Themasports

Η Μονακό με καταπληκτική εμφάνιση «άλωσε» το Ισραήλ και νίκησε τη Μακάμπι 83-78, απαντώντας στο break των Ισραηλινών και παίρνοντας και πάλι τα ηνία στη σειρά με σκορ 2-1!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Απίθανη αντίδραση της Μονακό!

Πολλοί είχαν ξεγράψει τους Γάλλους μετά το «διπλό» της Μακάμπι στο Μόντε Κάρλο, όμως αυτοί απάντησαν με δικό τους break στο Ισραήλ, νικώντας με σκορ 83-78 και παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 στη σειρά!

Το κατόρθωμα τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως σε όλη τη σεζόν η Μακάμπι είχε την πιο δυνατή έδρα, μετρώντας 15 νίκες στα 17 εντός έδρας ματς της κανονικής διάρκειας!

Η Μονακό εμφανίστηκε από την αρχή κυρίαρχη στο παρκέ, δεν «ψάρωσε» από την «καυτή» έδρα και υπήρξε ψύχραιμη σε κάθε προσπάθεια αντίδρασης των γηπεδούχων, φτάνοντας τελικά στη σπουδαία νίκη, που τη φέρνει ένα ροζ φύλλο μακριά από το Final Four!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάικ Τζέιμς με 18 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Λόιντ και 12 ο Οκόμπο. Από τη Μακάμπι, ο Κόλσον είχε 17 πόντους, ενώ πληθωρική εμφάνιση έκανε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν (16π., 8 ριμπ., 6 ασ.), που ήταν όμως άστοχος (4/11 εντός πεδιάς).

Το ματς

Μετά τα πρώτα ισορροπημένα λεπτά, η Μονακό πάτησε το γκάζι με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς που έβαλε δύο τρίποντα για το 8-17. Οι γηπεδούχοι με τον Μπόλντγουιν απάντησαν και μείωσαν σε 12-17, όμως ο Τζέιμς ήταν καυτός και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 8 (14-22). Τελικά, ο Σόρκιν με καλάθι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 16-22.

Η Μακάμπι έβγαλε την πολυαναμενόμενη αντίδραση στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν με πρωτοστάτη τον Κόλσον ισοφάρισε σε 24-24. Ο Μάικ Τζέιμς συνέχισε να βρίσκεται σε επιθετικό οίστρο και έβαλε πέντε σερί για το 24-29, όμως ο Κόλσον και πάλι μείωσε σε 29-31. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση και πάλι ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, που μόνος του ανέβασε τη διαφορά στους 10, φτάνοντας από νωρίς τους 18 πόντους. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 32-41.

Όπως και στη δεύτερη, έτσι και στην τρίτη περίοδο η Μακάμπι μπήκε πιο δυναμικά και με Χίλιαρντ και Νίμπο μείωσε σε 38-41. Τζέιμς και Λόιντ πάλευαν να κρατήσουν μπροστά τη γαλλική ομάδα μέσα σε «πανδαιμόνιο», στέλνοντας και πάλι τη διαφορά στους 7 (44-51).

Όποτε πλησίαζε η ομάδα του Κάτας, οι Μονεγάσκοι έβρισκαν απάντηση, πηγαίνοντας ξανά στο +9 (48-57). Παρόλα αυτά, Κόλσον και Μάρτιν αντέδρασαν και πάλι με την Μακάμπι να πλησιάζει στο καλάθι στη λήξη της τρίτης περιόδου (57-60).

H ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο με ένα εντυπωσιακό 8-2 δια χειρός Οκόμπο και Χολ, γράφοντας το 59-68. Οι γηπεδούχοι στο ίδιο σενάριο απάντησαν και μείωσαν σε 64-68 με τον ΝτιΜπαρτολομέο να κάνει εξαιρετικό ματς, όμως η Μονακό ξέφυγε και πάλι με 8 με δύο σερί λέι απ του Οκόμπο (64-72).

Mε οδηγό τον Μπόλντγουιν, η Μακάμπι έκανε πάλι αντεπίθεση μειώνοντας σε 69-73. Μία βολή του Μπράουν και ένα καλάθι του Ντιαλό έγραψαν το 69-76. ΝτιΜπαρτολομέο και Μπόλντγουιν κράτησαν τη Μακάμπι ζωντανή με απίθανα τρίποντα (78-81), όμως οι Γάλλοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές και πήραν τη νίκη με σκορ 78-83.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 57-60, 78-83.

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...-ThemaSports
04/05 @ 16:19

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...

Όταν ο Άρης επικράτησε της Πρόκομ στον τελικό του Champions Cup με 84-83 και κατέκτησε τον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί-ThemaSports
04/05 @ 23:36

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί

Στις 4 Μαΐου του 1980 η εθνική ομάδα του Ρίτσαρντ Ντουξάιρ φωτογραφίζεται στην πόρτα του αεροσκάφους που θα τους μεταφέρει στο Βεβέ της Ελβετίας για το προκριματικό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας.

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες-ThemaSports
04/05 @ 20:45

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες

Τη δεκαετία του 80 τρία πράγματα χαρακτήριζαν την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ