Με τους Μασούρα, Σιώπη και Μπακασέτα να σκοράρουν και έχοντας και τρία δεκάρια, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 3-0 του Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία και ξεκίνησε με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την Εθνική Ελλάδος με το γνωστό 4-3-3 και τον Βλαχοδήμο στην εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Μπάλντοκ, στο αριστερό ο Τσιμίκας, με τους Χατζηδιάκο και Μαυροπάνο στο κέντρο της άμυνας. Ως εξάρι μπροστά τους ήταν ο Σιώπης, με τους Μάνταλο και Μπακασέτα ως εσωτερικούς χαφ. Στα δύο «φτερά» της επίθεσης άρχισαν οι Πέλκας και Μασούρας και στην κορυφή ο Γιακουμάκης, στη μοναδική ίσως έκπληξη από πλευράς Ουρουγουανού τεχνικού.

Να σημειωθεί ότι εκτός αποστολής έμειναν οι Ιωαννίδης, Κουλιεράκης και Μπουχαλάκης που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών.

Ίδιο σύστημα και από τον Χούλιο Ρίμπας για το Γιβραλτάρ. Ο Κόλεϊνγκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέργκεντ και Βαλαρίνο, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Τριάδα στα χαφ οι Τορίγια, Μπρίτο και Μπερνάντο Λόπες, ενώ την αντίστοιχη στην επίθεση συνέθεταν οι Ρόναν, Γουόκερ και Τσακιάρο.

Να σημειωθεί ότι στην αρχική ενδεκάδα του Γιβραλτάρ βρέθηκαν δύο ποδοσφαιριστές άνω των 40 ετών. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός Ρόι Σιπολίνα και ο Λι Κασκιάρο.


Το ματς:

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Εθνική άρχισε να παίρνει τα ηνία στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά, μεταφέροντας όλο το παιχνίδι στα καρέ των τυπικά γηπεδούχων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δημιούργησε την πρώτη του στιγμή στο 6', με τον Τσιμίκα να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του Γιακουμάκη πέρασε άουτ. Γενικότερα ο Έλληνας φορ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του Πογέτ, παίρνοντας πολλές προσπάθειες.

Η Εθνική εξαργύρωσε πολύ γρήγορα την υπεροχή της, σε μια φάση με πολύ ωραία κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, στο 11', ο Μάνταλος γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μπάλντοκ, ο οποίος έσπασε στον Μασούρα που άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ.

Οι παίκτες του Πογέτ συνέχισαν να πιέζουν και γα το δεύτερο γκολ. Βέβαια, η επόμενη φάση ήρθε στο 23': Ωραία μπαλιά του Μάνταλου όπως και η προσποίηση του Γιακουμάκη, ο οποίος όμως εν συνεχεία δεν πλάσαρε καλά από πλεονεκτική θέση. Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να απειλούν σταθερά, στο 30' και στο 35' με τον Γιακουμάκη και ενδιάμεσα (34') με τον Μάνταλο. Για να φτάσουμε στο 36', όταν μετά από επίσης εξαιρετική κυκλοφορία (καλύτερη από εκείνη του γκολ), η μπάλα έφτασε μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής στον Πέλκα, το σουτ του οποίου την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι αφού η Ελλάδα είχε αυξήσει στο φουλ την πίεσή της και έχασε και ακόμα μία ευκαιρία με τον Μάνταλο (41'), έφτασε και στο 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 45' ο Πέλκας έσπασε στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής στον Σιώπη, ο οποίος με μονοκόμματη σουτάρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Εάν και η Εθνική συνέχισε να έχει τα ηνία και... στριμωγμένο το Γιβραλτάρ, έφτασε σχετικά σύντομα και σε τρίτο γκολ, στο 58'. Ο Μάνταλος με υπέροχη μακρινή μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μπακασέτα, ο οποίος κατέβασε και πλάσαρε σωστά για το 0-3.

Εν συνεχεία, η Εθνική έφτασε μια... ανάσα εις διπλούν για το 0-3 έχοντας δύο δοκάρια, στο 70' με το σουτ εντός περιοχής του νεοεισελθόντα Παυλίδη και στο 73' με την κεφαλιά του Μάνταλου.

Έπρεπε να φτάσει το 80' για να σημειώσει το Γιβραλτάρ την πρώτη και μοναδική του τελική, με τον Γουόκερ να σουτάρει στην κίνηση και τον Βλαχοδήμο να πέφτει και να μπλοκάρει. Η φάση του Κωνσταντέλια στο 90'+1' δεν μετουσιώθηκε σε γκολ κι έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 0-3.



Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος - Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας - Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας - Πέλκας, Γιακουμάκης, Μασούρας.

Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλεϊνγκ - Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέργκεντ, Βαλαρίνο - Τορίγια, Μπρίτο, Μπερνάντο Λόπες - Ρόναν, Γουόκερ, Τσακιάρο.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδωσε τα χέρια με Μαρινάκη και ανοίγει ΑΚΑΔΗΜΙΑ στου Ρέντη ο Βαλμπουενά!-ThemaSports
26/04 @ 21:10

Έδωσε τα χέρια με Μαρινάκη και ανοίγει ΑΚΑΔΗΜΙΑ στου Ρέντη ο Βαλμπουενά!

Με ανάρτηση του στα social media ο Ματιέ Βαλμπουενά, ενημερώνει για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, για να ανοίξει ακαδημία στου Ρέντη από τη νέα σεζόν (2024-2025)!

Απίστευτο: Ο Μεντιλίμπαρ έχει δοκιμάσει ΠΕΝΤΕ διαφορετικά δίδυμα στόπερ στην ενδεκάδα!-ThemaSports
25/04 @ 18:47

Απίστευτο: Ο Μεντιλίμπαρ έχει δοκιμάσει ΠΕΝΤΕ διαφορετικά δίδυμα στόπερ στην ενδεκάδα!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να βρει το ιδανικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, έχοντας δοκιμάσει πέντε διαφορετικά «ζευγάρια». Ποια είναι τα... αποτελέσματα τους.

«Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές» και αποθέωση διαρκείας σε παίκτες-Αλμέιδα! Η παρακάμερα της ΑΕΚ για το ματς με ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 18:22

«Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές» και αποθέωση διαρκείας σε παίκτες-Αλμέιδα! Η παρακάμερα της ΑΕΚ για το ματς με ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, η απίστευτη στήριξη του κόσμου, οι ιστορικές φανέλες και, βέβαιως, οι πανηγυρισμοί και τα… ντεσιμπέλ! Η «κιτρινόμαυρη» παρακάμερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα!-ThemaSports
25/04 @ 16:06

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα!

Sold-out σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:42

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των playoffs, με τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και τις ισοπαλίες σε Λαμία και Χαριλάου!

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:28

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!

Απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι της OPAP Arena η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και ξέφυγε στο +4, κάνοντας μεγάλο βήμα τίτλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ