Από την Ελλάδα του μακρινού 1978 μέχρι την Ολλανδία του 2011, οι ομάδες που πέτυχαν τις πιο εμφατικές νίκες στην ιστορία των προκριματικών του EURO.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα για προκριματικά του EURO 2024, αξίζει να κάνουμε μια αναδρομή στις πιο ευρείες νίκες που έχουν σημειωθεί στις φάσεις των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Ελλάδα που αναζητά το «μονοπάτι» της πρόκρισης στην επόμενη φάση την Παρασκευή (24/3) κόντρα στο Γιβραλτάρ, συγκαταλέγεται στις έξι ομάδες που έχουν πετύχει τις μεγαλύτερες νίκες σε προκριματικά EURO.   

Σαν Μαρίνο 0 – 13 Γερμανία ( Σεπτέμβριος 2006)

Η εθνική Γερμανίας με τον καταξιωμένο προπονητή της, Γιόακιμ Λεβ, κατάφερε να σημειώσει τα περισσότερα γκολ σε προκριματικά στην ιστορία της κορυφαίας πανευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2006, ισοπέδωσε κυριολεκτικά το Σαν Μαρίνο με το μυθικό 13-0 και βρέθηκε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου του EURO 2006. Ο Λούκας Ποντόλσκι σημείωσε συνολικά τέσσερα γκολ με τους ΣβάινστάιγκερΧίλτζπεργκερ και Κλόσε να σημειώνουν ο καθένας από δυο.

 


Ολλανδία 11 - 0 Σαν Μαρίνο (Σεπτέμβριος 2011)

Ακόμα μια ταπεινωτική ήττα υπέστη το Σαν Μαρίνο τον Σεπτέμβριο του 2011, αυτή τη φορά από την εθνική Ολλανδίας. Το συνολικό σκορ του καταστροφικού για την ομάδα των φιλοξενούμενων αγώνα, διαμορφώθηκε σε 11-0! Ο Ρόμπεν Φαν Πέρσι σκόραρε τέσσερις φορές οδηγώντας την ομάδα στην πιο ευρεία νίκη που έχει πετύχει στην ιστορία της. Το σκορ αυτής της αναμέτρησης συνιστά το μεγαλύτερο που έχει επιτευχθεί σε ματς εντός έδρας σε προκριματικά του EURO.


Ισπανία 12 – 1 Μάλτα (Δεκέμβριος 1983)

Ισπανία και Μάλτα αναμετρήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1983 στο στάδιο Μπενίτο Βιγιαμαρίν στην Σεβίλλη στο πλαίσιο των προκριματικών για το EURO 1984 με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν μια πανηγυρική εντός έδρας νίκη με το απίστευτο 12-1. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του ματς ήταν ο Σαντιγιάνα και ο Ιπολίτο Ρίνκον που βρήκαν δίχτυα τέσσερις φορές έκαστος! Για την ιστορία, το ματς Ισπανίας και Μάλτας έχει μέχρι και σήμερα το υψηλότερο συνολικό σκορ όλων των εποχών στην διοργάνωση.

Γαλλία 10 – 0 Αζερμπαϊτζάν (Σεπτέμβριος 1995)

Στα προκριματικά του EURO 1996, η Γαλλία κινδύνευε να μείνει εκτός συνέχειας εξαιτίας των πολλών ισοπαλιών που είχε φέρει στα παιχνίδια του ομίλου της. Ευτυχώς για τους «Μπλέ», η θριαμβευτική νίκη που σημείωσαν στο στάδιο του «Αλμπέ Ντεσάν» κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, τους χάρισε το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οκτώ διαφορετικοί ήταν οι σκόρερς που διαμόρφωσαν το τελικό 10-0 υπέρ των Γάλλων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν.

Ισπανία 9 – 0 Αυστρία ( Μάρτιος 1999)  

Η Ισπανία είχε κληρωθεί απέναντι σε όχι και τόσο ισχυρές ομάδες για τα προκριματικά του EURO 2000, ωστόσο μια ήττα με 3-2 στην Κύπρο συντάραξε την ομάδα που θεωρούνταν μέχρι τότε το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Παρά το σοκ εκείνου του αγώνα, η «Φούρια Ρόχα» υπερασπίστηκε τον τίτλο της κερδίζοντας κατά κράτος τη Αυστρία με 9-0 στο στάδιο Μεστάγια της Βαλένθια. Τοπ σκόρερ αναδείχθηκε ο Ραούλ Γκονζάλες. Ο τότε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της αντιπάλου τέσσερις φορές.



Ελλάδα 8 - 1 Φινλανδία (Οκτώβριος 1978)

Η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στο EURO 1980 σε έναν πολύ ανταγωνιστικό 6ο όμιλο που περιελάμβανε δυνατά ονόματα εκείνης της εποχής, όπως η Ουγγαρία και η Σοβιετική Ένωση. Έχοντας προηγουμένως ηττηθεί με 3-0 στο Ελσίνκι, η Έλληνες πήραν την εκδίκησή τους στην ρεβάνς της Αθήνας με το ιστορικό 8-1 και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Θωμά Μαύρο. Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», υπογράφοντας μια από τις πιο πανηγυρικές νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.  


www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουλούρης: Έφτασε τα 17 γκολ, τον κοστολογεί στα έξι εκατομμύρια ευρώ η Πόγκον!-ThemaSports
26/04 @ 12:10

Κουλούρης: Έφτασε τα 17 γκολ, τον κοστολογεί στα έξι εκατομμύρια ευρώ η Πόγκον!

Ο Ευθύμης Κουλούρης διάγει εντυπωσιακή σεζόν με την Πόγκον, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του (17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) και τρίτος συνολικά στο πρωτάθλημα Πολωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόγκον τον κοστολογεί στα 6 εκατομμύρια ευρώ!

Απειλή λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης: Η Εθνική Ισπανίας εκτός EURO και οι σύλλογοι της χώρας εκτός διοργανώσεων της UEFA!-ThemaSports
26/04 @ 11:44

Απειλή λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης: Η Εθνική Ισπανίας εκτός EURO και οι σύλλογοι της χώρας εκτός διοργανώσεων της UEFA!

Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας και η κυβερνητική εποπτεία βάζουν σε κίνδυνο την εθνική ομάδα της χώρας και την παρουσία της στο EURO, όπως επίσης απειλούν τους συλλόγους και την συμμετοχής τους στις διοργανώσεις της UEFA.

Serie A: Πρώτη φορά στην ιστορία διαιτητική ομάδα με γυναίκες!-ThemaSports
26/04 @ 11:05

Serie A: Πρώτη φορά στην ιστορία διαιτητική ομάδα με γυναίκες!

Γράφεται ιστορία στη Serie A, αφού στο παιχνίδι της Ίντερ με την Τορίνο θα το διευθύνει διαιτητική ομάδα που θα αποτελείται μόνο από γυναίκες.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Φαν Ντάικ: «Eίναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο έτσι»-ThemaSports
26/04 @ 10:00

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Φαν Ντάικ: «Eίναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο έτσι»

Απογοητευμένος μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» δήλωσε ο αρχηγός των «κόκκινων», Βιρτζίλ Φαν Ντάικ.

Έκανε «σεφτέ» στα πλέι-οφ η Ζεν Ζιλουάζ-ThemaSports
26/04 @ 00:17

Έκανε «σεφτέ» στα πλέι-οφ η Ζεν Ζιλουάζ

Η Σεν Ζιλουάζ κέρδισε με 3-0 την Αντβέρπ, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη διαδικασία των πλέι οφ και διατηρεί την επαφή της με την κορυφή.

Η Φέγενορντ καθυστέρησε την στέψη της Αϊντχόφεν-ThemaSports
26/04 @ 00:12

Η Φέγενορντ καθυστέρησε την στέψη της Αϊντχόφεν

Πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς η Φέγενορντ και δεν επέτρεψε την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Πίτερ Μπος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ