03 Ιουνίου 1992: Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν τόσο «καυτός» από το τρίποντο στους Τελικούς του NBA που με μια χαρακτηριστική κίνηση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο γήπεδο των Μπουλς τους εξήγησε ότι… δεν ξέρει ούτε αυτός τι συμβαίνει!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Νικητήρια καλάθια; Αμέτρητα. Ακροβατικά λέι-απ; Πάρα πολλά. Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει προσφέρει συγκλονιστικές στιγμές που έχουν μείνει ανεξίτηλες στις μνήμες των απανταχού μπασκετόφιλων, όμως τι έγινε τη μέρα που μέχρι και ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από τον… εαυτό του;

Ο Τζόρνταν μπορεί να άγγιζε την τελειότητα σε πολλούς τομείς μέσα στο παρκέ, όμως δεν θα τον έλεγε κανείς και… τριποντάκια. Αυτό το αποδεικνύει και το 32.7% από τα 7.25 κατά μέσο όρο στην καριέρα του. Τη σεζόν 1991/92 οι Μπουλς αντιμετώπισαν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στους Τελικούς του NBA με την ομάδα του Σικάγο να κερδίζει τη σειρά σε 6 αγώνες (4-2) και τον «MJ» να… φοράει το τρίτο δαχτυλίδι του.

Τη σεζόν αυτή, το ποσοστό του ήταν εξίσου κακό, μόλις 27% όμως στο πρώτο παιχνίδι των Τελικών… σεληνιάστηκε και δημιουργήθηκε μια από τις καλύτερες αντιδράσεις στην ιστορία του ΝΒΑ, το αξέχαστο «The Shrug».

jordanheadline.webp

Ο Τζόρνταν «πυροβολούσε» από τα 7.25 και το Chicago Stadium (έτσι ήταν η ονομασία του μέχρι την ανακαίνιση το 1994 και τη μετονομασία σε United Center) «κόχλαζε» από το τέταρτο τρίποντό του και «εξερράγη» στο 5ο! Το «κερασάκι στην τούρτα» το φύλαγε για λίγο αργότερα. Με τον Κλιφ Ρόμπινσον σχεδόν πάνω του, σούταρε, ευστόχησε το έκτο και η πρώτη του αντίδραση δεν ήταν το σήκωμα των ώμων. Γύρισε στη μεριά του Ρόμπινσον και έκανε ένα χλευαστικό κούνημα του κεφαλιού, σαν να λέει «όχι, όχι, όχι». Αμέσως μετά, κοιτώντας τον τότε σχολιαστή του NBCΜάτζικ Τζόνσον, έκανε το περίφημο «The Shrug». Σήκωσε τους ώμους, σαν να λέει… «τι άλλο να κάνω;» ή «τι να πω;»!

Τα έξι τρίποντά του ήταν ρεκόρ Τελικών για ένα ημίχρονο, το ίδιο οι 35 πόντοι του (τελείωσε με 39!). Ο κορυφαίος αντίπαλος του Τζόρνταν στη σειρά, Κλάιντ Ντρέξλερ, είχε 16 πόντους. Οι Μπουλς κέρδισαν σε έξι παιχνίδια και ο Ντρέξλερ ξεπέρασε τον Τζόρνταν σε ένα μόνο παιχνίδι (το οποίο έχασαν οι Μπλέιζερς).

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντιβιντσένζο «εκτέλεσε» στο φινάλε τους Σίξερς, στο 2-0 και οι Καβαλίερς με Μάτζικ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 09:13

Ο Ντιβιντσένζο «εκτέλεσε» στο φινάλε τους Σίξερς, στο 2-0 και οι Καβαλίερς με Μάτζικ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο… πόδι σηκώθηκε το «Madison Square Garden», με τους Νικς σε μία γεμάτη ένταση φάση να καταφέρνουν στο φινάλε να επικρατήσουν με τρίποντο του Ντιβιντσένζο των Σίξερς (104-101) και να κάνουν το 2-0.

«Τέζαρε» τους Λέικερς του φοβερού Λεμπρόν at the buzzer ο Μάρεϊ! (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
23/04 @ 09:01

«Τέζαρε» τους Λέικερς του φοβερού Λεμπρόν at the buzzer ο Μάρεϊ! (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με καλάθι του Τζαμάλ Μάρεϊ στην εκπνοή οι Νάγκετς επικράτησαν 101-99 των Λέικερς και έκαναν το 2-0 στη σειρά. Φοβερός αλλά και μοιραίος στο φινάλε ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Οι Θάντερ πήραν την ματσάρα κόντρα στους Πέλικανς για το 1-0 -ThemaSports
22/04 @ 09:08

Οι Θάντερ πήραν την ματσάρα κόντρα στους Πέλικανς για το 1-0

Μετά από μια συγκλονιστική ματσάρα, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ λύγισαν τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς με 94-92 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs του NBA.

Αφηνιασμένα «Ελάφια» διέλυσαν τους Πέισερς για το 1-0 στη σειρά! -ThemaSports
22/04 @ 08:40

Αφηνιασμένα «Ελάφια» διέλυσαν τους Πέισερς για το 1-0 στη σειρά!

Οι Μιλγουόκι Μπακς παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Ντάμιαν Λίλαρντ, ισοπέδωσαν τους Ιντιάνα Πέισερς με 109-94 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs του NBA.

NBA: Οι Νάγκετς κέρδισαν για 9η σερί φορά τους Λέικερς και έκαναν το 1-0 στα playoffs (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 09:17

NBA: Οι Νάγκετς κέρδισαν για 9η σερί φορά τους Λέικερς και έκαναν το 1-0 στα playoffs (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1-0 κόντρα στους Λέικερς, για τα playoffs του NBA, έκαναν οι Νάγκετς, ενώ οι Καβαλίερς επικράτησαν (97-83) των Μάτζικ, οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν (120-95) τους Σανς και οι Νικς τους Σίξερς (111-104).

Σάσα Βεζένκοφ: Η δύσκολη σεζόν στο Σακραμέντο, το αβέβαιο μέλλον και ο Ολυμπιακός-ThemaSports
21/04 @ 01:00

Σάσα Βεζένκοφ: Η δύσκολη σεζόν στο Σακραμέντο, το αβέβαιο μέλλον και ο Ολυμπιακός

Ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Σακραμέντο όχι όπως θα ονειρευόταν. Τα πεπραγμένα, η επόμενη μέρα και ο... Ολυμπιακός.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ