Ο προπονητής της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ, Χριστόφορος Λειβαδιώτης μίλησε στον Super Sport FM με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι δήλωσε:

Για τη σειρά των τελικών και το πρωτάθλημα: «Έχουν γίνει φανταστικοί τελικοί. Roller coaster και για τις δύο ομάδες. Έγιναν φοβερές ανατροπές. Από τη στιγμή που πήγαμε σε 5ο παιχνίδι, η ομάδα που το ήθελε περισσότερο στο γήπεδο, ήμασταν εμείς χθες. Ήταν μία σειρά για γερά νεύρα, με πολύ πάνω και πολύ κάτω και για τις δύο ομάδες. Για εμάς το κύπελλο ήταν οδηγός. Ήταν το σημείο που οι παίκτες πίστεψαν ότι μπορούσαν να πάρουν και το πρωτάθλημα. Ο Κεραυνός έδειχνε όλη την χρονιά ότι ήταν πιο πάνω και με τα παιχνίδια στην Κύπρο και κυρίως στην Ευρώπη. Βάλαμε πολύ δουλειά στις προπονήσεις και βρήκαμε τον τρόπο να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τις δυσκολίες που βρήκε στους τελικούς: «Ήταν δύσκολο γιατί είχαμε και πολλούς τραυματισμούς. Ο Χριστοδούλου έμεινε έξω από το κύπελλο. Ο Κορωνίδης έμεινε έξω στα τελευταία παιχνίδια, είχαμε τον Χόλινγκσγουορθ να τραυματίζεται, ο Μαντοβάνη, ο Γκρέσαμ τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι… Πήγαμε όμως στον Στρόβολο για να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να σταθώ στον τρόπο που στάθηκε η διοίκηση σε αυτό το σημείο γιατί βοήθησαν πολύ την ομάδα ψυχολογικά και έκαναν τα πάντα για να πάμε στο τελευταίο παιχνίδι. Ένα πέμπτο παιχνίδι, ανεξαρτήτως προβλημάτων, είναι ένα παιχνίδι και μπορούν να συμβούν τα πάντα».

Για το κλίμα στην ΑΕΚ: «Το πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια με σταθερή βάση. Ξεκινώντας από τη διοίκηση, την οικογένεια Λευκαρίτη και τον Βασίλη Σελλά. Υπάρχει η εμπειρία ώστε να διορθωθεί ότι πάει στραβά στην πορεία. Μετά πάμε στους παίκτες, με την εμπειρία που έχουν Παντελή, Σιζόπουλος, Κορωνίδης, Μανωλόπουλος και τα άλλα παιδιά. Αυτοί ήταν οι παράγοντες για την επιτυχία».

Που αφιερώνει τον τίτλο: «Το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Πάντα με στηρίζει, είναι μία πολύ απαιτητική και ψυχοφθόρα δουλειά. Επίσης στην διοίκηση της ομάδας που με εμπιστεύτηκε. Αλλά κυρίως στους παίκτες της ομάδας, που με όσα άκουσαν τον τελευταίο καιρό, μας κράτησαν και μας ψύχωσαν».

Αν ήταν ο πιο δύσκολος τίτλος: «Από ότι λένε οι άνθρωποι της ομάδας, ήταν ο πιο δύσκολος τίτλος της ΑΕΚ. Αλλά και για μένα ήταν πολύ δύσκολο, αφού δεν μπήκα από την αρχή της χρονιάς. Έχω και μία χρονιά που θυμάμαι στον Κεραυνό που ήταν πολύ δύσκολη. Η αλήθεια είναι πως όταν είχα την πρόταση από την ΑΕΚ, είχα άλλα στο μυαλό μου. Είχα μία πρόταση να συνεχίσω στο εξωτερικό. Όμως μου έδωσαν κίνητρο, γιατί θεωρούσαν την ομάδα ξοφλημένη. Βάλαμε πολύ δουλειά στο γήπεδο και όλα πήγαν καλά».

Αν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ: «Από τη στιγμή που αναλαμβάνω μία δουλειά, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των υποχρεώσεων, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Με την ΑΕΚ έχουμε συμφωνία για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει ένας όρος αν βρεθεί κάτι στο εξωτερικό, αλλά νιώθω πολύ καλά στην ομάδα και από τη στιγμή που η πρόθεση της διοίκησης είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη, που είναι αρκετά σημαντικό για μένα, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποχωρήσω, εκτός αν έρθει μία πολύ εξαιρετική πρόταση».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Μπεν Σιμόν δικαιούται να πιστεύει! -ThemaSports
22/04 @ 20:55

Με Μπεν Σιμόν δικαιούται να πιστεύει!

Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση από την ΑΕΚ, του Ραν Μπεν Σιμόν. Επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας και παρέμεινε στο κατόπι του ΑΠΟΕΛ.

ΑΕΚ: Ξεκίνησε η προπώληση για Ανόρθωση - ΜΟΝΟ σε φίλαθλους που...-ThemaSports
22/04 @ 12:05

ΑΕΚ: Ξεκίνησε η προπώληση για Ανόρθωση - ΜΟΝΟ σε φίλαθλους που...

Ενημέρωση από την ΑΕΚ, για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ανόρθωση.

«Δεν θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα του αντιπάλου, πάμε πλέον για ένα φινάλε θρίλερ»-ThemaSports
22/04 @ 10:53

«Δεν θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα του αντιπάλου, πάμε πλέον για ένα φινάλε θρίλερ»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου.

«Είμαστε στο όριο της υπέρβασης, η ατμόσφαιρα ήταν μαγική»-ThemaSports
22/04 @ 10:05

«Είμαστε στο όριο της υπέρβασης, η ατμόσφαιρα ήταν μαγική»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, μίλησε στον Super Sport FM 104 για τη χθεσινή νίκη της ομάδας του επί της Ομόνοιας και για τη μάχη που δίνουν οι «κιτρινοπράσινοι» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Ξέφρενα πανηγύρια… όλοι στον Μπεν Σιμόν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) -ThemaSports
21/04 @ 21:50

ΑΕΚ: Ξέφρενα πανηγύρια… όλοι στον Μπεν Σιμόν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ επί της Ομόνοιας, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των πλέι-οφ.

«Αξίζαμε τη νίκη και θέλω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα»-ThemaSports
21/04 @ 21:33

«Αξίζαμε τη νίκη και θέλω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα»

Δηλώσεις στην κάμερα της Primetel παραχώρησε ο Ιταλός εξτρέμ Φράνγκο Τόνγκια μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ομόνοιας με 2-0.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ