Ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ Τάκης Αντωνίου μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Για τον αποψινό επαναληπτικό με τη Γάνδη και τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για την πρόκριση: «Είναι δύσκολη η αποστολή. Σήμερα, με τις πολλές κουβέντες που κάναμε για τον αποψινό αγώνα, δέχθηκα την εξής ερώτηση. Μα δεν ήταν επικίνδυνο αυτό που έκανε ο Σα Πίντο δηλώνοντας ότι μπορούμε και θα περάσουμε; Η απάντηση μου είναι πως οι πιθανότητες μεγαλώνουν όταν ολόκληρο το περιβάλλον το πιστεύει και στέλνει θετικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι περισσότερες οι πιθανότητες πρόκρισης. Κάτω από πενήντα τοις εκατό, αλλά πρέπει να τις κυνηγήσουμε και να πιστέψουμε για αυτό αυτός ο άνθρωπος φρόντισε να στείλει αισιόδοξα μηνύματα από την αρχή. Αν δεν επιτευχθεί τι γίνεται; Απογοήτευση θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς αν δεν τα καταφέρουμε. Ο στόχος είναι να μεγιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητές μας για την ανατροπή και την πρόκριση μετά από το αποτέλεσμα (0-2) στο Βέλγιο».

«O ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος οι παίκτες να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να πλησιάζουν στην περιοχή και να μην κάνουν λάθη, να αποφευχθούν φάσεις που θα φέρουν τον αντίπαλο κοντά στο γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ πράγματι ήταν πολύ καλός στο γήπεδο, οι παίκτες είχαν συγκέντρωση όταν κρατούσαν την μπάλα. Δεν μπορούμε να τον πνίξουμε τον αντίπαλο, χρειάζεται λογική, σύνεση, μεγάλη πειθαρχία και απόλυτη προσοχή, ώστε όταν δείξει επιθετικότητα ο ΑΠΟΕΛ να προσπαθήσει να βρει το γκολ, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα χρειαστεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη η ομάδα. Δεν χρειάζεται πίεση, το ξέρουν οι παίκτες μα και ο κόσμος που έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοια ματς. Κατανοούν τι σημαίνει συμπαράσταση και πως δεν παίζουμε μόνοι μας. Την ίδια στάση πιστεύω θα έχουν και απόψε. Όταν δουν πως έχει δυσκολίες οι ομάδα θα προσπαθήσουν να την ανεβάσουν ψυχολογικά. Το μοναδικό βέβαιο είναι αυτό και δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό για τη στάση του κόσμου».

Για Σαρφό, Πέτροβιτς και Φετφατζίδη: «Αν δεν παίξει από την αρχή σε κάποιο σημείο θα φανεί χρήσιμος ο Σαρφό. Ο Πέτροβιτς έδειξε πως είναι και αυτός εγκεφαλικός παίκτης, προσφέρει σιγουριά, ηρεμία, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις, τοποθετείται έγκαιρα. Θέλοντας και μη ο ΑΠΟΕΛ κάποια στιγμή θα δείξει επιθετικότητα. Θέλει ανατροπή, θα επιτεθεί, αλλά την ώρα που χάνεται η μπάλα πρέπει να σκέφτονται σωστά οι παίκτες, να είναι συγκεντρωμένοι. Ο Φετφατζίδης δεν ήταν άσχημος προχθές, απλά είχε εκείνη τη φάση που τον στιγμάτισε. Πιστεύω θα προσφέρει πολλά στη συνέχεια και σήμερα πρέπει να του δείξει την αγάπη και τη συμπαράστασή του κόσμος είτε παίξει βασικός, είτε μπει στη συνέχεια».

Για τον Σα Πίντο: «Εγώ στέκομαι σε δύο σημεία. Στους τέσσερις – πέντε πρώτους αγώνες, κατάφερε να τους κερδίσει. Στον έκτο αγώνα, θύμισε τον ΑΠΟΕΛ των καλών ημερών του και μας ικανοποίησε ποιοτικά στο γήπεδο, έστω κι αν έχασε. Άρα βάσει αυτών, το πρόσημο είναι πολύ θετικό και ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια, ό,τι κι αν γίνει απόψε. Δεν έχει σημασία για τον προπονητή και τους παίκτες αν δεν περάσουμε απόψε. Η συνέχεια θα έχει σημασία…».

Για το αν ήταν αποτέλεσμα έλλειψης συγκέντρωσης η ήττα στο πρώτο ματς: «Δεν ήταν θέμα συγκέντρωσης αλλά συγκυριών. Ήταν μια κακή στιγμή στο πρώτο γκολ, έγινε η κόντρα της χρονιάς. Το δεύτερο γκολ ήταν αποτέλεσμα του ότι πήραν αυτοπεποίθηση οι παίκτες της Γάνδης αφότου άνοιξε το σκορ. Δεν ήταν αποτέλεσμα αποσυγκέντρωσης του ΑΠΟΕΛ ή κατάρρευσης. Το 0-2 ήταν υπερβολικό σε σχέση με την εικόνα που είχαμε».

Αν χρειάζεται ενίσχυση ο ΑΠΟΕΛ: «Θα φανείς τη συνέχεια. Δεν είναι σωστό να πώ αυτή τη στιγμή την άποψή μου. Έχω άποψη, αλλά έχουμε κρίσιμο αγώνα απόψε. Υπάρχουν ένα-δυο πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για ενίσχυση».

Για την πίεση: «Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν πίεση οι ομάδες, αλλά ο ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή την έχει και ελπίζουμε απόψε να τα καταφέρει, αλλά είναι καλό να παθαίνει η ομάδα να αντιμετωπίζει την πίεση επιλύοντας προβλήματα».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωσε τον Corbu ο ΑΠΟΕΛ-ThemaSports
08/07 @ 20:38

Ανακοίνωσε τον Corbu ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, Marius Corbu.

Τόσα ζήτησε ο Πετρίδης για τον Ντβάλι!-ThemaSports
08/07 @ 18:58

Τόσα ζήτησε ο Πετρίδης για τον Ντβάλι!

Ο μάνατζερ του Λάσα Ντβάλι, Λάσα Οντιλάνζε παραχώρησε δηλώσεις σε ιστοσελίδα στη Γεωργία σχετικά με το ποσό που έδινε η ομάδα της Ιαπωνίας στον ΑΠΟΕΛ για να αποκτήσει τον Ντβάλι.

«Δεν υπήρχε ενδιαφέρον μόνο από την Ιαπωνία για τον Ντβάλι, αλλά...»-ThemaSports
08/07 @ 18:13

«Δεν υπήρχε ενδιαφέρον μόνο από την Ιαπωνία για τον Ντβάλι, αλλά...»

Σε ανάρτησή του που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην «Twitter»), ο δημοσιογράφος Μάρκο Μόλα ανέφερε ότι ο ιαπωνικός σύλλογος Urava Red Diamonds ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Λάσα Ντβάλι.

ΜΑΓΙΕΡ: «Σχεδόν όλος ο κόσμος γνωρίζει το ΑΠΟΕΛ, έχει πολύ μεγάλη ιστορία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 15:27

ΜΑΓΙΕΡ: «Σχεδόν όλος ο κόσμος γνωρίζει το ΑΠΟΕΛ, έχει πολύ μεγάλη ιστορία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Μαξ Μάγιερ, έκανε δηλώσεις στην Cablenet, όπου μίλησε για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Λευκωσίας.

Το μεγάλο κίνητρο του Μάγιερ...-ThemaSports
07/07 @ 22:24

Το μεγάλο κίνητρο του Μάγιερ...

Μιλώντας στην αποψινή εκπομπή της Cablenet το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Μαξ Μάγιερ, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση των «γαλαζοκιτρίνων», τονίζοντας ότι το κίνητρο της Ευρώπης και ειδικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μεγάλο...

ΜΑΓΙΕΡ: «Γι' αυτό είπα ναι στον ΑΠΟΕΛ - Μίλησα με Πετρίδη και κατάλαβα αμέσως πόσο πολύ με θέλουν»-ThemaSports
07/07 @ 22:12

ΜΑΓΙΕΡ: «Γι' αυτό είπα ναι στον ΑΠΟΕΛ - Μίλησα με Πετρίδη και κατάλαβα αμέσως πόσο πολύ με θέλουν»

Ο Γερμανός μέσος του ΑΠΟΕΛ, Μαξ Μάγιερ, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των πρωταθλητών Κύπρου, μιλώντας στην αποψινή εκπομπή της Cablenet.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ