H Οσασούνα ενδέχεται να τιμωρηθεί με ευρωπαϊκό αποκλεισμό αφού την βαραίνουν ορισμένες ατασθαλίες της διοίκησής της προ δεκαετίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Οσασούνα τερμάτισε 7η στη La Liga και μετά από 16 χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η ομάδα του Αρασάτε θα αγωνιστεί στο Europa Conference League. Και λέμε το παραπάνω διότι η UEFA εξετάζει όλες τις παραμέτρους και το ενδεχόμενο να τιμωρήσει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό την ομάδα από την Παμπλόνα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, κάθε φορά που μια ομάδα αγωνίζεται στις διοργανώσεις της, ανοίγει εξ ορισμού μια διαδικασία έρευνας για να επαληθευτεί εάν συμμορφώνεται ή όχι με τους κανονισμούς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο του 2023 την καταδίκη του διοικητικού συμβουλίου της Οσασούνα για τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 για συμμετοχή σε στημένους αγώνες, λογιστικές παρατυπίες, παραποίηση εγγράφων και αθλητική διαφθορά.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο σύλλογος συμμετείχε σε στημένους αγώνες πληρώνοντας 400.000 ευρώ στην Μπέτις ώστε να κερδίσει τη Βαγιαδολίδ και άλλες 200.000 για να τους αφήσει να κερδίσουν στο «El Sadar».

Ο τότε μάνατζερ του συλλόγου παραδέχτηκε ότι δεν ήταν οι μόνες φορές που η Οσασούνα πλήρωσε κάποιον αντίπαλο, αφού η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (150.000 ευρώ) και η Χετάφε (400.000 ευρώ) είχαν επίσης πληρωθεί για να δώσουν τα παιχνίδια έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Οσασούνα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την έρευνα και προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες. Εάν η UEFA, σύμφωνα με τους κανονισμούς της, θεωρήσει ότι πρέπει να τιμωρήσει την ομάδα με ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τότε τη θέση της θα πάρει η 8η Μπιλμπάο.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπράβο Σεβίλλη: «Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες ρατσιστή οπαδό της!-ThemaSports
22/10 @ 10:39

Μπράβο Σεβίλλη: «Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες ρατσιστή οπαδό της!

Η Σεβίλλη προχώρησε σε μία άμεση και αποτελεσματική κίνηση κόντρα στα ρατσιστικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο γήπεδό της.

Με λουκ… Rolling Stones η Μπαρτσελόνα στο «clasico»!-ThemaSports
19/10 @ 15:58

Με λουκ… Rolling Stones η Μπαρτσελόνα στο «clasico»!

Το θρυλικό λογότυπο του συγκροτήματος θα έχουν στη φανέλα τους οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ.

Μοιραίος Ράμος, έκανε δώρο το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
29/09 @ 23:59

Μοιραίος Ράμος, έκανε δώρο το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο κόντρα Σεβίλλη, καθώς επικράτησε των Ανδαλουσιανών με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος κι επέστρεψε στις νίκες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της La Liga.

Όλο και πιο κοντά το ΜΠΑΜ: Συμφωνία Ρεάλ με Εμπαπέ - Στο 1 δισεκατομμύριο η ρήτρα!-ThemaSports
06/07 @ 17:58

Όλο και πιο κοντά το ΜΠΑΜ: Συμφωνία Ρεάλ με Εμπαπέ - Στο 1 δισεκατομμύριο η ρήτρα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα έχει βρει σε όλα με τον Κιλιάν Εμπαπέ για τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου και το μόνο που απομένει, είναι η συμφωνία της «Βασίλισσας» με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Έσπασε το σερί της Βαλένθια και την έβαλε σε μπελάδες η Μαγιόρκα!-ThemaSports
25/05 @ 23:06

Έσπασε το σερί της Βαλένθια και την έβαλε σε μπελάδες η Μαγιόρκα!

Η Μαγιόρκα επιβλήθηκε 1-0 της Βαλένθια εντός έδρας και την άφησε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη της La Liga.

Διέγραψε έξι διαιτητές VAR η ισπανική Ομοσπονδία-ThemaSports
23/05 @ 08:45

Διέγραψε έξι διαιτητές VAR η ισπανική Ομοσπονδία

Mέτρα έλαβε η ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες της Ρεάλ για τη διαιτησία στο ματς με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» για την 35η αγωνιστική της La Liga, αφού τιμώρησε πέντε VARίστες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ