Ο Τσάβι πείστηκε εν τέλει, να παραμείνει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για ακόμα έναν χρόνο -τουλάχιστον-, όταν και θα λήξει το υπάρχον συμβόλαιο του με τους “μπλαουγκράνα”.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έτσι, αφού έκλεισε το κεφάλαιο προπονητής, η “Μπάρσα”, ξεκινά άμεσα τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με στόχο να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και να επιστρέψει στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Μπαρτσελόνα, στην πρώτη γεμάτη χρονιά του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία, κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα την καλύτερη -με διαφορά- άμυνα της κατηγορίας.

Είναι γνωστό πλέον, ότι τα οικονομικά της καταλανικής ομάδας δεν είναι σε καλό επίπεδο, συνεπώς, δεν είναι άνετη στο να προσφέρει πλουσιοπάροχα συμβόλαια ή μεγάλα ποσά σε ομάδες για μεταγραφές παικτών που θέλει να φέρει στη Βαρκελώνη.

Πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα από πωλήσεις ή αποδεσμεύσεις πρώτα και γι’ αυτό, τα σενάρια με ονόματα που είναι στη λίστα προς αποχώρηση είναι πολλά.

Στα ισπανικά μέσα γράφεται, ότι ακόμα και το μισό ρόστερ είναι προς πώληση. Εκείνοι δε, που δεν πρόκειται να ακούσει καμιά πρόταση ο πρόεδρος Λαπόρτα, είναι μόλις πέντε ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για το στόπερ Πάου Κουμπαρσί, τους μέσους Γκάβι, Πέδρι, τον εξτρέμ Λαμίν Γιαμάλ και τον επίσης νεαρό αμυντικό Μίκα Φάιγ που θα έχει ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν.

Τα ισχυρά “χαρτιά” στο τραπέζι

Δύο παίκτες που αν αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τη Βαρκελώνη, είναι δεδομένο ότι θα φέρουν πολλά εκατομμύρια στη “Μπάρσα”, είναι οι Ρόναλντ Αραούχο και Ραφίνια.

Για τον Ουρουγουανό αμυντικό έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φαντάζει δύσκολο ωστόσο, να θέλουν αμφότεροι να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Οι δύο Ζοάο και η ανταλλαγή με την Ατλέτικο

Στο φετινό ρόστερ ανήκουν οι Ζοάο Κανσέλο και Ζοάο Φέλιξ, αμφότεροι ως δανεικοί από Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης, αντίστοιχα.

Στο ιδανικό σενάριο, η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να τους κρατήσει και τους δύο, αλλά πολλά εξαρτώνται από τις οικονομικές απαιτήσεις των ομάδων τους. Προτεραιότητα αποτελεί ο Κανσέλο για τις θέσεις των μπακ, εξτρέμ στα δεξιά, αλλά και αριστερά, αν χρειαστεί.

Όσον αφορά τον Φέλιξ, που είναι ανεπιθύμητος στους “Κολτσονέρος”, θα αποχωρήσεις, αλλά ο Τσόλο Σιμεόνε σκέφτεται ενδεχόμενο ανταλλαγής με τον Φεράν Τόρες που του αρέσει πολύ ή ακόμα και τον Άνσου Φάτι που απέτυχε ως δανεικός στη Μπράιτον.

Γι’ αυτούς προτίθεται να ακούσει προσφορές

Οι παίκτες που φαίνεται να μην υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και μπορούν να φέρουν χρήματα στα ταμεία είναι αρκετοί. Άνσου Φάτι (Μπράιτον), Κλεμάν Λανγκλέ (Άστον Βίλα), Πάμπλο Τόρε (Τζιρόνα), ορισμένοι από αυτούς, ενώ και ο Αμπντέ Εζαλζούλι (Μπέτις, 50% δικαιωμάτων) μπορεί πουληθεί.

Αντιθέτως, το όνομα του παίκτη που μπαίνει στο… ψυγείο καθώς φαίνεται, είναι του Ντάνο Όλμο, ο οποίος αγωνίζεται στη Λειψία και είχε ακουστεί είναι ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα.

Ο Τσάβι τους θέλει “σαν τρελός”

Δύο παίκτες θέλει πάρα πολύ να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας ο Τσάβι, όμως οι περιπτώσεις τους είναι πολύ δύσκολες λόγω των οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Πρόκειται για τον Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν Μονάχου και τον Μπερνάρντο Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γερμανός μέσος κοστίζει 60 εκατομμύρια ευρώ και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025, ενώ ο Πορτογάλος έχει αξία 80 εκατομμύρια και συμβόλαιο που λήγει το 2026.

Ο Κίμιχ ήδη μαθαίνει ισπανικά και ένας από τους παίκτες που έχει ως είδωλο, είναι ο Τσάβι. Από την άλλη, ο Σίλβα θεωρείται αναλώσιμος στη Σίτι και ενδέχεται να μειωθεί η ρήτρα

Στη λίστα υπάρχει και ο Μαρτίν Θουμπιμέντι της Ρεάλ Σοσιεδάδ, με χρηματιστηριακή αξία 50 εκατομμύρια ευρώ και συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027. Στη δική του περίπτωση, θα παίξει ρόλο και αν οι “Τσουριούρδιν” βγουν Ευρώπη του χρόνου.

“Κλεισμένος” ο Γκίδο Ροδρίγκες

Ο κεντρικός χαφ της Μπέτις είναι ενδεχομένως, η πρώτη απόκτηση παίκτη για τους “μπλαουγράνα”, ενόψει της νέας σεζόν. O 30χρονος Αργεντινός μένει ελεύθερος από τους “Μπέτικος” μετά από θητεία τεσσάρων ετών και ήδη είναι σε προχωρημένο επίπεδο οι επαφές με τη “Μπάρσα”.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιορεντίνα: "Έφυγαν" πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, πάει για sold-out-ThemaSports
17/05 @ 11:56

Φιορεντίνα: "Έφυγαν" πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, πάει για sold-out

Η Φιορεντίνα αναμένεται να βρεθεί κανονικά με εννιά χιλιάδες οπαδούς στον τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena. Σύμφωνα με τη La Nazione έχουν πωληθεί ήδη πέντε χιλιάδες εισιτήρια.

Από που θα δείτε το ντέρμπι Φιορεντίνα - Νάπολι (Μεταδόσεις 17/05)-ThemaSports
17/05 @ 08:00

Από που θα δείτε το ντέρμπι Φιορεντίνα - Νάπολι (Μεταδόσεις 17/05)

Γεμάτο τηλεοπτικό πρόγραμμα - δεσπόζει το Φιορεντίνα - Νάπολι

Λιντς - Νόριτς 4-0: Με άνετη τεσσάρα έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό ανόδου στην Premier League-ThemaSports
17/05 @ 00:00

Λιντς - Νόριτς 4-0: Με άνετη τεσσάρα έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό ανόδου στην Premier League

Η Λιντς πήρε την πρόκριση για τον τελικό των playoffs της Championship. Επικράτησε 4-0 της Νόριτς και έκλεισε εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ. Περιμένει την Γουέστ Μπρομ ή την Σαουθάμπτον.

Προηγήθηκε δις, αλλά δεν αγκάλιασε την 6άδα η Μπέτις-ThemaSports
16/05 @ 23:25

Προηγήθηκε δις, αλλά δεν αγκάλιασε την 6άδα η Μπέτις

Η Μπέτις προηγήθηε δύο φορές στην έδρα της Λας Πάλμας, ωστόσο το τελικό 2-2 δεν την απομάκρυνε από την 7η Ρεάλ Σοσιεδάδ. «Αγκάλιασαν» την παραμονή οι γηπεδούχοι.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα για το Euro 2024: Με πλήθος αστέρων και επιστροφή Καντέ-ThemaSports
16/05 @ 22:12

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα για το Euro 2024: Με πλήθος αστέρων και επιστροφή Καντέ

Η εθνική Γαλλίας ανακοίνωσε την λίστα 25 παικτών για το Euro 2024. Πολλοί αστέρες, αλλά και επιστροφή του Καντέ στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024-ThemaSports
16/05 @ 22:08

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024

Η εθνική Ολλανδίας ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024. Η λίστα περιλαμβάνει 30 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα κοπούν μίνιμουμ τέσσερις.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ