Νέες επενδύσεις για την Μάντσεστερ Σίτι ύψους άνω των 300εκ. ευρώ, αυτήν την φορά όμως δεν αφορούν κάποιον ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης, αλλά τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου της, το «Έτιχαντ».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες (αν όχι η πιο επιτυχημένη) στην Premier League τα τελευταία χρόνια. Έτσι και αλλιώς οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, οι «σίτιζενς» μετρούν τέσσερα πρωταθλήματος Αγγλίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Εκεί όμως που υστερούσε όλα αυτά τα χρόνια ήταν στις υποδομές του γηπέδου της, αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει. Το «Έτιχαντ» θα ανανεωθεί με ένα «λίφτινγκ» ύψους άνω των 300εκ. ευρώ.

Manchester City Wins Premier League Title, Raining Goals to Leave No Doubt  - The New York Times

Οι «Πολίτες» θα αναθέσουν την αναβάθμιση του γηπέδου τους στην διάσημη αρχιτεκτονική εταιρεία «Populous» με πιο πρόσφατο και διάσημο δημιούργημα τους να είναι το νέο γήπεδο της Τότεναμ. Σκοπός είναι στο «Έτιχαντ» να προστεθούν επιπλέον 7.700 θέσεις ξεπερνώντας τις συνολικά 60.000 σε ολόκληρο το γήπεδο, μετατρέποντας το σε ένα από τα μεγαλύτερα στο Νησί.

Μετά την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των οπαδών που ερωτήθηκαν μαζί με τους κατοίκους της γύρω περιοχής, μένουν πλέον τα τυπικά για να ξεκινήσουν τα έργα στο γήπεδο, τα οποία προβλέπονται να ολοκληρωθούν περίπου στις αρχές της σεζόν 2025-2026. Η ανακατασκευή του γηπέδου δεν θα περιλαμβάνει όμως μόνο την αύξηση των θέσεων αλλά και την κατασκευή νέου ξενοδοχείου, μπαρ, εστιατορίων και ενός πάρκου διασκέδασης. Επιπλέον στα σχέδια είναι και η δημιουργία ενός πολυκαταστήματος αλλά και ενός μουσείου μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Πέρα από την αύξηση των θέσεων για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι θα δημιουργηθούν και κάτι παραπάνω από 2,500 θέσεις εργασίας η οποίες και θα καλυφθούν από την τοπική κοινωνία.

Ο προγραμματισμός των έργων αυτών θα γίνει με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να μην χρειαστεί να αλλάξει «σπίτι» και να συνεχίσει να αγωνίζεται ανενόχλητη στο «Έτιχαντ» κατά την διάρκεια της ανακατασκευής αυτής. 

From control to chaos: How Manchester City beat Liverpool to the Premier  League title again | Goal.com

 
www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia-ThemaSports
24/04 @ 00:11

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia

Η Γιουβέντους απώλεσε το προβάδισμα του Τορίνο (2-0), έσωσε όμως την παρτίδα με γκολ του Μίλικ στο 84΄και παρά την ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ!-ThemaSports
24/04 @ 00:08

Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ!

Ντέρμπι ανόδου μόνο στα χαρτιά! Η Λέστερ συνέτριψε με 5-0 τη Σαουθάμπτον εντός έδρας με τρομερό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και είναι πλέον αγκαλιά με την απευθείας άνοδο στην Premier League.

Πεντάμορφη Άρσεναλ, ταπείνωσε την Τσέλσι και φωνάξε για τον τίτλο!-ThemaSports
24/04 @ 00:03

Πεντάμορφη Άρσεναλ, ταπείνωσε την Τσέλσι και φωνάξε για τον τίτλο!

Ταπείνωσε τη συμπολίτισσα και φώναξε (ξανά) για το πρωτάθλημα η... πεντάμορφη Άρσεναλ!

«Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για υπόθεση βιασμού»-ThemaSports
23/04 @ 22:11

«Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για υπόθεση βιασμού»

Μία πολύ σοβαρή είδηση μεταφέρουν αγγλικά Μέσα, σύμφωνα με τα οποία δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν για υπόθεση βιασμού!

Θα ψάξει το «μπαμ» με την απόκτηση του Γιαμάλ! -ThemaSports
23/04 @ 21:53

Θα ψάξει το «μπαμ» με την απόκτηση του Γιαμάλ!

Θα ψάξει το «μπαμ» με την απόκτηση του Γιαμάλ το ερχόμενο καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν!

Αυτός είναι το φαβόρι για τον πάγκο της Λίβερπουλ! -ThemaSports
23/04 @ 19:50

Αυτός είναι το φαβόρι για τον πάγκο της Λίβερπουλ!

Μπορεί η Λίβερπουλ να παραμένει στο κυνήγι του τίτλου της Premier League, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας ψάχνει από τώρα τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από τους «Reds», μετά από 9 χρόνια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ