Ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 86’, ο αγχωμένος Άρης κράτησε το μηδέν και επιστρέφει σε τελικό μετά από 14 χρόνια για να διεκδικήσει το όνειρο 54 ετών!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πρώτη φάση ανήκε στους Θεσσαλονικείς καθώς στο 8' με το σουτ του Σουλεϊμάνοφ εντός περιοχής να φεύγει εκτός εστίας με τους Αγρινιώτες ν' απαντoύν στο 20' όταν ο Μαυρίας σέντραρε με στόχο τον Καρέλη αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στον Κουέστα.

Μετά το μισάωρο, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν ν' ανεβάσουν την ένταση και το σουτ του Σαμόρα στο 32' έφυγε άουτ ενώ στο 38' ο Οντουμπάτζο έβγαλε παράλληλη πάσα για τον Κοσταρικανό επιθετικό που έκανε προβολή στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Τσάβες έδιωξε σε κόρνερ. Μάλιστα, ο Αργεντινός πορτιέρε του «Τίτορμου» φώναξε «παρών» στο 45', πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση σε μακρινό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του βάζοντας αλλαγή μετά τη μία ώρα αγώνα τους Ζοάο Πέδρο - Χουάνπι και απείλησε στο 64' με γύρισμα του Μαυρία από τα δεξιά αναγκάζοντας τον Κουέστα να επέμβει με διπλή προσπάθεια πριν μπουν στη φάση Πέδρο και Σενγκέλια.

Ο Παναιτωλικός έψαχνε το γκολ που θα του επέτρεπε να στείλει το ματς στην παράταση και έχασε σπουδαία φάση στο 86' με την κεφαλιά του Ντουάρτε έπειτα από κόρνερ του Χουάνπι να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Μάλιστα, ο Άρης έχασε σπουδαία φάση στις καθυστερήσεις για ένα γκολ καθώς ο Νταρίντα άντεξε το μαρκάρισμα του Τσιγγάρα και πέφτοντας σούταρε προ της μικρής περιοχής με το δεξί αλλά ο Τσάβες έσωσε την εστία του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και το τελικό σφύριγμα του ρέφερι Παπαπέτρου επισφράγισε το μηδέν για Άρη και Παναιτωλικό και την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» -σε συνδυασμό με τη νίκη τους (0-1) στο Αγρίνιο- σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2010, όπου θα διεκδικήσουν το πρώτο τους τρόπαιο από το μακρινό 1970 απέναντι στον Παναθηναϊκό (σ.σ στις 18 Μαΐου).

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (Ζουλ 90+1'), Βέλεθ (Ρόουζ 90'), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Σαβέριο 79'), Μανού Γκαρθία (Φετφατζίδης 60'), Σαμόρα, Μορόν (Ανσαριφάρντ 80').

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (Λομόνακο 80'), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (Τσιγγάρας 81'), Φρ. Ντουάρτε (Χουάνπι 61'), Σενγκέλια (Ντίας 72'), Καρέλης (Ζοάο Πέδρο 61').

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Aνατροπή και... φαβορί για Μπάλντοκ!-ThemaSports
03/05 @ 23:23

Παναθηναϊκός: Aνατροπή και... φαβορί για Μπάλντοκ!

Ο Παναθηναϊκος έχει μπει πλέον δυνατά για την απόκτηση του Τζόρτζ Μπάλντοκ...

Πανσερραϊκός: Λύθηκε και επίσημα το συμβόλαιο του Ουάρντα-ThemaSports
03/05 @ 19:41

Πανσερραϊκός: Λύθηκε και επίσημα το συμβόλαιο του Ουάρντα

Ο Πανσερραϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Αμρ Ουάρντα για τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playouts της Stoiximan Super League.

Στα... όρια του ο Πάμπλο Γκαρσία με ΟΥΑΡΝΤΑ - Τον «τελείωσε» η διοίκηση πριν την τελευταία αγωνιστική!-ThemaSports
03/05 @ 17:21

Στα... όρια του ο Πάμπλο Γκαρσία με ΟΥΑΡΝΤΑ - Τον «τελείωσε» η διοίκηση πριν την τελευταία αγωνιστική!

Ούτε μία ισχυρή προσωπικότητα όπως ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, δεν μπόρεσε να τα... βγάλει πέρα με τον Αμρ Ουάρντα, με τη διοίκηση της ομάδας να φτάνει στα όρια της όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας Sportime.gr και να τον αποδεσμεύει πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα!

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία-ThemaSports
03/05 @ 08:26

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία

"Ορφανός" ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας και στο τιμόνι της για το προσεχές φιλικό με την Γερμανία αναμένεται να βρεθεί ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος.

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 08:01

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (3/5), με χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποθεώνουν την αποστολή των "ερυθρόλευκων" μετά την νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!-ThemaSports
03/05 @ 00:48

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA, μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ