Γιάννης ΙωάννουΗ ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή , αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Συγκεκριμένα, το τελευταίο διπλό των «κιτρινοπράσινων» στο πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας, καταγράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 με σκορ 1-2, για την Α' φάση του πρωταθλήματος της περιόδου 2015-2016!
Έκτοτε η ΑΕΚ σε 14 «επισκέψεις» της στο ΓΣΠ, δεν έχει καταφέρει να πάρει το τρίποντο ούτε μία φορά, αφού μετράει 9 ισοπαλίες και 5 ήττες...
Όμως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Και η προϊστορία μπορεί να έχει τη δική της σημασία, αλλά δεν παίζει ποδόσφαιρο και ούτε κρίνει από μόνη της τους αγώνες. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα υπήρχε λόγος να... ταλαιπωρούνται ομάδες και κόσμος για ματς που θα ήταν χαμένα από χέρι.
Βέβαια, ο ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός ότι θα τα έχει όλα υπέρ του στο μεγάλο ραντεβού της 11ης Μαΐου. Θα παίξει για δύο αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία), θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του που έκανε sold-out σε χρόνο ρεκόρ, την παράδοση με το μέρος του και το... το «know how» σε ματς που κρίνουν τίτλους και είναι αυτονόητο πως δεν ισχύει το... τετριμμένο, ότι σε τέτοια παιχνίδια οι πιθανότητες είναι 50-50, αλλά οι «γαλαζοκίτρινοι» θα έχουν προβάδισμα, έστω και μικρό!
Από την άλλη, η ΑΕΚ η οποία δεν θα έχει ούτε τον κόσμο στο πλευρό της λόγω του μέτρου απαγόρευσης των μετακινήσεων των φιλοξενούμενων οπαδών, ποτέ δεν έφτασε τόσο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο... ονειρεύονται χρόνια στη Λάρνακα. Και είναι 90 λεπτά μακριά από το να γράψουν ιστορία, ακριβώς 30 χρόνια από την ίδρυση της! Και το θέλουν πολύ, πάρα πολύ, παρότι έδειξαν και φέτος πως εκεί που πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω, τα «θαλασσώνουν».
Όμως, αυτό το παιχνίδι είναι μία άλλη ιστορία, είναι ένας τελικός, μια ζαριά που μπορεί να έρθει... εξάρες και να διαγράψει τα όσα προηγήθηκαν!
Για την ώρα, ας παραθέσουμε τα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες που έγιναν στο ΓΣΠ τα τελευταία χρόνια και μέχρι τις 11 του Μάη... έχουμε καιρό!
Περίοδος 2023-2024:
23η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 2-2
Περίοδος 2022-2023:
8η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-0
8η αγωνιστική των πλέι-οφ: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 2-1
2021-2022
21η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-0
7η αγωνιστική των πλέι-οφ: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-1
2020-2021
15η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-1
2019-2020
8η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 0-0
2018-2019
21η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 2-2
2η αγωνιστική των πλέι-οφ: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 0-0
2017-2018
ΑΠΟΕΛ–ΑΕΚ 3-1
ΑΠΟΕΛ–ΑΕΚ 0-0
2016-2017
ΑΠΟΕΛ–ΑΕΚ 1-1
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 0-0
2015-2016
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 2-0
ΑΠΟΕΛ–ΑΕΚ 1-2 (Α' φάση πρωταθλήματος)
Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα της αποψινής αναμέτρησης που διεξήχθη στο στάδιο «Αλφαμέγα» ανάμεσα στην Πάφο και τη Μονακό, για την 5η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/11 @ 23:21
Με προπονήσεις που έγιναν σήμερα (26/11) στο Stadion HNK Rijeka και στο «Ηλίας Πούλλος», ΑΕΚ Λάρνακας και Ομόνοια ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τις αυριανές (27/11) μάχες σε Κροατία και Κύπρο (σσ. ΓΣΠ) για την 4η αγωνιστική της League Phase του Conference League.
26/11 @ 12:07
Ο αγώνας της 12ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan μεταξύ του Άρη και της ΕΝ Παραλιμνίου το ερχόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, θα αρχίσει στις 17:00 αντί στις 19:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένος.
25/11 @ 21:40
Το νερό και χΡώμα εκφράζει την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και τον Charity Idols Κύπρου για τη σημαντική και υψηλής αξίας συμβολή τους στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία «Φτιάξε μια Καρδιά για Μεγάλα Άλματα».
25/11 @ 13:08
Μια πολύ ξεχωριστή φιλανθρωπική δημοπρασία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην πλατφόρμα charityidols.com, προς στήριξη της πρωτοβουλίας «Φτιάξε μια Καρδιά για Μεγάλα Άλματα» από το «νερό και χΡώμα», μέσα από συνεργασία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και του Charity Idols Κύπρου.
24/11 @ 21:05
Με μία αναμέτρηση ολοκληρώθηκε η 11 αγωνιστική του πρωταθλήματος α' κατηγορίας.
24/11 @ 19:27
Ωραίο στιγμιότυπο μεταξύ των δύο προπονητών, πριν από την έναρξη του αγώνα στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα στην ομάδα του Ύψωνα και τον Ακρίτα.
BEST OF THEMASPORTS