Συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Εφετείου της ΚΟΠ η εκδίκαση της έφεσης των δύο ποδοσφαιριστών Κύπρου Ονησιφόρου και Odera Peter Ofornadu, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβιο αποκλεισμό από τον αθλητικό δικαστή στις 11/07/2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την απόφαση του Αριστοτέλη Βρυωνίδη αμφότεροι είχαν εμπλοκή στη χειραγώγηση του αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και της Ανόρθωσης.

Με την παρούσα ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών επιθυμεί να τονίσει ότι περιμένει από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΚΟΠ, αφενός να εξετάσει όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της ομοσπονδίας και τα σοβαρά θέματα που εγείραμε και αφετέρου να δώσει το αναφαίρετο δικαίωμα στους δύο ποδοσφαιριστές να παραθέσουν τις θέσεις τους, όπως πρέπει να συμβαίνει σε μία δημοκρατική διαδικασία.

Σε αυτό το σημείο θεωρούμε πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Ευθυμίου, αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στις 18/07/2023 στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση». Επί του θέματος και μετά από ερώτηση, ο κ. Ευθυμίου, δήλωσε:

«Εκείνο το οποίο είναι πολύ σημαντικό και έχει δίκιο ο Σπύρος και πρέπει να του το αναγνωρίσω είναι ότι λέει ‘ότι έχουν δικαστεί χωρίς να ακουστούν’ (σ.σ οι δύο ποδοσφαιριστές). Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν δίκαζα εγώ ως πρόεδρος των δικαστικών επιτροπών, δεν δέχτηκα ποτέ να δικάσω άνθρωπο αν δεν ήταν μπροστά μου, αν δεν ήταν οι μάρτυρες εκεί, και της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης. Και ήταν μπροστά μου όταν του έλεγα, από αυτά που άκουσα δεν μπορώ να σε καταδικάσω, είσαι αθώος. Ήταν μπροστά μου, όμως, και όταν του έλεγα, κύριε έχω πειστεί ότι είσαι ένοχος και είμαι υποχρεωμένος με βάση τον νόμο και το καταστατικό να σε τιμωρήσω, σου επιβάλλω εξάμηνο αποκλεισμό. Και τον έβλεπα στα μάτια και του το έλεγα.

Όταν ήμουν εγώ δικηγόρος της ΚΟΠ, ότι έκανα εγώ ως πρόεδρος δικαστικής επιτροπής το έκανε και η ΚΟΠ. Πέρασαν κορυφαίοι πρόεδροι δικαστικών επιτροπών. Μετά η ΚΟΠ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων, αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό της και να μην ακούει κανέναν και ο δικαστής της να δικάζει με βάση τα χαρτιά που έχει μπροστά του, πράγμα με το οποίο με δηλώσεις που έκανα εγώ πριν δύο μήνες είπα ότι, όσον αφορά εμένα, δεν θα καθόμουν ποτέ να δικάσω άνθρωπο χωρίς να τον βλέπω.

Είναι ο κανονισμός της ΚΟΠ, αλλά ο Σπύρος έχει δίκιο στο εξής: όταν αποφασίζεις και έχεις μπροστά σου να επιβάλεις μια ποινή τόσο σοβαρή, διότι δεν υπάρχει πιο σοβαρή, πρέπει να τους δεις, πρέπει να τους ακούσεις. Αν αποδειχθεί ότι ο αθλητικός δικαστής δεν είχε μπροστά του αυτά που έπρεπε, θα κάνω ό,τι πρέπει για να δικαιωθούν οι ποδοσφαιριστές και να ξανά ακουστούν. Δεν μπορείς να δικάσεις κάποιον αν δεν τον ακούσεις…».

«Δεν θα είχαμε διαιτητές και ποδοσφαιριστές»
Είναι, λοιπόν, καίριας σημασίας οι δύο ποδοσφαιριστές να ακουστούν ενώπιον του Εφετείου ώστε από τη μία να υπάρχει σφαιρική εικόνα των γεγονότων και από την άλλη διότι αυτό απαιτεί η δικαστική διαδικασία. Αυτό το μήνυμα έστειλε και με δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Νεοφυτίδης:

«Ο ΠΑ.Σ.Π. δεν αποδέχεται να δικάζονται μέλη του εν τη απουσία τους και με μόνη ένδειξη την απόδοσή τους στο γήπεδο. Αν για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία μετά από ενδεδειγμένη έρευνα τότε ο σύνδεσμος θα τον διαγράψει και θα πρέπει να πληρώσει και το ανάλογο τίμημα. Υπάρχουν, ωστόσο, αμέτρητα παραδείγματα ποδοσφαιριστών ακόμη και διαιτητών τόσο στην Κύπρο και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό με γκάφες μεγατόνων, που για πολλούς έχει υπάρξει και η ανάλογη μουρμούρα μεταξύ οπαδών και διοικήσεων των ομάδων. Αλίμονο αν όλοι αυτοί καταδικάζονταν για στήσιμο αγώνα με αναφορές βασισμένες μόνο στην απόδοσή τους. Δεν θα είχαμε διαιτητές και ποδοσφαιριστές».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραμένει στην ΠΑΕΕΚ ο Πασιαρδής-ThemaSports
26/05 @ 12:45

Παραμένει στην ΠΑΕΕΚ ο Πασιαρδής

Η ΠΑΕΕΚ συνεχίζει με τον Χρίστο Πασιαρδή στο ρόστερ της

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από την ΠΑΕΕΚ για τη σημαία του Ψευδοκράτους στον αγώνα Γαλατάσαραϊ-Σίβασπορ-ThemaSports
06/05 @ 15:49

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από την ΠΑΕΕΚ για τη σημαία του Ψευδοκράτους στον αγώνα Γαλατάσαραϊ-Σίβασπορ

Με ανάρτηση της στα social media η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την ομάδα της Γαλατάσαραϊ που επέτρεψε να περάσει στο γήπεδο της σημαία του Ψευδοκράτους στον αγώνα με τη Σίβασπορ και μάλιστα να τοποθετηθεί σε ευκρινές σημείο στην εξέδρα.

«Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αν παίζει για δύο αποτελέσματα»-ThemaSports
26/04 @ 13:32

«Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αν παίζει για δύο αποτελέσματα»

Ο τεχνικός της ΠΑΕΕΚ, Βασίλης Βούζας παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM.

Βούζας: «Έπρεπε να παίξει λίγο πιο απελευθερωμένα η Εθνική - Δεν χρειάζονταν πέντε υψηλόσωμοι αμυντικοί»-ThemaSports
17/11 @ 14:15

Βούζας: «Έπρεπε να παίξει λίγο πιο απελευθερωμένα η Εθνική - Δεν χρειάζονταν πέντε υψηλόσωμοι αμυντικοί»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ, Βασίλης Βούζας, ο οποίος μίλησε για την Εθνική μας ομάδα και σχολίασε το χθεσινό της παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανία.

Αποχωρεί μετά από 13 μήνες ο Νικολάου!-ThemaSports
06/11 @ 20:08

Αποχωρεί μετά από 13 μήνες ο Νικολάου!

Η ΠΑΕΕΚ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Νίκο Νικολάου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ