Themasports teamΟ Ιβάν Γιοβάνοβιτς συμπλήρωσε στη Χάιφα 100 αγώνες στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έφυγε από τη νίκη από τη Χάιφα απέναντι στη Μακάμπι (0-0) στο 100ο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του, αυτό ωστόσο δεν αναιρεί ούτε κατά το ελάχιστο το απόλυτα θετικό πρόσημο της παρουσίας του στον πάγκο του «τριφυλλιού».
Ο Σέρβος προπονητής αναμόρφωσε τους «πράσινους», τους χάρισε το 2022 τον πρώτο τους τίτλο με την κατάκτηση του Κυπέλλου, τους κατέστησε διεκδικητές του πρωταθλήματος μετά από χρόνια, ενώ τους επανέφερε σε ευρωπαϊκούς ομίλους μέσα στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο. Ταυτόχρονα δημιούργησε ένα σύνολο που έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο, ανέδειξε παίκτες και επανέφερε το κλαμπ σε μια κανονικότητα. Ίσως όμως το πιο σημαντικό από όλα να είναι πως επανέφερε την αισιοδοξία και την πίστη στις τάξεις των φιλάθλων, που τον εμπιστεύονται απόλυτα και δικαίως.
Από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 και το 4-0 στο ντεμπούτο του απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, που έμοιαζε ως… τρέιλερ για αυτά που έρχονταν, μέχρι και σήμερα, το διάγραμμα του Παναθηναϊκού με τον ασπρομάλλη προπονητή στον πάγκο του είναι ξεκάθαρο ανοδικό. Ταυτόχρονα, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του «διδάσκει» πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το ποδόσφαιρο, τον σεβασμό στον αντίπαλο και την... αυτοκριτική πριν από οποιαδήποτε κριτική.
Σε αυτά τα 100 παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετρά 58 νίκες, 22 ισοπαλίες και 20 ήττες με τέρματα 144 υπέρ και 62 κατά. Στη Super League μετράει 45 νίκες, 17 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 78 αγώνες (115-47 τα γκολ), ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας το οποίο κατέκτησε το 2022 με τον Παναθηναϊκό, έχει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα σε 12 αγώνες (18-4 τα γκολ). Στην Ευρώπη έχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 9 ματς (11-11).
«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήθελα να είμαι παρών στην διαδικασία ανάκαμψης μιας ομάδας. Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Χαίρομαι τις στιγμές που περνάω με τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου. Αξίζει κάθε λεπτό η παραμονή μου στον Παναθηναϊκό και πρέπει να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα αυτό. Φυσικά και στη διοίκηση. Οι απαιτήσεις και οι ευθύνες μεγαλώνουν συνεχώς και θέλω να είμαι αντάξιος αυτών. Είτε τους ανθρώπους που συνεργάζομαι είτε τους φιλάθλους μας», είπε χθες για το ορόσημο που έφτασε και έδειξε πως έχει όρεξη και φιλοδοξίες για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στη… δεύτερη εκατοντάδα αγώνων του στον πάγκο των «πράσινων».
sport-fm.gr
Με αφορμή την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων για το έτος 2025, που είναι παράλληλα και η τελευταία πριν το τέλος του πρώτου γύρου, συγκεντρώσαμε τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 μετά το πέρας των πρώτων 10 αγωνιστικών και ετοιμάσαμε μία... ειδική βαθμολογία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/11 @ 20:58
Τα νέα δεν είναι καλά για τον Λούκας Βιγιαφάνιες ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο τελευταίο ματς της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό.
12/11 @ 20:47
Μεταξύ των δύο διακοπών για τις Εθνικές ομάδες στον Παναιτωλικό δεν έχει αλλάξει μόνο ο προπονητής με τον Γιάννη Αναστασίου αντί του Γιάννη Πετράκη.
12/11 @ 20:35
Η Stoiximan Superleague διέκοπη λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και μετά από 10 αγωνιστικές, ο Λεβαδειακός αποδεικνύει γιατί βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.
12/11 @ 20:22
Κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο της σεζόν στην Stoiximan Super League ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Δέκα αγωνιστικές έχουν περάσει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι 14 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή έχουν παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής από όσα αναμένεται να μας προσφέρουν μέχρι το τέλος της τον ερχόμενο Μάιο.
12/11 @ 20:04
Ο Λεβαδειακός εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα και πέντε παίκτες του βρίσκονται στα... ραντάρ ομάδων της Super League, αλλά και από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sportime.gr. Ανάμεσα τους και ο 25χρονος Κύπριος διεθνής μέσος, Γιάννης Κωστή!
12/11 @ 19:50
O Λορέντσο Πιρόλα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2028, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του.
BEST OF THEMASPORTS