Themasports

Σε μία από τις πιο ιδιαίτερες μεταγραφικές περιόδους των τελευταίων ετών, το Αγγλικό ποδόσφαιρο δείχνει την υπεροχή του, ξοδεύοντας τα περισσότερα λεφτά για την απόκτηση κορυφαίων ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μεταγραφική περίοδος που διανύουμε βρίσκεται πέρα από του στου δρόμου τα μισά, αφού έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα της και με έναν γεμάτο Αύγουστο να βρίσκεται μπροστά μας.

Αυτός ο μήνας αποτελεί την τελευταία πράξη ενός κεφαλαίου που μας εισάγει σε μία νέα εποχή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με καινούργια δεδομένα και την εμφάνιση ενός σημαντικού νέου πόλου.

Βλέποντας τις 25 πιο ακριβές μετακινήσεις παικτών για αυτό το καλοκαίρι, η Premier League έχει ξεκάθαρα την τιμητική της, αφού έχει δαπανήσει τα περισσότερα λεφτά από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό γίνεται περισσότερο διακριτό με την εμφάνιση 15 μεταγραφών, που πραγματοποιήθηκαν από ομάδες της Αγγλίας, στη συγκεκριμένη λίστα.

Η διαφορά, μάλιστα, είναι…χαώδης, αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι τη δεύτερη θέση, σε αυτό κλειστό κλαμπ, έχει η Σαουδική Αραβία με 5 μεταγραφές. Το ένα τρίτο, σε σχέση με το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, παρά τον πακτωλό χρημάτων που διατίθενται να σπαταλήσουν στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα ονόματα που κατέφθασαν εκεί.

Μία ποδοσφαιρική ολιγαρχία, αφού έχουμε, από εκεί και πέρα, δύο συμμετοχές από την Bundesliga και τη Ligue 1, με τους Γάλλους να έχουν μοναδική εκπρόσωπο την Παρί Σεν Ζερμέν. Μόλις μία φορά διακρίνουμε ομάδα από τη La Liga, όμως αρκετά ψηλά, βρισκόμενη στη δεύτερη θέση, μετά τη μεγάλη μεταγραφή του Τζούντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρωτοπόρος των μεταγραφών, Άρσεναλ, και η αγγλική «πολυφωνία»
Πρωταθλήτρια, όμως, στη δαπάνη χρημάτων είναι, μέχρι στιγμής η Άρσεναλ. Μεγαλύτερη από ποτέ η δίψα των «κανονιέρηδων» για την επιστροφή στην κορυφή, πραγματοποίησαν τις πιο ηχηρές κινήσεις του καλοκαιριού, φέρνοντας στο «Emirates» τους Ντέκλαν Ράις και Κάι Χάβερτζ, από Γουέστ Χαμ και Τσέλσι, βγάζοντας από τα ταμεία τους 115 και 75 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα. Την πρώτη και την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή, για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, συνοδεύει αυτή του Γιουριέν Τίμπερ από το «χρυσωρυχείο» του Άγιαξ, βρισκόμενος, ωστόσο, αρκετά πιο κάτω στη λίστα, με 40 εκατομμύρια ευρώ.

Από κοντά Τσέλσι, Τότεναμ, Νιουκάστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο αποκτήσεις ποδοσφαιριστών στην 25άδα. Σχεδόν μόνη ανταγωνίζεται τους Βρετανούς η Αλ Χιλάλ, έχοντας τρεις συμμετοχές στη λίστα. Ο Μάλκομ από τη Ζενίτ, ο Ρούμπεν Νέβες από τη Γουλβς και ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από τη Λάτσιο μετακόμισαν από την Ευρώπη στη Σαουδική Αραβία, έναντι ενός αντιτίμου που σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Αλ Ιτιχάντ και Αλ Αχλί πλαισιώνουν, με μία μεταγραφή, το σύλλογο από τη Ριάντ, την ίδια ώρα που πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε ομάδα από τη Μέση Ανατολή στη συγκεκριμένη λίστα, διακρίνοντας αυτή του Μάλκομ πρώτη, λίγο πριν την πρώτη δεκάδα, ωστόσο. Εφτά από τις δέκα πρώτες κινήσεις προέρχονται από την Αγγλία, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται.

Μιλώντας με καθαρά μαθηματικά, από εκεί και πέρα, από συλλόγους της Premier League έχουν ξοδευτεί 855 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν και βρίσκονται στη λίστα με τις 25 πιο ακριβές. Και εκεί η Σαουδική Αραβία βρίσκεται μίλια μακριά, με 236,7 εκατομμυρίων ευρώ, διαφορά 618,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα πιο «τρελό» το γεγονός ότι το 27%, σχεδόν, της συνολικής δαπάνης των Άγγλων, προέρχεται από την Άρσεναλ, ξοδεύοντας, συνολικά, 230 εκατομμύρια ευρώ.

Στα 116 εκατομμύρια, ήτοι 13,5% η συνεισφορά της Γιουνάιτεντ, 108 εκατομμύρια και 12,6% αυτή της Νιουκάστλ, 97 εκατομμύρια και 11,3% από την πλευρά της Τσέλσι και 86,5 εκατομμύρια, σε συνδυασμό με συμμετοχή της τάξης του 10%, όσον αφορά την παρουσία της Τότεναμ. Ας μην ξεχνάμε και τη μονή παρουσία της Λίβερπουλ, της Γουλβς και της Άστον Βίλα, που ενισχύουν την ποικιλοχρωμία της παρουσίας από το κορυφαίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο κλειστό κλαμπ των Top 25.

Πιο μονότονα τα πράγματα στα υπόλοιπα στρατόπεδα, εκεί όπου η Αλ Χιλάλ προσπαθεί, σχεδόν ολομόναχη, έχοντας 145 εκατομμύρια ευρώ, κάτι παραπάνω από το 60% του ποσού της Αραβικής συμμετοχής στην κορωνίδα του φετινού καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού.

Κάτι λιγότερο από το 20% της πίτας έχει η Αλ Ιτιχάντ (19,7%) και ένα ποσοστό κοντά στο 15% η Αλ Αχλί (14,7%). Όχι πολλά πράγματα, από εκεί και πέρα, 105 εκατομμύρια ευρώ τα έξοδα της Παρί Σεν Ζερμέν, όντας η μόνη Γαλλική ομάδα με δυνατή μεταγραφική παρουσία, όχι μόνο εδώ, αλλά και γενικότερα, λίγο πιο πάνω από τα 103 της Ρεάλ Μαδρίτης, που ολοκλήρωσαν το «μπαμ» με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Αναλυτικά η λίστα με τις 25 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού:

1. Ντέκλαν Ράις από Γουέστ Χαμ σε Άρσεναλ έναντι 115 εκατομμυρίων ευρώ
2. Τζουντ Μπέλιγχαμ από Μπορούσια Ντόρτμουντ σε Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 103 εκατομμυρίων ευρώ
3. Κάι Χάβερτς από Τσέλσι σε Άρσεναλ έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ
4. Ντόμινικ Σομποζλάι από Λειψία σε Λίβερπουλ έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ
5. Μέισον Μάουντ από Τσέλσι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 64,2 εκατομμυρίων ευρώ
6. Σάντρο Τονάλι από Μίλαν σε Νιουκάστλ έναντι 64 εκατομμυρίων ευρώ
7. Κρίστοφερ Ενκουνκού από Λειψία σε Τσέλσι έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ
8. Μανουέλ Ουγκάρτε από Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ
9. Μάλκομ από Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης σε Αλ Χιλάλ έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ
10. Μούσα Ντιαμπί από Λεβερκούζεν σε Άστον Βίλα έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ
11. Ρούμπεν Νέβες από Γουλβς σε Αλ Χιλάλ έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ
12. Αντρέ Ονάνα από Ίντερ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 52,5 εκατομμυρίων ευρώ
13. Κιμ-Μιν Τζάε από Νάπολι σε Μπάγερν Μονάχου έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ
14. Ματέους Κούνια από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Γουλβς έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ
15. Φαμπίνιο από Λίβερπουλ σε Αλ Ιτιχάντ έναντι 46,7 εκατομμυρίων ευρώ
16. Τζέιμς Μάντισον από Λέστερ σε Τότεναμ έναντι 46,3 εκατομμύρια ευρώ
17. Λούκας Ερναντέζ από Μπάγερν Μονάχου σε Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ
18. Χάρβεϊ Μπαρνς από Λέστερ σε Νιουκάστλ έναντι 44 εκατομμυρίων ευρώ
19. Λόις Οπέντα από Λανς σε Λειψία έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ
20. Αλέξις Μακάλιστερ από Μπράιτον σε Λίβερπουλ έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ
21. Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από Λάτσιο σε Αλ Χιλάλ έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ
22. Γιουριέν Τίμπερ από Άγιαξ σε Άρσεναλ έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ
23. Πέδρο Πόρο από Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε Τότεναμ έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ
24. Νίκολας Τζάκσον από Βιγιαρεάλ σε Τσέλσι έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ
25. Ριγιάντ Μαχρέζ από Μάντσεστερ Σίτι Αλ Αχλί έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεν Χαγκ για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ: «Μιλάμε κάθε μέρα με τον νέο τεχνικό διευθυντή, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο»-ThemaSports
02/05 @ 21:14

Τεν Χαγκ για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ: «Μιλάμε κάθε μέρα με τον νέο τεχνικό διευθυντή, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο»

Τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ διέψευσε ο Έριν τεν Χαγκ, ο οποίος δήλωσε πως έχει καθημερινή επαφή με τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τζέισον Γουίλκοξ.

Ο Κόντε απομακρύνεται από τη Νάπολι και πλησιάζει στην Τσέλσι!-ThemaSports
02/05 @ 19:42

Ο Κόντε απομακρύνεται από τη Νάπολι και πλησιάζει στην Τσέλσι!

Η υποψηφιότητα του Αντόνιο Κόντε για τον πάγκο της Νάπολι έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος, με τον έμπειρο προπονητή να βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Τσέλσι.

Premier League: Η αλλαγή στο VAR που έρχεται να... «ταράξει τα νερά»!-ThemaSports
02/05 @ 18:14

Premier League: Η αλλαγή στο VAR που έρχεται να... «ταράξει τα νερά»!

Οι οπαδοί στην Αγγλία θέλουν απεγνωσμένα τη συγκεκριμένη αλλαγή στο VAR, η οποία όμως εξετάζεται ακόμη από τους αξιωματούχους της Premier League και θεωρείται ως τη μεγαλύτερη ανανέωση από τότε που εισήχθη το σύστημα.

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι μένει, αλλά ποιοι... φεύγουν από την ομάδα;-ThemaSports
02/05 @ 17:11

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι μένει, αλλά ποιοι... φεύγουν από την ομάδα;

Ο Τσάβι πείστηκε εν τέλει, να παραμείνει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για ακόμα έναν χρόνο -τουλάχιστον-, όταν και θα λήξει το υπάρχον συμβόλαιο του με τους “μπλαουγκράνα”.

Η Γιουνάιτεντ κρατά τον Τεν Χαγκ γιατί... δεν βρίσκει καλύτερο!-ThemaSports
02/05 @ 16:04

Η Γιουνάιτεντ κρατά τον Τεν Χαγκ γιατί... δεν βρίσκει καλύτερο!

Τα έβαλαν κάτω, τα υπολόγισαν, είδαν τις επιλογές που υπάρχουν στην «αγορά» και... καταλήγουν στην παραμονή Τεν Χαγκ! Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ φέρονται να θεωρούν πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον Ολλανδό αυτή τη στιγμή κι εκείνος ετοιμάζεται να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, παραμένοντας και τη νέα σεζόν στο πόστο του!

Αλλαγή δεδομένων με Ράνγκνικ, απέρριψε την Μπάγερν Μονάχου-ThemaSports
02/05 @ 12:30

Αλλαγή δεδομένων με Ράνγκνικ, απέρριψε την Μπάγερν Μονάχου

Ακόμη μία ανατροπή ήρθε στην υπόθεση προπονητή για την Μπάγερν Μονάχου, αφού ο Ραλφ Ράνγκνικ τελικά απέρριψε τους Βαυαρούς, παρότι όλα έδειχναν πως ήταν ο εκλεκτός της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ