Η απόφαση του ΔΣ της ΚΟΠ για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων ήταν επιβεβλημένη, είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, ανέφερε ότι «έπρεπε να κάνουμε άμεσα κάτι γιατί τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν σήκωναν άλλες αναβολές», σημείωσε, αναφερόμενος σε συνεχόμενα περιστατικά βίας στα γήπεδα που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών και άλλων που βρίσκονταν στους αγωνιστικούς χώρους.

«Θεωρούμε ότι με την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων διευκολύνουμε την Αστυνομία στην αστυνόμευση των αγώνων. Δεν θα χρειάζεται να κάνει διαχωρισμό των κερκίδων, να επιβλέπει πορείες οπαδών σε άλλες πόλεις, σε άλλα γήπεδα σε εκτός έδρας αγώνες, αποφεύγονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ φιλάθλων διαφορετικών ομάδων στα γήπεδα. Ελπίζουμε ότι θα είναι ένα μέτρο, το οποίο να φέρει άμεσα αποτελέσματα», είπε.

Ο κ. Σιαμπουλλής σημείωσε ότι το μέτρο «δεν ήταν κάτι που θέλαμε», καθώς, όπως ανέφερε, κανένας υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο. «Όμως, κάποια πράγματα είσαι αναγκασμένος να τα προχωρήσεις, προκειμένου να αποφύγεις τα χειρότερα», είπε.

Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στα γήπεδα, είπε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαντήσει η Αστυνομία και οι αρχές των σταδίων. «Η ΚΟΠ δεν έχει τον ρόλο της αστυνομίας. Το ποιοι ευθύνονται είναι γενικότερο (θέμα), υπάρχει γενικότερα μια έξαρση της βίας στην κοινωνία μας, όχι μόνο στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο είναι προέκταση της κοινωνίας, είναι κομμάτι της κοινωνίας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να ενώσουν δυνάμεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, «να βρούμε λύσεις, για να μην απομακρύνουμε στο τέλος τους καλούς φιλάθλους και να νικήσουν οι χούλιγκανς. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις των ομάδων στην απόφαση της ΚΟΠ, είπε ότι η απόφαση στο ΔΣ της ΚΟΠ ήταν ομόφωνη. «Οι ομάδες δικαιούνται ασφαλώς να έχουν τις απόψεις τους, όμως όταν το θέμα τέθηκε ενώπιον του ΔΣ της ΚΟΠ όλες οι ψήφοι ήταν θετικές», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ομάδες που θα χάσουν έσοδα με αυτό το μέτρο, κυρίως μικρές ομάδες που περίμεναν να παίξουν με ομάδες που έχουν πολλούς φιλάθλους. «Όμως, το ΔΣ της ΚΟΠ παίρνει αποφάσεις και οφείλουν όλοι να τις σεβαστούν», είπε.

Στο μεταξύ, πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν βανδαλισμοί στο κτήριο της ΚΟΠ, με αναγραφή συνθημάτων, με αφορμή την απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων. Οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί άμεσα, ενώ το θέμα διερευνά η Αστυνομία που μετέβη στο σημείο.

Πηγή: ΚΥ.Π.Ε.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ-ThemaSports
29/04 @ 21:45

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!-ThemaSports
26/04 @ 13:53

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 9ης (Α’ όμιλος) & 12ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 12:08

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
24/04 @ 09:48

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Η μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ! -ThemaSports
19/04 @ 11:42

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 8ης (Α’ όμιλος) & 10ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)-ThemaSports
18/04 @ 13:37

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 10ης  αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το β’ όμιλο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ