Εκτός έδρας νίκη με 54-69 πέτυχε ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας για να φτάσει στο 11/11 στην Stoiximan Basket League. Οι πράσινοι δεν ενθουσίασαν, αλλά έκακαν το καθήκον τους. Ο Αταμάν προσπάθησε να μοιράσει τον χρόνο, αναλογιζόμενος την κούραση των παικτών του.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο πρώτος γύρος της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό AKTOR να μετράει το απόλυτο 11/11, μετά και από την εκτός έδρας νίκη του (54-69) επί του Προμηθέα Πάτρας. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία προέρχεται από τρεις σημαντικές εκτός έδρας νίκες στην EuroLeague και πήγε στο Δημήτρης Τόφαλος χωρίς τον Ματίας Λεσόρ, δεν ενθουσίασε, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε.
Ο Τούρκος τεχνικός προσπάθησε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, αναλογιζόμενος την κούραση των παικτών του. Ιδιαίτερα θετική η παρουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος επανήλθε στο rotation των ξένων στο πρωτάθλημα στη θέση του Κάιλ Γκάι.
Ο Ισπανός φόργουρντ αγωνίστηκε για και μέτρησε 13 πόντους (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/4 βολές), 4 ριμπάουντ και έδειξε ξανά καλή αμυντική συμπεριφορά. Στους 15 πόντους ο Κέντρικ Ναν. Αθόρυβος αλλά άκρως αποτελεσματικός ο Κώστας Σλούκας με 6 πόντους (1/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα και 1 λάθος σε 22'21".
Από πλευράς ηττημένων έλαμψε ο Κρις Κόφι, που πέτυχε πληθωρικό double-double με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ. Για 32'32" χρειάστηκε να μείνει ο Άντονι Κάουαν, ο οποίος είχε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, αλλά και 9 λάθη.
Ο αγώνας
Με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει τέσσερις ασίστ στα τέσσερα πρώτα καλάθι του Παναθηναϊκού AKTOR, οι πράσινοι βρέθηκαν στο +5 (6-11) στα μέσα της πρώτης περιόδου και στο +3 (15-18) στο φινάλε του δεκαλέπτου.
Η διαφορά των φιλοξενούμενων έφτασε στους 9 πόντους (19-28) στο 14'30" με τους Ερνανγκόμε, Μήτογλου, Μπαλτσερόφσκι και Ναν να προσφέρουν όλοι λύσεις στο σκοράρισμα. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 17΄ ο Προμηθέας έτρεξε ένα 8-0 σερί και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (27-28), προτού προσπεράσει με 31-30 στα 1'27" πριν την ανάπαυλα.
Το τριφύλλι έκλεισε το πρώτο μέρος σε δύο καλάθια από Αντετοκούνμπο και Ναν για το 31-34 (20'). Το ψεγάδι των φιλοξενούμενων ήταν τα μακρινά σουτ, καθώς είχαν μόλις 1/10 τρίποντα στο εικοσάλεπτο. Βέβαια, και οι Πατρινοί δεν ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα (2/9 τρίποντα).
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχτισε διψήφιο προβάδισμα στην τρίτη περίοδο (44-54, 30'), βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια (4/9 τρίποντα) και 10 ακόμα πόντους από τα 7 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Πατρινοί σε αυτή την περίοδο.
Η κούραση των δύο ομάδων έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην τέταρτη περίοδο, με τους πράσινους να μην δυκολεύονται όμως να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος, Τηγάνης, Θεονάς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 31-34, 44-54, 54-69.
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 18/36 δίποντα, 3/21 τρίποντα, 9/17 βολές, 44 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 20 επιθετικά), 6 ασίστ, 25 λάθη, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 20/34 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 5/13 βολές, 29 ριμπάουντ (16 αμυντικά - 13 επιθετικά), 19 ασίστ, 16 λάθη, 12 κλεψίματα, 2 μπλοκ.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 12η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στην Πάτρα τον ΠΑΟΚ (30/12, 17:15), ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR θα παίξει με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά (31/12, 17:15).
Πηγή: sport24.gr
Οι οπαδοί της ΕΝΠ περίμεναν πως μετά την περσινή... μυθιστορηματική παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία που εξασφαλίστηκε μετά από χιτσκοκικό φινάλε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ότι τα παθήματα θα γίνονταν μαθήματα και πως φέτος η κατάσταση θα ήταν αλλιώς.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/11 @ 08:08
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μαγικά με 41 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ στη νίκη των Μπακς επί των Μπουλς (126-110), ανοίγοντας ιδανικά την υπεράσπιση του NBA Cup. Φοβερός και ο Μάιλς Τέρνερ.
07/11 @ 19:45
Με νίκη της ΕΘΑ μέσα στο Λευκόθεο επί του ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα, ξεκίνησε η 6η αγωνιστική για την 1η φάση της ECOMMBX Basket League.
07/11 @ 15:11
Μια ανάρτηση με πολλαπλούς αποδέκτες και αινιγματικό περιεχόμενο πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προκαλώντας ερωτηματικά για το αν συνδέεται με τις τρέχουσες εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ.
06/11 @ 16:57
Ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό και επίσημα ότι ανανέωσε την συνεργασία του μέχρι το 2027 με τον Σλούκα
05/11 @ 14:04
Ο Νίκολα Κάλινιτς τόνισε ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα πρέπει να "χτυπήσει" τον Παναθηναϊκό στη ρακέτα, λόγω των απουσιών που έχει στην φροντ λάιν.
04/11 @ 17:22
Με στόρι στο Instagram ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα, τονίζοντας πως απομένει η απόκτηση ενός ψηλού καθώς «έχουμε 12 και είναι όλοι τραυματίες».
BEST OF THEMASPORTS