Πόλυς Χαραλάμπους

Θυμάστε τον θόρυθο που έγινε τον Φεβρουάριο, για την απόπειρα δολοφονίας, με την εκτόξευση φωτοβολίδας από οπαδό της Ανόρθωσης. Πριν τον αγώνα με την Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Aμφιβάλλουμε αν έγιναν σοβαρή έρευνα, για εντοπισμού του δράστη.

Τα πιστόλια που εκτοξεύουν φωτοβολίδες, φαίνεται ότι είναι… μόνιμα αξεσουάρ, για κάποιους οπαδούς. Ούτε που σκέφτονται, ότι μπορούν να σκοτώσουν άνθρωπο.

Στον απολογισμό των χθεσινών επεισοδίων, μέσα και έξω από το «Ελευθερία» ήταν ο τραυματισμός στο πόδι μιας γυναίκας αστυνομικού (υπήρξαν άλλοι τρεις τραυματισμοί αστυνομικών) από τέτοιο πιστόλι.

Παρεπιμπτόντως σήμερα το πρωί, ακούσαμε από το Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ, τον Νίκο Λοιζίδη, πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητας, να λέει ότι ο Νόμος Περί Καταπολέμησης της Βίας (Κάρτα Φιλάθλου), ουσιαστικά δεν λειτουργεί και είναι μόνο για το θεαθήναι.

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά (πολύ δυνατά) το καμπανάκι, ότι κάποιοι σύνδεσμοι φιλάθλων λειτουργούν σαν «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Επανέλαβε λίγο-πολύ, πως όσο κρατάνε δεμένα τα χέρια της αστυνομίας, δεν πρόκειται να σταματήσουν κάποιοι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. 

Οι πολιτικοί κι άλλοι… παρατρεχάμενοι, ακούγοντας όλα αυτά, το πολύ-πολύ να συγκαλέσουν άλλη μια σύσκεψη για να πουν τα «δικά» τους.

Δια στόματος Νίκου Λοιζίδη, ακούσαμε επίσης σήμερα, ότι αποφασίστηκε να διεξαχθεί το καλαθοσφαιρικό Final Four, σε ένα γήπεδο που δεν έχει καν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Πέραν του ότι η Ομοσπονδία του μπάσκετ, ουσιαστικά "παράκαμψε" το Νόμο της Κάρτας Φιλάθλου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). 

Αν η νέα Κυβέρνηση, θέλει πραγματικά να χτυπήσει το κακό στην ρίζα του, με τις τακτικές «παραστάσεις» των χουλιγκάνων, ας προχωρήσει σε εκσυχρονισμό του Νόμου Περί Καταπολέμησης της Βίας.

Δυστυχώς ο πολυδιαφημισμένος Νόμος Ιωνά, αποδεικνύεται σε φιάσκο. Όταν φωνάζαμε μερικοί (τότε που τον εφάρμοσαν) για την έλλειψη υποδομών, ήταν κάποιοι που μας έλεγαν αντιδραστικούς…    

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής… -ThemaSports
16/10 @ 08:20

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής…

Έγινε σάκος του μποξ, από ένα σημείο και μετά, η Εθνική και απέναντι στην Γεωργία στην Τυφλίδα. Το επιχείρημα που προέταξε, μετά από προηγούμενες ήττες ο Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να σταθεί…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ