Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο νομικός Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα με τους δυο παίκτες της ΠΑΕΕΚ, Οφουρνάτου και Ονησιφόρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το λόγο που τοποθετήθηκε δημόσια με επιστολή: «Τοποθετήθηκα δημόσια από καθαρά επαγγελματικό ενδιαφέρον. Στην προσωπική μου αντίληψη ανέμενα να γίνουν κάποιες ενέργειες εξαιτίας της εξοντντικής ποινής που επιβλήθηκε στους παίκτες. Θεώρησα χρέος μου να εκφράσω τις δικές μου απόψεις».

Για τη δική του ανάλυση σχετικά με την υπόθεση: «Μιλούμε για ένα κανονισμό που πρωτοεισάχθηκε στους πειθαρχικούς κανονισμούς της ομοσπονδίας για πρώτη φορά το 2015. Αναδιαμορφώθηκε ο κανονισμός το2016 και είναι ο ίδιος έκτοτε. Θεώρησα ότι ήταν σωστό να αναδείξω αυτό το ζήτημα. Η ΚΟΠ δεν έχει μηχανισμό διερεύνησης αυτών των ζητημάτων τα οποία είναι πολύ σοβαρά και θεωρούνται ποινικά αδικήματα. Στην έκθεση της UEFA αναφέρεται σε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Υπάρχουν στοιχεία στοιχηματικής δραστηριότητας όμως δεν υπάρχουν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία που να οδηγούν σε δια βίου αποκλεισμού ποδοσφαιριστές. Τίποτα συγκεκριμένο στοιχείο δεν υπήρξε για τους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Η αναφορά στα ονόματα όχι μόνο των δυο αυτών παικτών δίνεται υπό την έννοια ότι θεωρούνται ενδιαφερόμενα πρόσωπα, χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν τη συμμετοχή σε αλλοίωση του αποτελέσματος.

Αν κάποιος παίκτης έκανε λάθος δεν σημαίνει ότι συμμετέχει σε χειραγώγηση ενός αγώνα. Δεν μπορεί αυτό μόνο του να είναι ικανό να οδηγήσει σε δια βίου αποκλεισμού. Έγινε έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία διόρισε ερευνών λειτουργό για να προβεί στη δική του έρευνα. Αυτό σύμφωνα με τον Νόμο δεν σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κατέληξε σε ένα συμπέρασμα στη βάσει κάποιων δεδομένων χωρίς να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές να απαντήσουν. Ο Αθλητικός Δικαστής θεώρησε ότι η έρευνα του λειτουργού ήταν να φωτίσει την έκθεση της UEFA. Όταν υπάρχει σύγκρουση των εθνικών νομοθεσιών μαζί με κανονισμούς αθλητικών ομοσπονδιών. Εδώ υπάρχει σύγκρουση των κανόνων τους κράτους μαζί με τους κανόνες που διαμορφώνει μια διεθνής οντότητα για τη διεξαγωγή του αθλήματος. Έχουμε μια απόφαση που είναι εντελώς αναιτιολόγητη».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αν παίζει για δύο αποτελέσματα»-ThemaSports
26/04 @ 13:32

«Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αν παίζει για δύο αποτελέσματα»

Ο τεχνικός της ΠΑΕΕΚ, Βασίλης Βούζας παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM.

Βούζας: «Έπρεπε να παίξει λίγο πιο απελευθερωμένα η Εθνική - Δεν χρειάζονταν πέντε υψηλόσωμοι αμυντικοί»-ThemaSports
17/11 @ 14:15

Βούζας: «Έπρεπε να παίξει λίγο πιο απελευθερωμένα η Εθνική - Δεν χρειάζονταν πέντε υψηλόσωμοι αμυντικοί»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ, Βασίλης Βούζας, ο οποίος μίλησε για την Εθνική μας ομάδα και σχολίασε το χθεσινό της παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανία.

Αποχωρεί μετά από 13 μήνες ο Νικολάου!-ThemaSports
06/11 @ 20:08

Αποχωρεί μετά από 13 μήνες ο Νικολάου!

Η ΠΑΕΕΚ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Νίκο Νικολάου.

Ενημέρωση για Τίμπλινγκ: «Εντοπίστηκε ένα πρόβλημα υγείας που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης»-ThemaSports
03/10 @ 12:59

Ενημέρωση για Τίμπλινγκ: «Εντοπίστηκε ένα πρόβλημα υγείας που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης»

Ενημέρωση από την ΠΑΕΕΚ για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τίμπλινγκ.

«Ο αποκλεισμός είναι εξοντωτική ποινή, να γίνουν πιο ανθρώπινοι και πιο λογικοί οι κανονισμοι»-ThemaSports
12/09 @ 11:14

«Ο αποκλεισμός είναι εξοντωτική ποινή, να γίνουν πιο ανθρώπινοι και πιο λογικοί οι κανονισμοι»

Αθώωση αποφάσισε το εφετείο για τους δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ, Πίτερ Οφορνάντου και Κύπρο Ονησιφόρου, που τιμωρήθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή με ισόβιο αποκλεισμό. Στο πλαίσιο αυτό,ο νομικός του ΠΑΣΠ, Λούης Χατζηδημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ