ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ (5/2): Από που θα δείτε την ματσάρα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός! Δράση και στην Ευρωλίγκα
Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2025.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έχουν ηττηθεί δυο φορές από τον Απόλλωνα και τις άλλες δυο φορές, έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια, μετά τις αναμετρήσεις με ΑΕΛ και Άρη (από τους πράσινους δέχθηκαν «χαστούκι» με 4-0).
Το ότι εξελίσσεται σε «μαύρη τρύπα» η νέα έδρα των Λεμεσιανών ομάδων, αποτελεί ένας από τους λόγους, που κατρακύλησε κατά το 2023, η Σκαλιώτικη ομάδα. Έχουν αναλυθεί εκτεταμένα, οι άλλοι λόγοι που έφεραν τον εκτροχιασμό τους, όπως είναι το μακρύ ταξίδι στην Ευρώπη, οι τραυματισμοί σημαντικών στελεχών (Γκιούρτσο, Άλτμαν), όπως και το ότι δεν τους βοηθήθηκαν από τις χειμερινές μετεγγραφές.
Χθες οι κιτρινοπράσινοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, θέλοντας να βάλουν γκολ για να πάρουν τον αέρα του Απόλλωνα. Δεν τους βγήκαν μερικές «μεγάλες» φάσεις που είχαν στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, δεχόμενοι το γκολ από νωρίς, αποσυντονίστηκαν εντελώς, χάλασε η ψυχολογία τους. Θυμόντουσαν άλλωστε και στις προηγούμενες φορές, που έπαιξαν στο ίδιο γήπεδο και γνώρισαν την ήττα.
Οι περισσότεροι παίχτες έμοιαζαν με κουρασμένα παλικάρι, που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να… ανεβάσουν την ομάδα. Προς το τέλος, σε μια – δυο φάσεις, «άγγιξαν» την ισοφάριση. Η πιο κλασική τους ευκαιρία, ένα σουτ του Πέρε Πόνς (από πάσα του Ναούμ) που χτύπησε πάνω σε παίχτη των γηπεδούχων και βγήκε κόρνερ.
Μη καταφέρνοντας να πάρουν κάτι από το ματς, πλέον ρεαλιστικά μιλώντας, εκείνο που καλούνται να κάμουν οι παίχτες του Όλτρα, είναι να κρατήσουν τουλάχιστον την 3η θέση. Για να σώσουν ευρωπαικό εισιτήριο.
Ακόμα κι αν τους «βολέψουν» τα σημερινά αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ και του Άρη (παίζουν με Ομόνοια και Πάφο αντίστοιχα), με την εικόνα που εκπέμπουν οι κιτρινοπράσινοι, λίγοι θα ποντάρουν επάνω τους, ότι θα κόψουν πρώτοι το νήμα στο φινάλε του σκληρού μαραθωνίου του πρωταθλήματος.
*Περίπου 900 οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στο Βόρειο πέταλο του νέου γηπέδου της Λεμεσού, την Κυριακή το βράδυ. Θεωρείται ικανοποιητικός αριθμός, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομάδα τους δεν πάει καθόλου καλά τους τελευταίους μήνες. Σε συνδυασμό με το ότι, μετά τις τρεις προηγούμενες εκδρομές τους στην Λεμεσό, το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα ήταν πικρό.