Themasports

Με τον Έντι Ταβάρες να κάνει παιχνίδι της ζωής του (24π., 11ρ., 3μπλ.) και τον Γουίλιαμς-Γκος να πετυχαίνει τεράστιο τρίποντο στα 24'', η Ρεάλ έκανε το «break» και μείωσε σε 2-1 νίκες τη σειρά με την Παρτιζάν (80-82).

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Βασίλισσα» στο Βελιγράδι η Ρεάλ Μαδρίτης!

Με τους Έντι Ταβάρες και Γουίλιαμς-Γκος να πραγματοποιούν απίθανη εμφάνιση, η Ρεάλ πήρε το θρίλερ με την Παρτιζάν, επικρατώντας 82-80 στην κατάμεστη «Stark Arena» και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά!

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και με 15 πόντους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι «μερένχες» έβγαλαν αντίδραση και με τον Γουίλιαμς-Γκος να πετυχαίνει τεράστιο τρίποντο 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για το 80-77, και τον Χεζόνια στη συνέχεια να μην αστοχεί από την γραμμή των βολών, η Ρεάλ πήρε τη νίκη και έσβησε το ένα από τα δύο «break» των Σέρβων.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ταβάρες με ένα απολαυστικό double-double (24 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), με τον 31χρονο σέντερ να ισοφαρίζει το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα, αλλά και να διαλύει εκείνο στο σύστημα αξιολόγησης με 41 μονάδες! Από κοντά βρέθηκε και ο Γκος με 22 πόντους και τον Χεζόνια να προσθέτει 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Για την Παρτιζάν, που φάνηκε στο φινάλε πως της έλειψαν οι Κέβιν Πάντερ και Ματίας Λεσόρ, ξεχώρισαν οι Σμάιλαγκιτς και ΛεΝτέι με 15 πόντους ο κάθε ένας.

Το ματς:

Με την «Stark Arena» να... κοχλάζει και τους φίλους της Παρτιζάν να δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρομερή διάθεση στο παρκέ, την ώρα που η Ρεάλ εμφανώς επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Με τους Σμάιλαγκιτς και Μάνταρ σε πρώτο πλάνο, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προηγήθηκε 12-0 στο 2' και 28-13 στο 8', με τους Ισπανούς να μειώνουν στους 13 πόντους για το 32-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι Νάναλι και Σμάιλαγκιτς έστειλαν εκ νέου τη διαφορά στο +15 (41-26) για τους γηπεδούχους δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως το ματς.

Κάπου εκεί, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, και με τον Ταβάρες να κάνει θραύση σε άμυνα και επίθεση πετυχαίνοντας 8 πόντους σε αυτό το διάστημα, οι Ισπανοί έτρεξαν ένα σερί 11-0 μειώνοντας στους 4 (41-37) στο 17'. Μάλιστα, λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο, με το Έξουμ στο φινάλε να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και την Παρτιζάν στο +3 για το 48-45 του ημιχρόνου.

Μετά και τη μεγάλη επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν δεδομένο πως το ματς θα εξελιχθεί σε θρίλερ μέχρι το φινάλε του, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και από την εξέλιξη του ματς.

Με τον Γουίλιαμς-Γκος να πετυχαίνει εννέα μαζεμένους πόντους και τον Χεζόνια να ευστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο, οι «μερένχες» πέρασαν μπροστά με 54-53 στο 26' για πρώτη φορά στο ματς!

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, φτάνοντας ακόμα και στο +5 (58-63), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +3 για το 66-63.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με τη Ρεάλ να έχει ένα μικρό προβάδισμα και την Παρτιζάν να κυνηγά.

Με τις βολές του Σμάιλαγκιτς και το τρίποντο του Νάναλι, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 77-75 στο 37', βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο.

Ο Ταβάρες απάντησε για την ισοφάριση στο 38', με τον Γκος να πετυχαίνει ένα τεράστιο τρίποντο 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για το 80-77 υπέρ των Ισπανών, με τη Ρεάλ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 82-80.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...-ThemaSports
04/05 @ 16:19

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...

Όταν ο Άρης επικράτησε της Πρόκομ στον τελικό του Champions Cup με 84-83 και κατέκτησε τον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί-ThemaSports
04/05 @ 23:36

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί

Στις 4 Μαΐου του 1980 η εθνική ομάδα του Ρίτσαρντ Ντουξάιρ φωτογραφίζεται στην πόρτα του αεροσκάφους που θα τους μεταφέρει στο Βεβέ της Ελβετίας για το προκριματικό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας.

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες-ThemaSports
04/05 @ 20:45

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες

Τη δεκαετία του 80 τρία πράγματα χαρακτήριζαν την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ