Themasports

Ο Ολυμπιακός είναι ο κυπελλούχος Αττικής γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου πινγκ πονγκ Αττικής , που είχαν καταγραφεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης στις 30/04 στο ΣΕΦ δεν είχαν επικυρωθεί, καθώς εκκρεμούσε ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική συμμετοχή της Ουκρανίδας αθλήτριας της πειραϊκής ομάδας, Μαργαρίτα Πεσότσκα (για τον ίδιο λόγο δεν είχε γίνει και η απονομή των επάθλων).

Το ΔΣ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απέρριψε την ένσταση, όλα τα αποτελέσματα ισχύουν κανονικά κι, έτσι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη δεύτερη θέση και η ΑΕΚ την τρίτη. Ο τελικός θυμίζουμε είχε λήξει με σκορ 4-0 σετ για τον Ολυμπιακό (με τον Παναθηναϊκό να υποβάλλει την ένσταση πριν από την έναρξή του), ενώ στον «μικρό» τελικό η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 4-1 του ΓΑΟ Πειραιά.

Το θέμα πήγε αρχικά στην Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας, η οποία παρέπεμψε την εκδίκασή του στο ΔΣ.

Η ένσταση για την Πεσότσκα έγινε βάσει του άρθρου 1.6 από το Κεφάλαιο Α της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων της Ομοσπονδίας που αναφέρει ότι «υπήκοοι κρατών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. (τρίτης χώρας) μπορούν να αγωνίζονται μόνο στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία».

Στην κοινοποίηση της απόφασης προς όλα τα σωματεία που μετείχαν στο Κύπελλο Αττικής γυναικών, η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Μελετήθηκαν ενδελεχώς τα άρθρα 1.4, 1.5, 1.6, της Γενικής Προκήρυξης, τα οποία άρθρα έχουν άμεση συνάφεια ως προς την εν γένει δυνατότητα συμμετοχής στις αγωνιστικές διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ μεταγραφομένων αθλητών – αθλητριών, υπηκόων της Ε.Ε. και υπηκόων τρίτης χώρας.

Το άρθρο 1.6. εστιάζει και συγκεκριμενοποιεί το ποιος επιτρέπεται να αγωνίζεται αποκλειστικά στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ιεραρχίας, στην Α1 και Α2 εθνικές κατηγορίες. Τα άρθρα 1.4, 1.5, 1.6, είναι συνδεδεμένα ως μια ενότητα και δεν παράγουν διαφορετικές ερμηνείες.

Σκοπό έχουν τη διαφάνεια απαγόρευσης συμμετοχής συγκεκριμένων μεταγραφόμενων αλλοδαπών αθλητών σε πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικών ή ομαδικών αγωνισμάτων από τα οποία απορρέουν ειδικά ‘προνόμια’ για τους αγωνιζόμενους, όπως η παροχή μορίων για τις ακαδημαϊκές εξετάσεις, τα οποία, όμως, δεν παρέχει η διοργάνωση του Κυπέλλου. Εξ αυτού και δεν περιορίζεται η αγωνιστική συμμετοχή των ανωτέρω αθλητών σε διοργανώσεις που δεν παρέχουν προνόμια , όπως το τοπικό κύπελλο.

Απόρροια τούτου η προκήρυξη της διοργάνωσης αυτής στην οποία δεν αναγράφεται κανένας περιορισμός ή απαγόρευση. Σωματείο που δηλώνει συμμετοχή στο Κύπελλο, αυτομάτως αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης.

Επιπλέον, στη διοργάνωση του Κυπέλλου χρησιμοποιείται η ‘αξία’ που καθορίζει τη θέση του κάθε διαγωνιζόμενου σωματείου και η οποία προκύπτει από τους τρεις πρώτους αξιολογημένους αθλητές/αθλήτριες που διαθέτει η κάθε ομάδα.

Στον καθορισμό της ‘αξίας’ συμπεριλαμβάνονται όλοι οι αθλητές που έχει στη δύναμή της η κάθε ομάδα είτε είναι Έλληνες, είτε δεν είναι. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί αγώνων που δεν παράγουν προνόμια αθλητής/αθλήτρια που συμπεριλαμβάνεται και καθορίζει την ‘αξία’ της ομάδας η οποία, μάλιστα, ‘αξία’ ανακοινώνεται πριν την κλήρωση των αγώνων.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα της διοργάνωσης ‘Τοπικό Κύπελλο Αττικής Γυναικών’ ισχύουν ως έχουν καταχωρηθεί και δημοσιευτεί».

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ