Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, επέβαλε ποινή 10 αγώνων και πρόστιμο στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Ντε Λούκας Πέρεζ για το σοπβαρό επεισόδιο με τον παίκτη του Απόλλωνα, Έλιελ Πέρετζ, στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Ο δεύτερος τιμωρήθηκε με πρόστιμο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το σχετικό απόσπασμα στην ανακοίνωση της ΚΟΠ:

«Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του Διαιτητή ZUFFERLI LUCA κατά του PERETZ ELIEL Ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού που αποβλήθηκε γιατί μετά το τέλος του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου προκάλεσε λεκτικά αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον αγώνα Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάσης, περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού/21.02.2024.
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του Διαιτητή ZUFFERLI LUCA κατά του DE LUCAS PEREZ LUIYI RAMON Ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Λεμεσού που αποβλήθηκε γιατί μετά το τέλος του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου κλώτσησε και γρονθοκόπησε με δύναμη και βιαιότητα αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Επίσης μετά το τέλος του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούσας ομάδας ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (κατά την διάρκεια της σύρραξης μεταξύ των ποδοσφαιριστών και παραγόντων των διαγωνιζομένων ομάδων κτύπησε στο πρόσωπο και τραυμάτισε τον ποδοσφαιριστή) κατά παράβαση των άρθρων 9(στ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Κυπέλλου COCA-COLA A’ Β’ Κατηγορίας Β’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού/21.02.2024.
Απόφαση: Αποκλεισμός από δέκα αγώνες και πρόστιμο. Η ποινή αποκλεισμού συντρέχει συντρέχει μαζί με την ποινή των 2 αγώνων στα πλαίσια της αποβολής του ποδοσφαιριστή με κόκκινη κάρτα».

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης για Ντε Λούκας:

«Ο ποδοσφαιριστής De Lucas Perez Luiyi Ramon αντιμετωπίζει την κατηγορία της αντιαθλητικής συμπεριφοράς και ειδικότερα του γεγονότος ότι μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλου Απόλλωνα – ΑΕΛ στις 21/2/2024, είχε αποβληθεί επειδή γρονθοκόπησε με δύναμη και βιαιότητα αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Ο ποδοσφαιριστής παραπέμπεται από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα κατά παράβαση των άρθρων 9(στ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών.

Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, το οποίο παρουσιάστηκε ενώπιον μου, η παραπομπή έγινε από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα στη βάση τόσο της έκθεσης του παρατηρητή όσο και του φύλλου αγώνος.

Ο ποδοσφαιριστής μέσω του Γενικού Διευθυντή της ΑΕΛ με επιστολή ημερομηνίας 4/3/2024, εκφράζει την παραδοχή του για το αναφερόμενο συμβάν και παράλληλα αναφέρεται σε ισχυρισμό του ποδοσφαιριστή, ότι η συμπεριφορά του ήταν αποτέλεσμα πρόκλησης εκ μέρους του ποδοσφαιριστή, εναντίον του οποίου έγινε η επίθεση.

Τα ίδια γεγονότα αναφέρονται και σε γραπτή απολογία του ποδοσφαιριστή ημερομηνίας 4/3/2024, μέσα από την οποία εκφράζει την λύπη του και ταυτόχρονα την μεταμέλεια του για το συμβάν, με την επισήμανση ότι ήταν δέκτης λεκτικής πρόκλησης εκ μέρους του αντίπαλου ποδοσφαιριστή.

Είχα την ευκαιρία να εξετάσω όλο το υλικό το οποίο έχω ενώπιον μου συμπεριλαμβανομένης της παραδοχής του ποδοσφαιριστή, της απολογίας του και της μεταμέλειας του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή ήταν παντελώς απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ειδικότερα ο τρόπος της επίθεσης και το γρονθοκόπημα του αντίπαλου ποδοσφαιριστή, έγινε με εξαιρετικά βίαιο τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για ολική σύρραξη των αντίπαλων ποδοσφαιριστών και παραγόντων.

Το εν λόγω περιστατικό είναι από τα σοβαρότερα που έχουν έλθει ενώπιον μου και αφορούν παραβατική συμπεριφορά ποδοσφαιριστή. Η σοβαρότητα αντικατοπτρίζεται από την ποινή που προβλέπει η σχετική πρόνοια του πειθαρχικού κανονισμού (9στ), όπου αναφέρεται για αποβολή, του αδικοπραγούντος, για δέκα αγώνες όλων των διοργανώσεων ή και για μεγαλύτερη περίοδο και επιβολή προστίμου τουλάχιστον €1,200.

Προς όφελος του ποδοσφαιριστή λαμβάνω υπόψη μου την άμεση παραδοχή του, την απολογία του και την ειλικρινή μεταμέλεια του, σε συνδυασμό με το λευκό ποινικό μητρώο του.

Από την άλλη όμως θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία προσβάλλει το ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου ενώ τέτοιου είδους συμπεριφορές οδηγούν στην δημιουργία σοβαρών επεισοδίων στους αγωνιστικούς χώρους.

Συνοψίζοντας όλα τα πιο πάνω, και λαμβάνοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη μου, έχω αποφασίσει να επιβάλω την ελάχιστη ποινή που προβλέπεται από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, δηλαδή την αποβολή του ποδοσφαιριστή για 10 αγώνες όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ και €1,200 πρόστιμο. Η πιο πάνω ποινή των 10 αγώνων να συντρέχει μαζί με την ποινή των 2 αγώνων στα πλαίσια της αποβολής του με κόκκινη κάρτα.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, πλην του αυτομάτου αποκλεισμού, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

Η πιο πάνω χρηματική ποινή με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό προς όλους, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, φιλάθλους κλπ, δεδομένου ότι οι όποιες ενέργειές τους, ενδεχομένως πολλές φορές να προκαλούν και/ή να υποθάλπουν τη βία στους αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα θα ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα στο μέλλον».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβάδισμα πρόκρισης για την Πάφο, όμως την άλλη Τετάρτη θα είναι ΑΛΛΟ ματς...-ThemaSports
10/04 @ 23:38

Προβάδισμα πρόκρισης για την Πάφο, όμως την άλλη Τετάρτη θα είναι ΑΛΛΟ ματς...

Έστω και δύσκολα, η Πάφος FC πήρε το ζητούμενο κόντρα στον Απόλλωνα και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενόψει του επαναληπτικού της 17ης Απριλίου στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Ωραίο σκηνικό με Στεπίνσκι και παίκτη του Άρη! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
10/04 @ 19:47

Ωραίο σκηνικό με Στεπίνσκι και παίκτη του Άρη! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ένα ωραίο στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο στάδιο «Αλφαμέγα», κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής βόλτας των παικτών του Άρη και της Ομόνοιας.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα ΤΡΙΑ γκολ, το χαμένο πέναλτι, η αποβολή και οι καλύτερες φάσεις στο Άρης-Ομόνοια!-ThemaSports
10/04 @ 22:03

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα ΤΡΙΑ γκολ, το χαμένο πέναλτι, η αποβολή και οι καλύτερες φάσεις στο Άρης-Ομόνοια!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του αποψινού πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου ανάμεσα στον Άρη και την Ομόνοια που διεξήχθη στο στάδιο «Αλφαμέγα».

ΠΑΡΤΙ με νέα ΤΡΙΑΡΑ για την Ομόνοια απέναντι στον Άρη και ΚΛΕΙΔΩΣΕ την πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ!-ThemaSports
10/04 @ 21:54

ΠΑΡΤΙ με νέα ΤΡΙΑΡΑ για την Ομόνοια απέναντι στον Άρη και ΚΛΕΙΔΩΣΕ την πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ!

Μία επιβλητική Ομόνοια κυριάρχησε απένατι στον απογοητευτικό Άρη, τον οποίο συνέτριψε με 0-3 στο στάδιο «Αλφαμέγα» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κυπέλλου και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό ενόψει του επαναληπτικού της 17ης Απριλίου στο ΓΣΠ!

ΚΥΠΕΛΛΟ: Τα φώτα σε «Στέλιος Κυριακίδης» και «Αλφαμέγα»  -ThemaSports
10/04 @ 09:10

ΚΥΠΕΛΛΟ: Τα φώτα σε «Στέλιος Κυριακίδης» και «Αλφαμέγα»

Ημέρα Κυπέλλου η σημερινή, αφού θα γίνουν οι πρώτοι ημιτελικοί σε «Στέλιος Κυριακίδης» και «Αλφαμέγα».

Διαιτητές ημιτελικής φάσης Κυπέλλου Coca - Cola-ThemaSports
09/04 @ 14:04

Διαιτητές ημιτελικής φάσης Κυπέλλου Coca - Cola

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των πρώτων ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου Coca – Cola.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ