλι μίλησε ανοιχτά για το στοίχημα και όσα… πρόλαβε να παίξει στην Premier League!

Απίστευτη «επίθεση» του Σούνες στον Σαλάχ: «Ο πιο ατομιστής που έχω δει ποτέ, θυμάστε τι συνέβη με τη Γιουνάιτεντ;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 22:10

Απίστευτη «επίθεση» του Σούνες στον Σαλάχ: «Ο πιο ατομιστής που έχω δει ποτέ, θυμάστε τι συνέβη με τη Γιουνάιτεντ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απασφάλισε κατά του Μοχάμεντ Σαλάχ ο Γκρέιαμ Σούνες, τον χαρακτήρισε «ατομιστή» και «αδιάφορο», είπε πως δεν «παλεύει» για τη Λίβερπουλ και ανέφερε μία ιστορία με τον Λισάντρο Μαρτίνες στο «Ολντ Τράφορντ»!

Τεν Χαγκ για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ: «Μιλάμε κάθε μέρα με τον νέο τεχνικό διευθυντή, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο»-ThemaSports
02/05 @ 21:14

Τεν Χαγκ για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ: «Μιλάμε κάθε μέρα με τον νέο τεχνικό διευθυντή, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο»

Τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ διέψευσε ο Έριν τεν Χαγκ, ο οποίος δήλωσε πως έχει καθημερινή επαφή με τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τζέισον Γουίλκοξ.

Ο Κόντε απομακρύνεται από τη Νάπολι και πλησιάζει στην Τσέλσι!-ThemaSports
02/05 @ 19:42

Ο Κόντε απομακρύνεται από τη Νάπολι και πλησιάζει στην Τσέλσι!

Η υποψηφιότητα του Αντόνιο Κόντε για τον πάγκο της Νάπολι έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος, με τον έμπειρο προπονητή να βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Τσέλσι.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ